Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат з цвітної капусти - рецепт

Салат з цвітної капусти - рецепт

22-03-2015, 14:20
3 393
Салат з цвітної капусти - рецепт
Цвітна капуста - однорічна рослина, досить поширена агрикультура, у різних сортів можливі різні кольори і відтінки, цінується за високі дієтичні і смакові якості. Цвітна капуста перевершує інші види капусти (в тому числі, і білокачанну) за вмістом білків і вітаміну С.
Цей чудовий овоч містить безліч корисних речовин, а саме: клітковину, вітаміни С, А, РР і групи В, сполуки калію, натрію, магнію, кальцію, заліза, активні флавоноїди. Регулярне вживання цвітної капусти в їжу є хорошою профілактикою онкологічних проблем і захворювань серцево-судинної системи. Цвітна капуста чудово засвоюється, тому вона особливо корисна при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, жовчного міхура, печінки та видільної системи. Цвітну капусту навіть використовують для дитячого харчування, однак, її вживання в їжу при подагрі слід обмежувати.
З цвітної капусти можна готувати різні страви, наприклад, вона може бути одним з основних компонентів салатів.

Простий рецепт салату зі свіжої цвітної капусти


Інгредієнти:

  • капуста цвітна;

  • помідори стиглі тугі;

  • часник;

  • свіжа зелень різна (кінза, базилік, петрушка, та ін);

  • олія холодного віджиму;

  • лимон.


  • Приготування
    Цвітну капусту розберемо на окремі дрібні качанчики («ніжки» можна нарізати ножем). Можна робити салат із сирої цвітної капусти або бланшированою (тобто, треба скласти качанчики в ємність і залити окропом, через 2-3 хвилини воду зливаємо). Помідори нарізаємо скибками, дрібно рубаємо зелень і часник. Все підготовлене з'єднуємо в салатниці і заливаємо заправкою, приготовленою з рослинної олії з соком лимона. Перемішуємо салат і можна подавати до столу, але краще нехай постоїть хвилин 10.
    Для заправки замість суміші олії з оцтом можна використовувати несолодкий натуральний йогурт або майонез (краще домашнього приготування).

    Смачний салат з маринованої цвітною капустою по-корейськи


    Спершу запам'ятаємо, що паназійська кухня (в тому числі, і корейська) не терпить поспіху і квапливості. Будемо готувати салат мінімум за 4 години до їжі, а краще за 8-12.
    Інгредієнти:

  • цвітна капуста - 1 качан середнього розміру;

  • морква - 1-2 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • перець солодкий - 2 шт.;

  • перець червоний гострий свіжий - 1 шт.;

  • часник - 3-5 зубчиків;

  • корінь імбиру свіжий - 1 шт.;

  • вода - близько 1 л;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • гвоздика - 3 суцвіття;

  • запашний перець горошком - 5-8 шт.;

  • насіння коріандру і фенхелю;

  • оцет натуральний фруктовий - 1-2 ст. ложки;

  • кунжутна олія;

  • свіжа зелень для оформлення (кінза, базилік, петрушка).


  • Приготування
    Найзручніше маринувати в скляній банці або керамічній посудині. Закладаємо на дно банки нарізану кільцями цибулю, крупно подрібнені часник і імбир (корінець перед подрібненням треба очистити).
    Цвітну капусту розбираємо на дрібні качанчики, моркву натираємо на тертці для корейських салатів, солодкий перець нарізаємо короткою соломкою. Все це теж закладаємо в банку.
    В ковшике варимо маринад. Доводимо воду до кипіння і одночасно розчиняємо в ній цукор. Додаємо гвоздичку, перець горошком, насіння коріандру і фенхелю.
    Салат з цвітної капусти - рецепт
    Проварюємо маринад протягом 3-5 хвилин.
    Вимикаємо вогонь, чекаємо ще 5 хвилин і вливаємо оцет, після чого заливаємо маринад в банку. Накриваємо кришкою, охолоджуємо до кімнатної температури, потім поміщаємо банку на полицю холодильника або інше прохолодне місце. Коли салат, на вашу думку, досить промаринується, злийте маринад, перекладіть в салатницю салат і заправте кунжутним маслом. Оформіть зеленню і це чудове блюдо можна подавати до столу.
    Дієтичний салат з вареної цвітної капусти будемо готувати без цукру, оцту та інших інгредієнтів з різкими смаками (цибуля, часник, імбир, гострий перець). Для відварювання цвітної капусти до готовності потрібно не більше 5-ти хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт цвітної капусти в клярі
    Рецепт цвітної капусти в клярі
    Перевірений часом рецепт цвітної капусти передбачає її обсмажування у фритюрі, у результаті суцвіття виходить дуже ніжним всередині і хрустким,
    Гарнір з цвітної капусти
    Гарнір з цвітної капусти
    Цвітна капуста - смачний і корисний овоч, який використовують у приготуванні багатьох страв-салатів, запіканок і т. д. Але в нашій статті мова піде
    Цвітна капуста для дитини
    Цвітна капуста для дитини
    Педіатри вважають цвітну капусту в дитячому раціоні корисною для роботи кишечника. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати цей овоч для дітей
    Цвітна капуста по-корейськи
    Цвітна капуста по-корейськи
    Любите корейські страви? Хочете готувати їх як можна частіше? Тоді ми радимо вам звернути увагу на цю статтю. У ній ми розповімо, як правильно
    Маринована капуста
    Маринована капуста
    Маринована капуста чудово підійде для будь-якого столу, навіть самого шикарного. Це блюдо можна подати як окрему соління, а можна і в складі смачного