Безалкогольний глінтвейн в домашніх умовах – рецепт
Глінтвейн – відмінний напій для холодного часу року. Найчастіше під ним розуміють гаряче вино з прянощами. Але ми вам зараз розповімо, як приготувати безалкогольний глінтвейн. Він також відмінно зігріває, виходить смачним, ароматним, а до того ж зовсім не містить алкоголю.
Інгредієнти:
виноградний сік - 1 літр;
яблуко – половинка;
вода – 250 мл;
часточки апельсина – 2 шт.;
родзинки – 30 г;
часточки лимона – 1 шт.;
перець духмяний горошком – 4 шт.;
гвоздика – 5 шт.;
порошок імбиру – щіпка;
мед.
Приготування
Спеції і мед поміщаємо в воду і прогріваємо, помішуючи, щоб мед розчинився. Вливаємо виноградний сік, додаємо нарізане скибочками яблуко і часточки апельсина і лимона. Прогріваємо суміш практично до кипіння, потім вогонь вимикаємо, даємо напою настоятися хвилин 10 після чого розливаємо по келихах. Мед за бажанням можна замінити цукром. І його кількість, так само, як і кількість меду можна регулювати за власним уподобанням виходячи з того, наскільки солодкий глінтвейн хочеться отримати.
Інгредієнти:
яблучний сік – 1 літр;
терта лимонна цедра – 2 ст. ложки;
терта апельсинова цедра – 2 ст. ложки;
вода – 100 мл;
палички кориці – 3 шт.;
гвоздика – 3 шт.;
кардамон – щіпка;
мускатний горіх – щіпка;
цукор – за смаком.
Приготування
Яблучний сік і воду вливаємо в емальовану каструлю, ставимо на вогонь, додаємо цедру апельсина і лимона, гвоздику, кардамон, мускатний горіх, палички кориці і цукор. На малому вогні доводимо до кипіння, відразу ж знімаємо з вогню. Накриваємо каструлю кришкою і даємо ароматного напою настоятися хвилин 15. А після цього вже проціджуємо його і розливаємо по келихах.
Інгредієнти:
сік вишневий – 500 мл;
окріп – 500 мл;
чай чорний – 2 ч. ложки;
паличка кориці – 1 шт.;
скибочки лимона – 3 шт.;
аніс – 1 шт.;
корінь імбиру – 20 г;
гвоздика – 2 шт.;
чорнослив – 6 шт;
курага – 6 шт.;
цукор – за смаком;
мед – за смаком.
Приготування
Приготування безалкогольного глінтвейну, почнемо з того, що чорний заварюємо чай окропом і наполягаємо його хвилин 7. Промиваємо чорнослив і курагу. Чай проціджуємо і виливаємо в каструлю, додаємо очищену і нарізану шматочками корінь імбиру, цукор, скибочки лимона, аніс, корицю, курагу, чорнослив, гвоздику і цукор за смаком. Перемішуємо до розчинення цукру. Вливаємо вишневий сік, доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь. Наполягаємо під закритою кришкою хвилин 20 а потім розливаємо пряний напій по чашках або келихах. За бажанням у вже готовий безалкогольний глінтвейн можна додати за смаком мед.
Інгредієнти:
сік чорної смородини – 500 мл;
яблучний сік – 500 мл;
вода – 100 мл;
гвоздика – 5 шт.;
корінь імбиру – 20 г;
родзинки – 40 г;
мед – за смаком.
Приготування
У каструлю вливаємо смородиновий, яблучний сік і воду. Додаємо гвоздику, родзинки і подрібнений корінь імбиру. Доводимо масу до кипіння на невеликому вогні. При перших ознаках кипіння вогонь вимикаємо, глінтвейну даємо настоятися, додаємо в нього за смаком мед і розливаємо по чашках.
Інгредієнти:
каркаде – 40 г;
гвоздика – 5 шт.;
кориця – 1 шт.;
мед натуральний – 2 ст. ложки;
гуртки апельсина – 2 шт.;
корінь імбиру – 20 р.
