Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Збитень в домашніх умовах - рецепт приготування

Збитень в домашніх умовах - рецепт приготування

30-01-2016, 16:43
644
Збитень в домашніх умовах - рецепт приготування
Збитень – давньоруський напій, який зміцнить ослаблений імунітет, захистить від хвороб, зігріє в холод і подарує тепло кожному. А влітку його можна сміливо використовувати як чудовий тонізуючий засіб від спраги. Рецептів приготування збитню в домашніх умовах багато і кожен знайде для себе той, який підходить особисто йому.

Рецепт збитню в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • вода фільтрована – 500 мл;

  • мед квітковий – 100 г;

  • наливка – 1 ст.;

  • гвоздика, імбир – за смаком;

  • м'ята, чебрець, звіробій.


  • Приготування
    У каструлю наливаємо фільтровану воду і нагріваємо до кипіння. Потім додаємо в неї мед, перемішуємо і варимо на слабкому вогні 15 хвилин. Після цього вливаємо наливку і кип'ятимо 5 хвилин, а потім кидаємо трави і спеції. Тушкуємо напій ще 10 хвилин. Далі знімаємо з вогню, накриваємо кришкою, наполягаємо 30 хвилин і проціджують.

    Збитень ялицевий з імбиром


    Інгредієнти:

  • мед рідкий – 150 г;

  • ялиця – 50 г;

  • корінь імбиру – 20 г;

  • вода – 1 л;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • кориця – щіпка;

  • гвоздика – 3 шт.


  • Приготування
    Отже, спочатку заварюємо молоді пагони ялиці, додаємо тертий імбир, кидаємо корицю і накриваємо кришкою. Наполягаємо відвар 40 хвилин, а потім кладемо рідкий мед, гвоздику, лавровий листочок і ставимо посуд на середній вогонь. Варимо напій, помішуючи, протягом 15 хвилин. Після цього вимикаємо вогонь і наполягаємо імбирний збитень близько години. По закінченні часу видаляємо з напою лавровий лист і подаємо в теплому вигляді, розлив по келихах.

    Рецепт безалкогольного збитню


    Інгредієнти:

  • вода фільтрована – 25 л;

  • полуничний сік – 250 мл;

  • мед рідкий – 250 г;

  • звіробій, м'ята, шавлія – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Воду кип'ятимо, вливаємо сік полуниці, перемішуємо і знову доводимо до закипання. Потім додаємо мед, кидаємо трави, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо 1 годину, періодично знімаючи піну. Гарячий напій розливаємо по високих склянках і подаємо в теплому вигляді.

    Як зробити пряний збитень в домашніх умовах?


    Інгредієнти:

  • вода фільтрована – 3 л;

  • мед рідкий – 350 г;

  • цукор – 250 г;

  • чай чорний листовий – 100 г;

  • кориця мелена – 05 ч. ложки;

  • гвоздика – 05 ч. ложки;

  • мускатний горіх мелений – щіпка;

  • селера стебло – 100 г;

  • лимонна цедра – 5 ст. ложок.


  • Приготування
    Каструлю з водою ставимо на середній вогонь, доводимо до закипання, всипаємо цукор, кладемо мед, перемішуємо до повного розчинення інгредієнтів і проварюємо 10 хвилин. В окремій чашці заварюємо міцний чорний чай, а потім проціджуємо його і обережно виливаємо в каструлю з солодким сиропом. Додаємо спеції, терту лимонну цедру і стебло селери. Накриваємо напій кришкою і варимо 10 хвилин. Знімаємо пряний збитень з плити, накриваємо кришкою і настоюють кілька хвилин. Потім проціджуємо його через ситечко і знову кип'ятимо. Розливаємо напій по чашках і подаємо в гарячому вигляді, поклавши в нього кружечки апельсина або лимона.

    Московський збитень


    Інгредієнти:

  • вода фільтрована – 7 л;

  • патока біла – 1 кг;

  • мед квітковий – 300 г;

  • кардамон – за смаком;

  • гвоздика – 7 шт.;

  • імбир мелений – 3 ч. ложки;

  • кориця мелена – 2 ч. ложки;
  • Збитень в домашніх умовах - рецепт приготування

  • кориця – 2 палички;

  • перець чорний горошком – 15 шт.


  • Приготування
    У глибоку каструлю наливаємо холодну воду, ставимо посуд на середній вогонь і кип'ятимо. Потім кладемо патоку, мед і, помішуючи, розчиняємо інгредієнти. Варимо солодкий сироп хвилин 15 хвилин, а потім кидаємо гвоздику, імбир, мелену корицю, перець і кардамон. Варимо збитень хвилин 10 помішуючи. Готовий напій наполягаємо під кришкою і розливаємо по чашках. Подаємо в теплому вигляді, додавши за бажанням паличку кориці.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Безалкогольний глінтвейн в домашніх умовах – рецепт
    Безалкогольний глінтвейн в домашніх умовах – рецепт
    Глінтвейн - чудовий зігріваючий напій, який традиційно варять із вина. Проте, представлені далі рецепти не містять у складі алкоголю, при цьому напій
    Напій з імбиру
    Напій з імбиру
    Напій з імбиру просто чарівний, завдяки своєму смаку і надзвичайно корисним властивостям! Охолоджений імбирний напій з лимоном допоможе вам втамувати
    Збитень з імбиром
    Збитень з імбиром
    Збитень з імбиром - корисний, зігріваючий напій, що допомагає підтримати імунітет і попередити застуду. Не дарма ще наші предки готували збитень
    Монастирський збитень
    Монастирський збитень
    У давні часи збитень вважався зігріваючим напоєм. Його варили різними способами з додаванням трав'яних зборів. До наших днів дійшла велика кількість
    Глінтвейн з апельсином і корицею
    Глінтвейн з апельсином і корицею
    Глінтвейн гарячий алкогольний напій, який п'ють найчастіше в холодну пору року. Варіантів його приготування з додаванням різних інгредієнтів досить
    Збитень: рецепт
    Збитень: рецепт
    Збитень називають також "російським глінтвейном", однак на відміну від свого західного побратима збитень найчастіше готують безалкогольним. Цей напій