Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шашлик з оцтом і цибулею - рецепт

Шашлик з оцтом і цибулею - рецепт

20-06-2015, 20:36
1 668
Шашлик з оцтом і цибулею - рецепт
Шашлик являє собою страву з порізаного на шматки м'яса різних сортів, як правило, замаринованого і готується на металевих або дерев'яних шампурах над вугіллям.
Інгредієнтами для маринаду можуть бути лимонний або гранатовий сік, кисломолочні продукти, соки фруктів, наприклад, ківі, пиво і навіть мінеральна вода для збереження природного смаку м'яса.
Але шашлик з укусом і цибулею є самим традиційним і поширеним рецептом при приготуванні м'яса. Оцет надає пікантну кислинку і аромат м'яса, але не всі його сорти сприймають такий маринад, через набуття невеликої жорсткості. У випадку, наприклад, зі свининою цього не станеться.
Подається готовий шашлик з маринованою цибулею, від якого багато в чому залежить неповторний смак страви, а також зі свіжими овочами, частіше помідорами і огірками і зеленню.
Нижче розглянемо варіанти приготування шашлику з різних сортів м'яса і розповімо, як правильно замаринувати цибулю до шашлику з оцтом.

Шашлик зі свинини з оцтом і цибулею


Інгредієнти:

  • свинячий ошийок – 1500 г;

  • цибуля ріпчаста – 750 г;

  • оцет 9% – 75 г;

  • цукровий пісок – 25 г

  • вода – 100 г;

  • сіль;

  • перець;

  • приправа для шашлику;


  • Для маринованого лука:

  • салатний білий або кримська цибуля – 2 шт.;

  • сіль – 1/2 ч. ложки;

  • оцет 9% – 3 ст. ложки;

  • цукровий пісок – 2 ч. ложки

  • вода - 200 мл


  • Приготування
    Промите і обсушенное свиняче м'ясо розрізаємо на шматки, посипаємо за смаком сіллю, перцем і спеціями. У склянці змішуємо воду, оцет і цукор до розчинення останнього і виливаємо на м'ясо. Туди ж відправляємо очищений і натертий на тертці, або подрібнений блендером ріпчасту цибулю. Усе ретельно змішуємо і поміщаємо в холодильник на чотирнадцять годин для маринування.
    Салатний цибулю нарізаємо півкільцями і заливаємо маринадом, приготованим з води, солі, цукру та оцту. Залишаємо на дві години і зливаємо рідину. Смачний маринований лук готовий.
    М'ясо, нанизане на шампур, смажимо на розжареному вугіллі до готовності, яку перевіряємо по прозорості внутрішнього соку. Щоб м'ясо вийшло соковитим, збризкуємо його періодично при смаженні мінеральною водою.
    Подаємо готовий ароматний шашлик з готовим маринованою цибулею, свіжими помідорами, огірками та зеленню.

    Шашлик з курки з оцтом і цибулею


    Інгредієнти:

  • курячі стегна без хребта – 1 кг;

  • цибуля ріпчаста – 300 г;

  • оцет 9% – 50 г;

  • сіль – 1 неповна ст. ложка;

  • суміш перців – 1 /2 ч. ложки;

  • приправа до шашлику за бажанням.


  • Приготування
    Промите і обсушенное куряче м'ясо присипаємо сіллю, сумішшю перців, за бажанням приправою, вливаємо оцет і викладаємо очищений і нарізаний півкільцями цибулю. Все ретельно перемішуємо і даємо промаринуватися два з половиною години. Потім викладаємо шматки м'яса на решітку, або нанизуємо на шампури, і смажимо на розжареному вугіллі, періодично збризкуючи водою. Перевіряємо готовність щодо прозорості внутрішніх соків.
    Готовий ароматний шашлик з курки подаємо зі свіжими помідорами огугцами і зеленню.

    Шашлик з яловичини з оцтом і цибулею


    Інгредієнти:

  • м'ясо яловичини або телятини – 1 кг;

  • цибуля ріпчаста – 550 г;

  • оцет виноградний – 35 мл;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • чорний перець – 1/2 ч. ложки;

  • рослинна олія без запаху – 30 мл;

  • приправа для шашлику.

  • Шашлик з оцтом і цибулею - рецепт

    Приготування
    Підготовлену яловичину нарізаємо на шматки, посипаємо чорним перцем, сіллю, приправою для шашлику і викладаємо до неї попередньо очищений, нарізаний і обмятый ріпчасту цибулю. Вливаємо виноградний оцет, все ретельно перемішуємо і залишаємо маринуватися під кришкою дванадцять годин.
    Наколюємо шматочки на шампур і смажимо на розжареному вугіллі з фруктових дерев. Під час смаження постійно збризкуємо червоним сухим вином і газованою водою. Готовність перевіряємо по прозорості соку.
    Подаємо яловичий шашлик зі свіжими овочами та зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шашлик з кролика
    Шашлик з кролика
    Хочете порадувати себе найніжнішим соковитим шашликом з одного з найбільш дієтичних видів м'яса? Тоді ваш вибір, безсумнівно впаде на кролика, шашлик
    Як маринувати осетер для шашлику?
    Як маринувати осетер для шашлику?
    Найчастіше на природі готують шашлик зі свинини, яловичини, курки. Однак дуже смачним виходить і шашлик з риби, наприклад, з осетра. Сьогодні ми
    Шашлик з печериць
    Шашлик з печериць
    Шашлик - як багато смаку в цьому слові. Шашлик буває різний, частіше всього з м'яса, однак не варто зациклюватися на цьому інгредієнті. У доповнення
    Шашлик в гранатовому соку
    Шашлик в гранатовому соку
    Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з
    Шашлик в оцті
    Шашлик в оцті
    Один з головних складових гарного шашлику - це, звичайно ж, м'якість і ніжність. Для цього м'ясо маринують найрізноманітнішими способами, яких
    Маринад для шашлику з курки
    Маринад для шашлику з курки
    І хоча справжні шанувальники шашлику стверджують, що готувати його потрібно виключно з свинини, ми все одно візьмемо на себе сміливість довести вам,