Вернуться назад Распечатать

Салат з оселедцем на зиму

Салат з оселедцем на зиму
Хочемо вам запропонувати кілька кращих рецептів великолепнейшего салату, з оселедцем і заготовити його на зиму. Розповімо два цікавих способу консервування цієї незвичайної закуски.

Консервований салат на зиму зі свіжої оселедцем і овочами


Інгредієнти:

  • філе оселедця – 2 кг;

  • помідори – 24 кг;

  • морква – 12 кг;

  • ріпчаста цибуля – 11 кг;

  • соняшникова олія – 280 мл;

  • кухонна сіль – 2 десертні ложки;

  • цукор – 130 г;

  • томатна паста – 15 ст. ложки;

  • столовий оцет – 70 мл


  • Приготування
    Потрібну кількість заздалегідь підготовленого філе свіжої оселедця подрібнюємо десь 15-2 сантиметровими кубиками.
    Помідори вимиваємо і нарізаємо зручними часточками, які слідом пропускаємо через дрібне сито м'ясорубки. Вводимо в цю томатну масу цукровий пісок, кухонну сіль, вливаємо олію, а далі відправляємо все на включену конфорку плити. Як побачимо, що томат вже точно закипів, тоді вводимо в нього крупно терту свіжу моркву. Після того, як всі провариться близько 15 хвилин, викладаємо в цю масу нарізаний на чверть кільця ріпчасту цибулю і варимо овочі ще протягом такого ж часу. Потім вводимо у салатик кубики свіжої оселедця, за неї додаємо томатну пасту і продовжуємо приготування на плиті десь 25 хвилин, тільки хвилин за 10 до закінчення процесу варіння вливаємо оцет. Розподіляємо цей чудовий салат з прожареним в духовій шафі скляним банкам і герметично укупориваем його також підсмаженою кришками.

    Салат зі свіжої оселедця в банках на зиму


    Інгредієнти:

  • оселедець (свіжоморожена) – 4 шт.;

  • кухонна сіль – 15 ч. ложки;

  • морква (середня) – 3 шт.;

  • ріпчаста цибуля – 3 шт.;

  • соняшникова олія – 50 мл;

  • лист лавра – 4 шт.;

  • запашний і чорний перець – по 5 шт.


  • Приготування
    Від розморожених тушок оселедця відрізаємо голову і, розпоровши їм черевця вичищаємо всі наявні нутрощі. Далі кухонними ножицями зрізаємо плавці, а саму рибку нарізаємо ножем на шматочки. Подрібнюємо через крупну тертку очищену моркву. На півкільця шаткуємо всі головки ріпчастої цибулі.
    В одній великій ємності з'єднуємо оселедець відразу з усіма підготовленими овочами. Присипаємо всі кухонною сіллю, поливаємо олією, а також в якості ароматних спецій вводимо листочки лавра з горошинами двох видів перцю. Перемішуємо вміст нашої ємності і ставимо в прохолодне місце на 25-3 години. Далі розподіляємо салат з правильно підготовленим банкам і доливаємо до краю горлечка кожної з них окріп. Переставляємо все в ємності з вже закипаючою водою, і стерилізуємо таким чином наші баночки протягом години, можливо додаючи іноді окріп. Далі укупориваем бляшаними кришками весь салат і закутуємо його в теплий плед.