Збитень в домашніх умовах - рецепт приготування

Рецепт збитню в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
У каструлю наливаємо фільтровану воду і нагріваємо до кипіння. Потім додаємо в неї мед, перемішуємо і варимо на слабкому вогні 15 хвилин. Після цього вливаємо наливку і кип'ятимо 5 хвилин, а потім кидаємо трави і спеції. Тушкуємо напій ще 10 хвилин. Далі знімаємо з вогню, накриваємо кришкою, наполягаємо 30 хвилин і проціджують.
Збитень ялицевий з імбиром
Інгредієнти:
Приготування
Отже, спочатку заварюємо молоді пагони ялиці, додаємо тертий імбир, кидаємо корицю і накриваємо кришкою. Наполягаємо відвар 40 хвилин, а потім кладемо рідкий мед, гвоздику, лавровий листочок і ставимо посуд на середній вогонь. Варимо напій, помішуючи, протягом 15 хвилин. Після цього вимикаємо вогонь і наполягаємо імбирний збитень близько години. По закінченні часу видаляємо з напою лавровий лист і подаємо в теплому вигляді, розлив по келихах.
Рецепт безалкогольного збитню
Інгредієнти:
Приготування
Воду кип'ятимо, вливаємо сік полуниці, перемішуємо і знову доводимо до закипання. Потім додаємо мед, кидаємо трави, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо 1 годину, періодично знімаючи піну. Гарячий напій розливаємо по високих склянках і подаємо в теплому вигляді.
Як зробити пряний збитень в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Каструлю з водою ставимо на середній вогонь, доводимо до закипання, всипаємо цукор, кладемо мед, перемішуємо до повного розчинення інгредієнтів і проварюємо 10 хвилин. В окремій чашці заварюємо міцний чорний чай, а потім проціджуємо його і обережно виливаємо в каструлю з солодким сиропом. Додаємо спеції, терту лимонну цедру і стебло селери. Накриваємо напій кришкою і варимо 10 хвилин. Знімаємо пряний збитень з плити, накриваємо кришкою і настоюють кілька хвилин. Потім проціджуємо його через ситечко і знову кип'ятимо. Розливаємо напій по чашках і подаємо в гарячому вигляді, поклавши в нього кружечки апельсина або лимона.
Московський збитень
Інгредієнти:

Приготування
У глибоку каструлю наливаємо холодну воду, ставимо посуд на середній вогонь і кип'ятимо. Потім кладемо патоку, мед і, помішуючи, розчиняємо інгредієнти. Варимо солодкий сироп хвилин 15 хвилин, а потім кидаємо гвоздику, імбир, мелену корицю, перець і кардамон. Варимо збитень хвилин 10 помішуючи. Готовий напій наполягаємо під кришкою і розливаємо по чашках. Подаємо в теплому вигляді, додавши за бажанням паличку кориці.
Рекомендуємо добрі рецепти

Безалкогольний глінтвейн в домашніх умовах – рецепт
Глінтвейн - чудовий зігріваючий напій, який традиційно варять із вина. Проте, представлені далі рецепти не містять у складі алкоголю, при цьому напій

Напій з імбиру
Напій з імбиру просто чарівний, завдяки своєму смаку і надзвичайно корисним властивостям! Охолоджений імбирний напій з лимоном допоможе вам втамувати

Збитень з імбиром
Збитень з імбиром - корисний, зігріваючий напій, що допомагає підтримати імунітет і попередити застуду. Не дарма ще наші предки готували збитень

Монастирський збитень
У давні часи збитень вважався зігріваючим напоєм. Його варили різними способами з додаванням трав'яних зборів. До наших днів дійшла велика кількість

Глінтвейн з апельсином і корицею
Глінтвейн гарячий алкогольний напій, який п'ють найчастіше в холодну пору року. Варіантів його приготування з додаванням різних інгредієнтів досить

Збитень: рецепт
Збитень називають також "російським глінтвейном", однак на відміну від свого західного побратима збитень найчастіше готують безалкогольним. Цей напій