Приготування
Корінь імбиру миємо, чистимо й нарізаємо кружечками. У каструлю насипати каркаде, додаємо імбир, гвоздику, корицю і заливаємо це все 1 літром окропу. Даємо настоятися 30 хвилин мінімум. Після цього додаємо мед. Якщо глінтвейн занадто охолов, підігріваємо його до бажаної температури, проціджуємо і розливаємо по келихах.
Безалкогольний глінтвейн в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Спеції і мед поміщаємо в воду і прогріваємо, помішуючи, щоб мед розчинився. Вливаємо виноградний сік, додаємо нарізане скибочками яблуко і часточки апельсина і лимона. Прогріваємо суміш практично до кипіння, потім вогонь вимикаємо, даємо напою настоятися хвилин 10 після чого розливаємо по келихах. Мед за бажанням можна замінити цукром. І його кількість, так само, як і кількість меду можна регулювати за власним уподобанням виходячи з того, наскільки солодкий глінтвейн хочеться отримати.
Безалкогольний яблучний глінтвейн в домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Яблучний сік і воду вливаємо в емальовану каструлю, ставимо на вогонь, додаємо цедру апельсина і лимона, гвоздику, кардамон, мускатний горіх, палички кориці і цукор. На малому вогні доводимо до кипіння, відразу ж знімаємо з вогню. Накриваємо каструлю кришкою і даємо ароматного напою настоятися хвилин 15. А після цього вже проціджуємо його і розливаємо по келихах.
Безалкогольний вишневий глінтвейн
Інгредієнти:
Приготування
Приготування безалкогольного глінтвейну, почнемо з того, що чорний заварюємо чай окропом і наполягаємо його хвилин 7. Промиваємо чорнослив і курагу. Чай проціджуємо і виливаємо в каструлю, додаємо очищену і нарізану шматочками корінь імбиру, цукор, скибочки лимона, аніс, корицю, курагу, чорнослив, гвоздику і цукор за смаком. Перемішуємо до розчинення цукру. Вливаємо вишневий сік, доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь. Наполягаємо під закритою кришкою хвилин 20 а потім розливаємо пряний напій по чашках або келихах. За бажанням у вже готовий безалкогольний глінтвейн можна додати за смаком мед.
Гарячий безалкогольний глінтвейн
Інгредієнти:
Приготування
У каструлю вливаємо смородиновий, яблучний сік і воду. Додаємо гвоздику, родзинки і подрібнений корінь імбиру. Доводимо масу до кипіння на невеликому вогні. При перших ознаках кипіння вогонь вимикаємо, глінтвейну даємо настоятися, додаємо в нього за смаком мед і розливаємо по чашках.
Безалкогольний глінтвейн з каркаде
Інгредієнти:
Приготування
Корінь імбиру миємо, чистимо й нарізаємо кружечками. У каструлю насипати каркаде, додаємо імбир, гвоздику, корицю і заливаємо це все 1 літром окропу. Даємо настоятися 30 хвилин мінімум. Після цього додаємо мед. Якщо глінтвейн занадто охолов, підігріваємо його до бажаної температури, проціджуємо і розливаємо по келихах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати глінтвейн в домашніх умовах - рецепт
У холодний період року актуальними стають рецепти всіляких зігріваючих напоїв, і найяскравішим представником є глінтвейн. Пропонуємо найпомітніші
Глінтвейн в мультиварці
Глінтвейн - чудовий напій, який зігріє в зимову пору і підніме настрій. Готувати його в домашніх умовах не складно, головне, запастися необхідними
Глінтвейн з апельсином і корицею
Глінтвейн гарячий алкогольний напій, який п'ють найчастіше в холодну пору року. Варіантів його приготування з додаванням різних інгредієнтів досить
Рецепт глінтвейну з червоного вина
Глінтвейн - популярний гарячий алкогольний напій, який готується з вина. І сьогодні мова піде про глінтвейн з червоного вина. Пропонуємо вашій увазі
Яблучний глінтвейн
Глінтвейн - напій англійського походження, який роблять на основі вина. І зараз ми розповімо, як приготувати корисний глінтвейн з додаванням яблука.