» » Безалкогольний глінтвейн в домашніх умовах – рецепт

Безалкогольний глінтвейн в домашніх умовах – рецепт

Безалкогольний глінтвейн в домашніх умовах – рецепт
Глінтвейн – відмінний напій для холодного часу року. Найчастіше під ним розуміють гаряче вино з прянощами. Але ми вам зараз розповімо, як приготувати безалкогольний глінтвейн. Він також відмінно зігріває, виходить смачним, ароматним, а до того ж зовсім не містить алкоголю.

Безалкогольний глінтвейн в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • виноградний сік - 1 літр;

  • яблуко – половинка;

  • вода – 250 мл;

  • часточки апельсина – 2 шт.;

  • родзинки – 30 г;

  • часточки лимона – 1 шт.;

  • перець духмяний горошком – 4 шт.;

  • гвоздика – 5 шт.;

  • порошок імбиру – щіпка;

  • мед.


  • Приготування
    Спеції і мед поміщаємо в воду і прогріваємо, помішуючи, щоб мед розчинився. Вливаємо виноградний сік, додаємо нарізане скибочками яблуко і часточки апельсина і лимона. Прогріваємо суміш практично до кипіння, потім вогонь вимикаємо, даємо напою настоятися хвилин 10 після чого розливаємо по келихах. Мед за бажанням можна замінити цукром. І його кількість, так само, як і кількість меду можна регулювати за власним уподобанням виходячи з того, наскільки солодкий глінтвейн хочеться отримати.

    Безалкогольний яблучний глінтвейн в домашніх умовах - рецепт


    Інгредієнти:

  • яблучний сік – 1 літр;

  • терта лимонна цедра – 2 ст. ложки;

  • терта апельсинова цедра – 2 ст. ложки;

  • вода – 100 мл;

  • палички кориці – 3 шт.;

  • гвоздика – 3 шт.;

  • кардамон – щіпка;

  • мускатний горіх – щіпка;

  • цукор – за смаком.


  • Приготування
    Яблучний сік і воду вливаємо в емальовану каструлю, ставимо на вогонь, додаємо цедру апельсина і лимона, гвоздику, кардамон, мускатний горіх, палички кориці і цукор. На малому вогні доводимо до кипіння, відразу ж знімаємо з вогню. Накриваємо каструлю кришкою і даємо ароматного напою настоятися хвилин 15. А після цього вже проціджуємо його і розливаємо по келихах.

    Безалкогольний вишневий глінтвейн


    Інгредієнти:

  • сік вишневий – 500 мл;

  • окріп – 500 мл;

  • чай чорний – 2 ч. ложки;

  • паличка кориці – 1 шт.;

  • скибочки лимона – 3 шт.;

  • аніс – 1 шт.;

  • корінь імбиру – 20 г;

  • гвоздика – 2 шт.;

  • чорнослив – 6 шт;

  • курага – 6 шт.;

  • цукор – за смаком;

  • мед – за смаком.


  • Приготування
    Приготування безалкогольного глінтвейну, почнемо з того, що чорний заварюємо чай окропом і наполягаємо його хвилин 7. Промиваємо чорнослив і курагу. Чай проціджуємо і виливаємо в каструлю, додаємо очищену і нарізану шматочками корінь імбиру, цукор, скибочки лимона, аніс, корицю, курагу, чорнослив, гвоздику і цукор за смаком. Перемішуємо до розчинення цукру. Вливаємо вишневий сік, доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь. Наполягаємо під закритою кришкою хвилин 20 а потім розливаємо пряний напій по чашках або келихах. За бажанням у вже готовий безалкогольний глінтвейн можна додати за смаком мед.

    Гарячий безалкогольний глінтвейн


    Інгредієнти:

  • сік чорної смородини – 500 мл;

  • яблучний сік – 500 мл;

  • вода – 100 мл;

  • гвоздика – 5 шт.;

  • корінь імбиру – 20 г;

  • родзинки – 40 г;

  • мед – за смаком.


  • Приготування
    У каструлю вливаємо смородиновий, яблучний сік і воду. Додаємо гвоздику, родзинки і подрібнений корінь імбиру. Доводимо масу до кипіння на невеликому вогні. При перших ознаках кипіння вогонь вимикаємо, глінтвейну даємо настоятися, додаємо в нього за смаком мед і розливаємо по чашках.

    Безалкогольний глінтвейн з каркаде


    Інгредієнти:

  • каркаде – 40 г;
  • Безалкогольний глінтвейн в домашніх умовах – рецепт

  • гвоздика – 5 шт.;

  • кориця – 1 шт.;

  • мед натуральний – 2 ст. ложки;

  • гуртки апельсина – 2 шт.;

  • корінь імбиру – 20 р.


  • Приготування
    Корінь імбиру миємо, чистимо й нарізаємо кружечками. У каструлю насипати каркаде, додаємо імбир, гвоздику, корицю і заливаємо це все 1 літром окропу. Даємо настоятися 30 хвилин мінімум. Після цього додаємо мед. Якщо глінтвейн занадто охолов, підігріваємо його до бажаної температури, проціджуємо і розливаємо по келихах.
    Додав: admin | 30-01-2016, 16:37
    Переглядів: 306