Монастирський збитень

Як приготувати монастирський збитень
Інгредієнти:
Приготування
Мед розчиняємо у воді і варимо на вогні 35 години. В марлю викладаємо хміль, великий прокип'ячений камінчик (він необхідний як вантаж), зав'язуємо її вузликом і опускаємо в каструлю. Мед разом з хмелем кип'ятимо ще одну годину, стежимо за рівнем води і при необхідності додаємо гарячу. Мед знімаємо з вогню і проціджуємо в дерев'яну або скляний посуд. При цьому ємність повинна бути заповнена не повністю. Посуд залишаємо в теплому місці для бродіння меду. Зазвичай бродіння починається через кілька днів, після того як зварили хмільний мед. Коли він закінчить бродити (перестане шипіти), вливаємо в нього півсклянки міцно завареного зеленого чаю. Проціджуємо рідина кілька разів через щільну тканину і наш монастирський збитень готовий. Але найсмачнішим він стане через рік після приготування.
Монастирський заварний збитень
Інгредієнти:
Приготування
Мед розвести в склянці води і кип'ятимо в каструльці, знімаємо піну, додаємо цукор і варимо, до утворення однорідної маси. У воді, що залишилася відварюємо прянощі протягом 20 хвилин, після вимикаємо вогонь і даємо настоятися 15 хвилин. Потім відвар проціджуємо, додаємо медово – цукрову суміш і підігріваємо, але не даємо закипіти. П'ємо такий збитень тільки гарячим.

Монастирський холодний збитень
Інгредієнти:
Приготування
В окропі розчиняємо мед. Додаємо спеції корицю, лавровий лист, кардамон, м'ята, перець, гвоздика. Кип'ятимо воду з медом на слабкому вогні 3 години. Після того як збитень охолоне, проціджуємо його.
Рекомендуємо добрі рецепти

Напій з імбиру
Напій з імбиру просто чарівний, завдяки своєму смаку і надзвичайно корисним властивостям! Охолоджений імбирний напій з лимоном допоможе вам втамувати

Збитень з імбиром
Збитень з імбиром - корисний, зігріваючий напій, що допомагає підтримати імунітет і попередити застуду. Не дарма ще наші предки готували збитень

Коктейль «Хіросіма» - рецепт
Знаменитий коктейль з «вибуховим» ім'ям «Хіросіма», що знаходиться на вершині топ найпопулярніших коктейлів світу. Крім класичного варіанту цього

Як зварити пиво?
Вибір пива в магазинах просто величезний, але не завжди якість відповідає ціні. Звичайно ж, кращий варіант - приготувати пиво самим, тим більше,що це

Глінтвейн з апельсином і корицею
Глінтвейн гарячий алкогольний напій, який п'ють найчастіше в холодну пору року. Варіантів його приготування з додаванням різних інгредієнтів досить

Збитень: рецепт
Збитень називають також "російським глінтвейном", однак на відміну від свого західного побратима збитень найчастіше готують безалкогольним. Цей напій