Салат з оселедцем на зиму
Хочемо вам запропонувати кілька кращих рецептів великолепнейшего салату, з оселедцем і заготовити його на зиму. Розповімо два цікавих способу консервування цієї незвичайної закуски.
Інгредієнти:
філе оселедця – 2 кг;
помідори – 24 кг;
морква – 12 кг;
ріпчаста цибуля – 11 кг;
соняшникова олія – 280 мл;
кухонна сіль – 2 десертні ложки;
цукор – 130 г;
томатна паста – 15 ст. ложки;
столовий оцет – 70 мл
Приготування
Потрібну кількість заздалегідь підготовленого філе свіжої оселедця подрібнюємо десь 15-2 сантиметровими кубиками.
Помідори вимиваємо і нарізаємо зручними часточками, які слідом пропускаємо через дрібне сито м'ясорубки. Вводимо в цю томатну масу цукровий пісок, кухонну сіль, вливаємо олію, а далі відправляємо все на включену конфорку плити. Як побачимо, що томат вже точно закипів, тоді вводимо в нього крупно терту свіжу моркву. Після того, як всі провариться близько 15 хвилин, викладаємо в цю масу нарізаний на чверть кільця ріпчасту цибулю і варимо овочі ще протягом такого ж часу. Потім вводимо у салатик кубики свіжої оселедця, за неї додаємо томатну пасту і продовжуємо приготування на плиті десь 25 хвилин, тільки хвилин за 10 до закінчення процесу варіння вливаємо оцет. Розподіляємо цей чудовий салат з прожареним в духовій шафі скляним банкам і герметично укупориваем його також підсмаженою кришками.
Інгредієнти:
оселедець (свіжоморожена) – 4 шт.;
кухонна сіль – 15 ч. ложки;
морква (середня) – 3 шт.;
ріпчаста цибуля – 3 шт.;
соняшникова олія – 50 мл;
лист лавра – 4 шт.;
запашний і чорний перець – по 5 шт.
Приготування
Від розморожених тушок оселедця відрізаємо голову і, розпоровши їм черевця вичищаємо всі наявні нутрощі. Далі кухонними ножицями зрізаємо плавці, а саму рибку нарізаємо ножем на шматочки. Подрібнюємо через крупну тертку очищену моркву. На півкільця шаткуємо всі головки ріпчастої цибулі.
В одній великій ємності з'єднуємо оселедець відразу з усіма підготовленими овочами. Присипаємо всі кухонною сіллю, поливаємо олією, а також в якості ароматних спецій вводимо листочки лавра з горошинами двох видів перцю. Перемішуємо вміст нашої ємності і ставимо в прохолодне місце на 25-3 години. Далі розподіляємо салат з правильно підготовленим банкам і доливаємо до краю горлечка кожної з них окріп. Переставляємо все в ємності з вже закипаючою водою, і стерилізуємо таким чином наші баночки протягом години, можливо додаючи іноді окріп. Далі укупориваем бляшаними кришками весь салат і закутуємо його в теплий плед.
Консервований салат на зиму зі свіжої оселедцем і овочами
Інгредієнти:
Приготування
Потрібну кількість заздалегідь підготовленого філе свіжої оселедця подрібнюємо десь 15-2 сантиметровими кубиками.
Помідори вимиваємо і нарізаємо зручними часточками, які слідом пропускаємо через дрібне сито м'ясорубки. Вводимо в цю томатну масу цукровий пісок, кухонну сіль, вливаємо олію, а далі відправляємо все на включену конфорку плити. Як побачимо, що томат вже точно закипів, тоді вводимо в нього крупно терту свіжу моркву. Після того, як всі провариться близько 15 хвилин, викладаємо в цю масу нарізаний на чверть кільця ріпчасту цибулю і варимо овочі ще протягом такого ж часу. Потім вводимо у салатик кубики свіжої оселедця, за неї додаємо томатну пасту і продовжуємо приготування на плиті десь 25 хвилин, тільки хвилин за 10 до закінчення процесу варіння вливаємо оцет. Розподіляємо цей чудовий салат з прожареним в духовій шафі скляним банкам і герметично укупориваем його також підсмаженою кришками.
Салат зі свіжої оселедця в банках на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Від розморожених тушок оселедця відрізаємо голову і, розпоровши їм черевця вичищаємо всі наявні нутрощі. Далі кухонними ножицями зрізаємо плавці, а саму рибку нарізаємо ножем на шматочки. Подрібнюємо через крупну тертку очищену моркву. На півкільця шаткуємо всі головки ріпчастої цибулі.
В одній великій ємності з'єднуємо оселедець відразу з усіма підготовленими овочами. Присипаємо всі кухонною сіллю, поливаємо олією, а також в якості ароматних спецій вводимо листочки лавра з горошинами двох видів перцю. Перемішуємо вміст нашої ємності і ставимо в прохолодне місце на 25-3 години. Далі розподіляємо салат з правильно підготовленим банкам і доливаємо до краю горлечка кожної з них окріп. Переставляємо все в ємності з вже закипаючою водою, і стерилізуємо таким чином наші баночки протягом години, можливо додаючи іноді окріп. Далі укупориваем бляшаними кришками весь салат і закутуємо його в теплий плед.
Рекомендуємо добрі рецепти
Перець в томатному соусі на зиму
Прекрасна консервація описана в цьому матеріалі. Далі розповімо, як заготовити шалено смачну закуску з перців в томатному соусі. Це частування
Як замаринувати лисички?
Напередодні грибного сезону варто запастися цікавими рецептами заготовки різноманітних дарів лісу. У цьому матеріалі зібрані найбільш цікаві варіації
Салат з оселедця
Знаменита "Шуба" вже давно набила оскомину багатьом господиням, і якщо ви одна з них, то для наступного застілля можете сміливо випробувати один з
Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але
Вінегрет з солоним оселедцем
Вінегрет з оселедцем Вінегрет відноситься до холодних закусок. За кордоном його називають «російським салатом». Можна зробити його виключно овочевим,