Як приготувати глінтвейн в домашніх умовах - рецепт
Завдяки своєму зігріваючу пряного смаку і чудовому аромату глінтвейн можна впевнено назвати найкращим зимовим напоєм. Традиційно його готували в Центральній Європі, але сьогодні він популярний у всьому світі.
Стандартний набір прянощів для цього зігріваючого напою складається з декількох паличок кориці, кардамону, бутонів гвоздики, зірочки бадьяна, запашного перцю і ароматних апельсинових кірок, до яких додають підсолоджувач — мед або цукор. Хоча, яким би не був остаточний склад спецій, у створенні глінтвейну важливо дотримуватися одного простого правила — вино не можна кип'ятити!
У цій статті ви дізнаєтеся, як в домашніх умовах приготувати класичний глінтвейн і його безалкогольний аналог, рецепт якого також простий.
Дітям або тим, хто не надто полюбляє алкоголь можна запропонувати безалкогольний варіант напою, замінивши вино фруктовим соком. Спосіб приготування в домашніх умовах такого глінтвейну мало відрізняється від класичного варіанту.
Інгредієнти:
гвоздика — 5 бутонів;
мандарин не великий — 1 шт.;
сік яблучний (без м'якоті) — 400 мл;
вода фільтрована — 120 мл;
горіх мускатний (подрібнений) — 1 шт.;
мед рідкий — 45 мл;
кориця — 3 палички.
Приготування
Мандарин очищаємо і шкірку складаємо в ємність. Замість свіжих кірочок згодяться і сушені. Додаємо мускат і бутони гвоздики, заливаємо прянощі водичой і кип'ятимо. Як тільки суміш закипить, вимкнемо вогонь і залишаємо настоюватися 10 хвилин, хоча, якщо є час, то краще почекати хвилин 40 - від цього напій значно виграє. Потім дістаємо спеції і вливаємо яблучний сік. Додаємо мед і зменшуємо вогонь. До кипіння доводити не потрібно. Гарячий глінтвейн розливаємо по високих келихах, не забувши додати в кожен по палички кориці.
Інгредієнти:
вино біле – 945 мл;
вода очищена – 75 мл;
яблука солодкі і соковиті – 05 шт.;
апельсин червоний (не великий) – 1 шт.;
гвоздика – 1-2 бутона;
м'ята - 1 гілочка;
кориця – 1-2 паличка .;
цукор білий – 75 р.
Приготування
З половинки приготованого апельсина вичавлюємо сік, а половину ріжемо нетовстими гуртками. Потім чистимо і ріжемо часточками яблуко і кладемо в ємність. Вливаємо апельсиновий сік, вино, кидаємо гвоздику, паличку кориці, м'яту, всипаємо цукор і ставимо на мінімальний вогонь. Прогріваємо суміш до температури не вище 70 градусів, потім прикриваємо кришкою і даємо глінтвейну насититися пряними ароматами спецій протягом десяти хвилин. Потім проціджуємо напій, розливаємо по високих келихах, прикрашаємо часточками апельсина і ароматною паличкою кориці.
Інгредієнти:
вино червоне (ідеально бордо) – 750 мл;
вода – 75 мл;
яблуко, апельсин (можна лимон) – по 05 шт.;
гвоздика – 4-5 бутонів;
мускатний горіх (подрібнений) – щіпка;
імбир мелений – 10 г;
кориця – 1 паличка.;
цукор білий – 25 р.
Приготування
У невелику каструльку з товстим дном наливаємо очищену воду, кидаємо гвоздичку, мускатний горіх, імбир, паличку кориці і кип'ятимо. Далі знімаємо з вогню і наполягаємо під закритою кришкою хвилин 10. Відвар проціджуємо через кілька шарів марлі, вливаємо червоне вино, цукор, шматочки яблука, апельсина або лимона і підігріваємо суміш на середньому вогні. Стежимо за температурою глінтвейну. Потрібно, щоб вона не перевищувала 70 градусів, інакше його корисні властивості втрачаються. Даємо напою настоятися і просочитися усіма пряними і фруктовими ароматами, прикривши кришкою на 10-15 хвилин. Тепер подаємо, розлив по високих келихах.
