Напередодні свят усі ми починаємо пошук смачних і оригінальних салатів, які змогли б стати не тільки гідною прикрасою столу, але і смачним частуванням, в першу чергу. Всім перерахованим критеріям відповідає рецепт простого салату на основі курятини і граната, про який піде мова далі.
Салат з гранатом, куркою і сиром
Інгредієнти: Для салату:
куряче філе - 500 г; мікс салату - 150 г; зацукрований пекан - 60 г; блакитний сир - 60 г; насіння граната - 40 р. Для заправки:
гранатовий сік - 60 мл; мед - 60 мл; оцет яблучний - 20 мл; діжонська гірчиця - 10 г; оливкова олія - 120 мл Приготування Приготування салату починаємо з простої заправки для приготування якої необхідно з'єднати мед з гранатовим соком, оцтом і гірчицею в невеликій мисочці, збити це все віночком, поступово вливаючи олію.
Куряче філе приправляємо за смаком, після чого з допомогою гриля або звичайною сковороди доводимо курятину до повної готовності. Після готовності м'яса його потрібно потримати на окремій тарілці протягом 7 хвилин, а потім нарізати на пластини середньої товщини і розкласти їх на салатних листках. Зверху посипаємо куру гранатовими зернами, раскрошенным сиром і горіхами. Поливаємо салат заправкою і той час подаємо до столу.
Салат з копченою куркою, гранатом і ананасом
Інгредієнти: Для салату:
копчена курка - 300 р; свіжий шпинат - 250 г; ананас - 200 г; насіння половини граната; редис - 80 г; солодкий перець - 100 г; огірок - 60 р. Для заправки:
оливкова олія - 80 мл; сік і цедра 1 лимона; діжонська гірчиця - 10 г; мед - 20 р. Приготування Копчену куру розбираємо на волокна. З граната виймаємо насіння. Свіжий шпинат промиваємо й обсушуємо. З допомогою слайсера ріжемо редис тонким кільцями разом з огірком, а з солодкого перцю виймаємо серцевину з насінням і нарізаємо його соломкою. Тепер переходимо до ананасу. Шматочки ананасовій м'якоті викладаємо на сковороду гриль і смажимо з обох сторін до рівномірної карамелізації, тобто утворення рум'яної скоринки. З'єднуємо всі інгредієнти на тарілку і переходимо до приготування заправки.
Для заправки за допомогою віночка збиваємо діжонську гірчицю з медом і лимонним соком, вливаємо олію і повторюємо збивання. Поливаємо салат отриманим соусом і подаємо до столу.
Салат з куркою, гарантом і грибами
Інгредієнти: оливкова олія - 70 мл; гострий перець чилі - за смаком; сік 2 лаймів; цукор - 5 г; печериці - 400 г; курятина - 400 г; зерна половини граната; рукола. Приготування Розігріваємо оливкову олію і смажимо у ньому перець чилі протягом хвилини, щоб той віддав свою гостроту. Гаряче масло з'єднуємо з лаймовим соком і цукром, і заливаємо трьома чвертями суміші нарізані гриби. Залишаємо гриби маринуватися протягом півгодини.
Куру ріжемо соломкою, обсмажуємо, остуджуємо і з'єднуємо з руколою, гранатовими зернами і маринованими грибами в олії. Поливаємо блюдо залишилися гострим маслом і приправляємо за смаком.
Салат з куркою, гранатом і волоським горіхом
Інгредієнти: мандарини - 50 г; жменя волоського горіха; куряче філе - 350 г; зерна граната - 30 г; мелений кумін, сушений часник - по щіпці; майонез або несолодкий йогурт - за смаком; зелень. Приготування Власне, єдиною складністю в приготуванні цього салату стане приготування курятини: її слід відварити в підсоленій воді, охолодити і розібрати на великі волокна. Поки кура вариться, очищаємо мандарини від шкірки і плівок між часточками. Змішуємо курятину з мандариновими часточками, гранатовими зернами і смаженими горіхами прямо в салатнику. Змішуємо кумін, сушений часник і нарізану зелень з обраним соусом – майонезом або несолодким йогуртом. Заправляємо салат і відразу ж подаємо до столу.