Салат з гранатом і куркою
Напередодні свят усі ми починаємо пошук смачних і оригінальних салатів, які змогли б стати не тільки гідною прикрасою столу, але і смачним частуванням, в першу чергу. Всім перерахованим критеріям відповідає рецепт простого салату на основі курятини і граната, про який піде мова далі.
Інгредієнти:
Для салату:
куряче філе - 500 г;
мікс салату - 150 г;
зацукрований пекан - 60 г;
блакитний сир - 60 г;
насіння граната - 40 р.
Для заправки:
гранатовий сік - 60 мл;
мед - 60 мл;
оцет яблучний - 20 мл;
діжонська гірчиця - 10 г;
оливкова олія - 120 мл
Приготування
Приготування салату починаємо з простої заправки для приготування якої необхідно з'єднати мед з гранатовим соком, оцтом і гірчицею в невеликій мисочці, збити це все віночком, поступово вливаючи олію.
Куряче філе приправляємо за смаком, після чого з допомогою гриля або звичайною сковороди доводимо курятину до повної готовності. Після готовності м'яса його потрібно потримати на окремій тарілці протягом 7 хвилин, а потім нарізати на пластини середньої товщини і розкласти їх на салатних листках. Зверху посипаємо куру гранатовими зернами, раскрошенным сиром і горіхами. Поливаємо салат заправкою і той час подаємо до столу.
Інгредієнти:
Для салату:
копчена курка - 300 р;
свіжий шпинат - 250 г;
ананас - 200 г;
насіння половини граната;
редис - 80 г;
солодкий перець - 100 г;
огірок - 60 р.
Для заправки:
оливкова олія - 80 мл;
сік і цедра 1 лимона;
діжонська гірчиця - 10 г;
мед - 20 р.
Приготування
Копчену куру розбираємо на волокна. З граната виймаємо насіння. Свіжий шпинат промиваємо й обсушуємо. З допомогою слайсера ріжемо редис тонким кільцями разом з огірком, а з солодкого перцю виймаємо серцевину з насінням і нарізаємо його соломкою. Тепер переходимо до ананасу. Шматочки ананасовій м'якоті викладаємо на сковороду гриль і смажимо з обох сторін до рівномірної карамелізації, тобто утворення рум'яної скоринки. З'єднуємо всі інгредієнти на тарілку і переходимо до приготування заправки.
Для заправки за допомогою віночка збиваємо діжонську гірчицю з медом і лимонним соком, вливаємо олію і повторюємо збивання. Поливаємо салат отриманим соусом і подаємо до столу.
Інгредієнти:
оливкова олія - 70 мл;
гострий перець чилі - за смаком;
сік 2 лаймів;
цукор - 5 г;
печериці - 400 г;
курятина - 400 г;
зерна половини граната;
рукола.
Приготування
Розігріваємо оливкову олію і смажимо у ньому перець чилі протягом хвилини, щоб той віддав свою гостроту. Гаряче масло з'єднуємо з лаймовим соком і цукром, і заливаємо трьома чвертями суміші нарізані гриби. Залишаємо гриби маринуватися протягом півгодини.
Куру ріжемо соломкою, обсмажуємо, остуджуємо і з'єднуємо з руколою, гранатовими зернами і маринованими грибами в олії. Поливаємо блюдо залишилися гострим маслом і приправляємо за смаком.
Інгредієнти:
мандарини - 50 г;
жменя волоського горіха;
куряче філе - 350 г;
зерна граната - 30 г;
мелений кумін, сушений часник - по щіпці;
майонез або несолодкий йогурт - за смаком;
зелень.
Приготування
Власне, єдиною складністю в приготуванні цього салату стане приготування курятини: її слід відварити в підсоленій воді, охолодити і розібрати на великі волокна. Поки кура вариться, очищаємо мандарини від шкірки і плівок між часточками. Змішуємо курятину з мандариновими часточками, гранатовими зернами і смаженими горіхами прямо в салатнику. Змішуємо кумін, сушений часник і нарізану зелень з обраним соусом – майонезом або несолодким йогуртом. Заправляємо салат і відразу ж подаємо до столу.