Стандартний набір прянощів для цього зігріваючого напою складається з декількох паличок кориці, кардамону, бутонів гвоздики, зірочки бадьяна, запашного перцю і ароматних апельсинових кірок, до яких додають підсолоджувач — мед або цукор. Хоча, яким би не був остаточний склад спецій, у створенні глінтвейну важливо дотримуватися одного простого правила — вино не можна кип'ятити!
У цій статті ви дізнаєтеся, як в домашніх умовах приготувати класичний глінтвейн і його безалкогольний аналог, рецепт якого також простий.
Безалкогольний глінтвейн - рецепт в домашніх умовах
Дітям або тим, хто не надто полюбляє алкоголь можна запропонувати безалкогольний варіант напою, замінивши вино фруктовим соком. Спосіб приготування в домашніх умовах такого глінтвейну мало відрізняється від класичного варіанту.
Інгредієнти:
Приготування
Мандарин очищаємо і шкірку складаємо в ємність. Замість свіжих кірочок згодяться і сушені. Додаємо мускат і бутони гвоздики, заливаємо прянощі водичой і кип'ятимо. Як тільки суміш закипить, вимкнемо вогонь і залишаємо настоюватися 10 хвилин, хоча, якщо є час, то краще почекати хвилин 40 - від цього напій значно виграє. Потім дістаємо спеції і вливаємо яблучний сік. Додаємо мед і зменшуємо вогонь. До кипіння доводити не потрібно. Гарячий глінтвейн розливаємо по високих келихах, не забувши додати в кожен по палички кориці.
Простий рецепт глінтвейну з фруктами в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
З половинки приготованого апельсина вичавлюємо сік, а половину ріжемо нетовстими гуртками. Потім чистимо і ріжемо часточками яблуко і кладемо в ємність. Вливаємо апельсиновий сік, вино, кидаємо гвоздику, паличку кориці, м'яту, всипаємо цукор і ставимо на мінімальний вогонь. Прогріваємо суміш до температури не вище 70 градусів, потім прикриваємо кришкою і даємо глінтвейну насититися пряними ароматами спецій протягом десяти хвилин. Потім проціджуємо напій, розливаємо по високих келихах, прикрашаємо часточками апельсина і ароматною паличкою кориці.
Класичний глінтвейн в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
У невелику каструльку з товстим дном наливаємо очищену воду, кидаємо гвоздичку, мускатний горіх, імбир, паличку кориці і кип'ятимо. Далі знімаємо з вогню і наполягаємо під закритою кришкою хвилин 10. Відвар проціджуємо через кілька шарів марлі, вливаємо червоне вино, цукор, шматочки яблука, апельсина або лимона і підігріваємо суміш на середньому вогні. Стежимо за температурою глінтвейну. Потрібно, щоб вона не перевищувала 70 градусів, інакше його корисні властивості втрачаються. Даємо напою настоятися і просочитися усіма пряними і фруктовими ароматами, прикривши кришкою на 10-15 хвилин. Тепер подаємо, розлив по високих келихах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Класичний рецепт глінтвейну в домашніх умовах
З настанням холодів дуже актуальними стають рецепти всіляких зігріваючих пряних напоїв. А самим популярним і простим у приготуванні можна впевнено
Безалкогольний глінтвейн в домашніх умовах – рецепт
Глінтвейн - чудовий зігріваючий напій, який традиційно варять із вина. Проте, представлені далі рецепти не містять у складі алкоголю, при цьому напій
Глінтвейн в мультиварці
Глінтвейн - чудовий напій, який зігріє в зимову пору і підніме настрій. Готувати його в домашніх умовах не складно, головне, запастися необхідними
Рецепт глінтвейну з червоного вина
Глінтвейн - популярний гарячий алкогольний напій, який готується з вина. І сьогодні мова піде про глінтвейн з червоного вина. Пропонуємо вашій увазі
Яблучний глінтвейн
Глінтвейн - напій англійського походження, який роблять на основі вина. І зараз ми розповімо, як приготувати корисний глінтвейн з додаванням яблука.