Хочемо вам запропонувати кілька кращих рецептів великолепнейшего салату, з оселедцем і заготовити його на зиму. Розповімо два цікавих способу консервування цієї незвичайної закуски.
Консервований салат на зиму зі свіжої оселедцем і овочами
Інгредієнти: філе оселедця – 2 кг; помідори – 24 кг; морква – 12 кг; ріпчаста цибуля – 11 кг; соняшникова олія – 280 мл; кухонна сіль – 2 десертні ложки; цукор – 130 г; томатна паста – 15 ст. ложки; столовий оцет – 70 мл Приготування Потрібну кількість заздалегідь підготовленого філе свіжої оселедця подрібнюємо десь 15-2 сантиметровими кубиками.
Помідори вимиваємо і нарізаємо зручними часточками, які слідом пропускаємо через дрібне сито м'ясорубки. Вводимо в цю томатну масу цукровий пісок, кухонну сіль, вливаємо олію, а далі відправляємо все на включену конфорку плити. Як побачимо, що томат вже точно закипів, тоді вводимо в нього крупно терту свіжу моркву. Після того, як всі провариться близько 15 хвилин, викладаємо в цю масу нарізаний на чверть кільця ріпчасту цибулю і варимо овочі ще протягом такого ж часу. Потім вводимо у салатик кубики свіжої оселедця, за неї додаємо томатну пасту і продовжуємо приготування на плиті десь 25 хвилин, тільки хвилин за 10 до закінчення процесу варіння вливаємо оцет. Розподіляємо цей чудовий салат з прожареним в духовій шафі скляним банкам і герметично укупориваем його також підсмаженою кришками.
Салат зі свіжої оселедця в банках на зиму
Інгредієнти: оселедець (свіжоморожена) – 4 шт.; кухонна сіль – 15 ч. ложки; морква (середня) – 3 шт.; ріпчаста цибуля – 3 шт.; соняшникова олія – 50 мл; лист лавра – 4 шт.; запашний і чорний перець – по 5 шт. Приготування Від розморожених тушок оселедця відрізаємо голову і, розпоровши їм черевця вичищаємо всі наявні нутрощі. Далі кухонними ножицями зрізаємо плавці, а саму рибку нарізаємо ножем на шматочки. Подрібнюємо через крупну тертку очищену моркву. На півкільця шаткуємо всі головки ріпчастої цибулі.
В одній великій ємності з'єднуємо оселедець відразу з усіма підготовленими овочами. Присипаємо всі кухонною сіллю, поливаємо олією, а також в якості ароматних спецій вводимо листочки лавра з горошинами двох видів перцю. Перемішуємо вміст нашої ємності і ставимо в прохолодне місце на 25-3 години. Далі розподіляємо салат з правильно підготовленим банкам і доливаємо до краю горлечка кожної з них окріп. Переставляємо все в ємності з вже закипаючою водою, і стерилізуємо таким чином наші баночки протягом години, можливо додаючи іноді окріп. Далі укупориваем бляшаними кришками весь салат і закутуємо його в теплий плед.