Глінтвейн – відмінний напій для холодного часу року. Найчастіше під ним розуміють гаряче вино з прянощами. Але ми вам зараз розповімо, як приготувати безалкогольний глінтвейн. Він також відмінно зігріває, виходить смачним, ароматним, а до того ж зовсім не містить алкоголю.
Безалкогольний глінтвейн в домашніх умовах
Інгредієнти: виноградний сік - 1 літр; яблуко – половинка; вода – 250 мл; часточки апельсина – 2 шт.; родзинки – 30 г; часточки лимона – 1 шт.; перець духмяний горошком – 4 шт.; гвоздика – 5 шт.; порошок імбиру – щіпка; мед. Приготування Спеції і мед поміщаємо в воду і прогріваємо, помішуючи, щоб мед розчинився. Вливаємо виноградний сік, додаємо нарізане скибочками яблуко і часточки апельсина і лимона. Прогріваємо суміш практично до кипіння, потім вогонь вимикаємо, даємо напою настоятися хвилин 10 після чого розливаємо по келихах. Мед за бажанням можна замінити цукром. І його кількість, так само, як і кількість меду можна регулювати за власним уподобанням виходячи з того, наскільки солодкий глінтвейн хочеться отримати.
Безалкогольний яблучний глінтвейн в домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти: яблучний сік – 1 літр; терта лимонна цедра – 2 ст. ложки; терта апельсинова цедра – 2 ст. ложки; вода – 100 мл; палички кориці – 3 шт.; гвоздика – 3 шт.; кардамон – щіпка; мускатний горіх – щіпка; цукор – за смаком. Приготування Яблучний сік і воду вливаємо в емальовану каструлю, ставимо на вогонь, додаємо цедру апельсина і лимона, гвоздику, кардамон, мускатний горіх, палички кориці і цукор. На малому вогні доводимо до кипіння, відразу ж знімаємо з вогню. Накриваємо каструлю кришкою і даємо ароматного напою настоятися хвилин 15. А після цього вже проціджуємо його і розливаємо по келихах.
Безалкогольний вишневий глінтвейн
Інгредієнти: сік вишневий – 500 мл; окріп – 500 мл; чай чорний – 2 ч. ложки; паличка кориці – 1 шт.; скибочки лимона – 3 шт.; аніс – 1 шт.; корінь імбиру – 20 г; гвоздика – 2 шт.; чорнослив – 6 шт; курага – 6 шт.; цукор – за смаком; мед – за смаком. Приготування Приготування безалкогольного глінтвейну, почнемо з того, що чорний заварюємо чай окропом і наполягаємо його хвилин 7. Промиваємо чорнослив і курагу. Чай проціджуємо і виливаємо в каструлю, додаємо очищену і нарізану шматочками корінь імбиру, цукор, скибочки лимона, аніс, корицю, курагу, чорнослив, гвоздику і цукор за смаком. Перемішуємо до розчинення цукру. Вливаємо вишневий сік, доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь. Наполягаємо під закритою кришкою хвилин 20 а потім розливаємо пряний напій по чашках або келихах. За бажанням у вже готовий безалкогольний глінтвейн можна додати за смаком мед.
Гарячий безалкогольний глінтвейн
Інгредієнти: сік чорної смородини – 500 мл; яблучний сік – 500 мл; вода – 100 мл; гвоздика – 5 шт.; корінь імбиру – 20 г; родзинки – 40 г; мед – за смаком. Приготування У каструлю вливаємо смородиновий, яблучний сік і воду. Додаємо гвоздику, родзинки і подрібнений корінь імбиру. Доводимо масу до кипіння на невеликому вогні. При перших ознаках кипіння вогонь вимикаємо, глінтвейну даємо настоятися, додаємо в нього за смаком мед і розливаємо по чашках.
Безалкогольний глінтвейн з каркаде
Інгредієнти: каркаде – 40 г; гвоздика – 5 шт.; кориця – 1 шт.; мед натуральний – 2 ст. ложки; гуртки апельсина – 2 шт.; корінь імбиру – 20 р. Приготування Корінь імбиру миємо, чистимо й нарізаємо кружечками. У каструлю насипати каркаде, додаємо імбир, гвоздику, корицю і заливаємо це все 1 літром окропу. Даємо настоятися 30 хвилин мінімум. Після цього додаємо мед. Якщо глінтвейн занадто охолов, підігріваємо його до бажаної температури, проціджуємо і розливаємо по келихах.