Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Маринований цибулю до шашлику

Маринований цибулю до шашлику

9-05-2016, 22:06
1 208
Маринований цибулю до шашлику
Смачний маринований цибулю –відмінна пікантна закуска до шашлику. Зробити його можна будь-яких кольорів, використовуючи як барвники натуральні спеції та продукти. Він чудово відтіняє смак м'яса і традиційно подається практично з усіма видами шашлику. Давайте розглянемо з вами кілька варіантів, як правильно замаринувати цибулька для шашлику.
Рецепт маринованої цибулі до шашлику
Інгредієнти:

  • лук фіолетовий – 45 г;

  • вода фільтрована – 195 мл;

  • оцет виноградний – 35 мл;

  • цукор – 10 г;

  • сіль йодована;

  • кріп свіжий – за бажанням.


  • Приготування
    Цибулю чистимо, шаткуємо тоненькими кільцями і кидаємо на дно чистої банки. Присипаємо зверху подрібненим кропом і перемішуємо. Воду підігріваємо, розчиняємо в ній цукровий пісок, сіль і додаємо оцет. Заливаємо готовий маринад в банку, закриваємо її кришкою, злегка струшуємо і прибираємо на 30 хвилин у холодильник.
    Цибулю для шашлику, маринована в оцті
    Інгредієнти:

  • цукор – 25 г;

  • цибуля ріпчаста – 485 г;

  • яблучний оцет -15 мл;

  • сіль.


  • Приготування
    Цибулю чистимо і шаткуємо тонкими півкільцями. Потім трохи віджимаємо його руками, посипаємо цукром і додаємо дрібку дрібної солі. Заливаємо все яблучним оцтом, розмішуємо і даємо постояти хвилин 20. Після цього маринад зливаємо, а цибулю використовуємо в якості закуски до шашлику.
    Як оригінально замаринувати цибулю для шашлику?
    Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста – 85 м;

  • лимон – 55 г;

  • гранат – 55 г;

  • цукор – 10 р.


  • Приготування
    Цибулю чистимо, шаткуємо великими кільцями і віджимаємо руками. Скроплюємо соком лимона і посипаємо цукром. З гранатових зерен видавлюємо сік і заливаємо їм підготовлений цибулю. Ретельно все перемішуємо, залишаємо на закуску близько години, а потім викладаємо на тарілку і посипаємо для краси зернами граната.
    Маринований без оцту цибулю до шашлику
    Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста – 75 г;

  • свіжовичавлений лимонний сік – 35 мл;

  • свіжа зелень кінзи – за смаком;

  • мелений чорний перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Цибулю чистимо, розрізаємо півкільцями, відкидаємо на друшляк і ошпарюємо окропом, щоб позбавитися від зайвої гіркоти. Потім промиваємо, посипаємо рубаною зеленню, підсолюємо, перчимо за смаком і заливаємо соком лимона. Акуратно перемішуємо і залишаємо маринуватися закуску на 15 хвилин.
    Як швидко замаринувати цибулю до шашлику?
    Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста – 215 г;

  • оцет натуральний яблучний – 15 мл;

  • куркума мелена – 1 ч. ложка;

  • вода кип'ячена – 195 мл;

  • коріандр – 5 шт.;

  • сіль йодована– щіпка;

  • цукор – 10 р.


  • Приготування
    Отже, очищений цибулю шаткуємо кружечками. У воді розчиняємо сіль, цукор, вливаємо оцет і кидаємо спеції за смаком. Акуратно опускаємо цибулю в приготований маринад, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин.
    Маринований цибулю до шашлику по-кавказьки
    Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста – 75 г;

  • кориця – 1 паличка;

  • мелений червоний перець – 5 р;

  • гвоздика – 3 шт.;

  • винний оцет – 1 ст.;

  • лимонний сік – 105 мл;

  • цукор – 25 г;

  • сіль йодована – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Цибулю чистимо, шаткуємо кільцями і ошпарюємо окропом, щоб він не гірчив. Залишаємо його на 15 хвилин, а потім
    Маринований цибулю до шашлику
    обережно зливаємо рідину. Тепер беремо сковороду, ставимо її на вогонь і розігріваємо. Додаємо паличку кориці, гвоздику, кидаємо мелений червоний перець і, помішуючи, прогріваємо прянощі 2 хвилини. Тим часом змішуємо в пиалке свіжовичавлений лимонний сік з винним оцтом, додаємо цукор і дрібну кухонну сіль. Виливаємо отриманий маринад в сковороду і кип'ятити кілька хвилин. Далі беремо прозору чисту посуд, складаємо туди ошпарений цибулю і заливаємо отриманим ароматним маринадом. Зверху прикриваємо кришкою і засікаємо 15 години. По закінченні цього часу, пікантна і оригінальна закуска до шашлику буде готова.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Маринована цибуля
    Маринована цибуля
    Кожна господиня повинна навчитися маринувати цибуля, тому що нерідко в рецептах трапляється саме цей інгредієнт. Маринований лук незамінний до
    Як замаринувати цибулю для шашлику?
    Як замаринувати цибулю для шашлику?
    Маринований лук - прекрасне доповнення до готового шашлику, він додає м'ясу особливий смак і аромат, роблячи страву більш насиченим і смачним. Кілька
    Шашлик з оцтом і цибулею - рецепт
    Шашлик з оцтом і цибулею - рецепт
    Рецепт смачного шашлику маринованого в оцті, стане в нагоді кожному, хто збирається на пікнічок і розмірковує про те, як приготувати м'ясо на цей
    Маринад для шашлику з курки
    Маринад для шашлику з курки
    І хоча справжні шанувальники шашлику стверджують, що готувати його потрібно виключно з свинини, ми все одно візьмемо на себе сміливість довести вам,
    Маринована морква
    Маринована морква
    Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і