Смачний маринований цибулю –відмінна пікантна закуска до шашлику. Зробити його можна будь-яких кольорів, використовуючи як барвники натуральні спеції та продукти. Він чудово відтіняє смак м'яса і традиційно подається практично з усіма видами шашлику. Давайте розглянемо з вами кілька варіантів, як правильно замаринувати цибулька для шашлику.
Рецепт маринованої цибулі до шашлику
Інгредієнти: лук фіолетовий – 45 г; вода фільтрована – 195 мл; оцет виноградний – 35 мл; цукор – 10 г; сіль йодована; кріп свіжий – за бажанням. Приготування Цибулю чистимо, шаткуємо тоненькими кільцями і кидаємо на дно чистої банки. Присипаємо зверху подрібненим кропом і перемішуємо. Воду підігріваємо, розчиняємо в ній цукровий пісок, сіль і додаємо оцет. Заливаємо готовий маринад в банку, закриваємо її кришкою, злегка струшуємо і прибираємо на 30 хвилин у холодильник.
Цибулю для шашлику, маринована в оцті
Інгредієнти: цукор – 25 г; цибуля ріпчаста – 485 г; яблучний оцет -15 мл; сіль. Приготування Цибулю чистимо і шаткуємо тонкими півкільцями. Потім трохи віджимаємо його руками, посипаємо цукром і додаємо дрібку дрібної солі. Заливаємо все яблучним оцтом, розмішуємо і даємо постояти хвилин 20. Після цього маринад зливаємо, а цибулю використовуємо в якості закуски до шашлику.
Як оригінально замаринувати цибулю для шашлику?
Інгредієнти: цибуля ріпчаста – 85 м; лимон – 55 г; гранат – 55 г; цукор – 10 р. Приготування Цибулю чистимо, шаткуємо великими кільцями і віджимаємо руками. Скроплюємо соком лимона і посипаємо цукром. З гранатових зерен видавлюємо сік і заливаємо їм підготовлений цибулю. Ретельно все перемішуємо, залишаємо на закуску близько години, а потім викладаємо на тарілку і посипаємо для краси зернами граната.
Маринований без оцту цибулю до шашлику
Інгредієнти: цибуля ріпчаста – 75 г; свіжовичавлений лимонний сік – 35 мл; свіжа зелень кінзи – за смаком; мелений чорний перець; сіль. Приготування Цибулю чистимо, розрізаємо півкільцями, відкидаємо на друшляк і ошпарюємо окропом, щоб позбавитися від зайвої гіркоти. Потім промиваємо, посипаємо рубаною зеленню, підсолюємо, перчимо за смаком і заливаємо соком лимона. Акуратно перемішуємо і залишаємо маринуватися закуску на 15 хвилин.
Як швидко замаринувати цибулю до шашлику?
Інгредієнти: цибуля ріпчаста – 215 г; оцет натуральний яблучний – 15 мл; куркума мелена – 1 ч. ложка; вода кип'ячена – 195 мл; коріандр – 5 шт.; сіль йодована– щіпка; цукор – 10 р. Приготування Отже, очищений цибулю шаткуємо кружечками. У воді розчиняємо сіль, цукор, вливаємо оцет і кидаємо спеції за смаком. Акуратно опускаємо цибулю в приготований маринад, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин.
Маринований цибулю до шашлику по-кавказьки
Інгредієнти: цибуля ріпчаста – 75 г; кориця – 1 паличка; мелений червоний перець – 5 р; гвоздика – 3 шт.; винний оцет – 1 ст.; лимонний сік – 105 мл; цукор – 25 г; сіль йодована – 1 ст. ложка. Приготування Цибулю чистимо, шаткуємо кільцями і ошпарюємо окропом, щоб він не гірчив. Залишаємо його на 15 хвилин, а потім
обережно зливаємо рідину. Тепер беремо сковороду, ставимо її на вогонь і розігріваємо. Додаємо паличку кориці, гвоздику, кидаємо мелений червоний перець і, помішуючи, прогріваємо прянощі 2 хвилини. Тим часом змішуємо в пиалке свіжовичавлений лимонний сік з винним оцтом, додаємо цукор і дрібну кухонну сіль. Виливаємо отриманий маринад в сковороду і кип'ятити кілька хвилин. Далі беремо прозору чисту посуд, складаємо туди ошпарений цибулю і заливаємо отриманим ароматним маринадом. Зверху прикриваємо кришкою і засікаємо 15 години. По закінченні цього часу, пікантна і оригінальна закуска до шашлику буде готова.