Салат з гранатом, куркою і сиром
Інгредієнти:
Для салату:
Для заправки:
Приготування
Приготування салату починаємо з простої заправки для приготування якої необхідно з'єднати мед з гранатовим соком, оцтом і гірчицею в невеликій мисочці, збити це все віночком, поступово вливаючи олію.
Куряче філе приправляємо за смаком, після чого з допомогою гриля або звичайною сковороди доводимо курятину до повної готовності. Після готовності м'яса його потрібно потримати на окремій тарілці протягом 7 хвилин, а потім нарізати на пластини середньої товщини і розкласти їх на салатних листках. Зверху посипаємо куру гранатовими зернами, раскрошенным сиром і горіхами. Поливаємо салат заправкою і той час подаємо до столу.
Салат з копченою куркою, гранатом і ананасом
Інгредієнти:
Для салату:
Для заправки:
Приготування
Копчену куру розбираємо на волокна. З граната виймаємо насіння. Свіжий шпинат промиваємо й обсушуємо. З допомогою слайсера ріжемо редис тонким кільцями разом з огірком, а з солодкого перцю виймаємо серцевину з насінням і нарізаємо його соломкою. Тепер переходимо до ананасу. Шматочки ананасовій м'якоті викладаємо на сковороду гриль і смажимо з обох сторін до рівномірної карамелізації, тобто утворення рум'яної скоринки. З'єднуємо всі інгредієнти на тарілку і переходимо до приготування заправки.
Для заправки за допомогою віночка збиваємо діжонську гірчицю з медом і лимонним соком, вливаємо олію і повторюємо збивання. Поливаємо салат отриманим соусом і подаємо до столу.
Салат з куркою, гарантом і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Розігріваємо оливкову олію і смажимо у ньому перець чилі протягом хвилини, щоб той віддав свою гостроту. Гаряче масло з'єднуємо з лаймовим соком і цукром, і заливаємо трьома чвертями суміші нарізані гриби. Залишаємо гриби маринуватися протягом півгодини.
Куру ріжемо соломкою, обсмажуємо, остуджуємо і з'єднуємо з руколою, гранатовими зернами і маринованими грибами в олії. Поливаємо блюдо залишилися гострим маслом і приправляємо за смаком.
Салат з куркою, гранатом і волоським горіхом
Інгредієнти:
Приготування
Власне, єдиною складністю в приготуванні цього салату стане приготування курятини: її слід відварити в підсоленій воді, охолодити і розібрати на великі волокна. Поки кура вариться, очищаємо мандарини від шкірки і плівок між часточками. Змішуємо курятину з мандариновими часточками, гранатовими зернами і смаженими горіхами прямо в салатнику. Змішуємо кумін, сушений часник і нарізану зелень з обраним соусом – майонезом або несолодким йогуртом. Заправляємо салат і відразу ж подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з пекінською капустою і куркою
Пекінську капусту використовують для приготування різних страв: голубців, супів і борщів, але одним з найпоширеніших страв є салати, про рецепти яких
Салат з капусти з морквою
Здоровий перекус у вигляді овочевих салатів - це неодмінна основа меню будь-якої людини, який піклуватися про своє здоров'я. І сьогодні ми поговоримо
Салат зі смаженою куркою
Смачний і легкий салат зі смаженою куркою - ідеальне весняне блюдо, яке можна зробити досить швидко. І ми пропонуємо вам найцікавіші варіанти
Салат з маслинами і куркою
Маслини - надають стравам особливу родзинку і пікантність. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити чудовий салатик з маслинами і куркою. Таку закуску
Салат з авокадо і куркою
Легкий салат з авокадо і куркою - корисне блюдо, яке наситить ваш організм білком. Таку універсальну закуску можна подати як повсякденний, так і
Парфе з гранатом
Парфе - популярний французький десерт, який являє собою повітряну вершкову суміш, змішану з ягодами. І сьогодні ми підкажемо вам кілька рецептиков,