Збитень з імбиром

Рецепт збитню з імбиром
Інгредієнти:
Приготування
Очищаємо корінь імбиру. Кип'ятимо воду, закладаємо в неї подрібнений імбир, паличку кориці і гвоздику. Додаємо мед і цукор. Даємо відвару закипіти і готуємо на повільному вогні хвилин 10. Піну, яка з'являється на поверхні, знімаємо. Потім збитень з імбиром знімаємо з вогню й даємо йому настоятися півгодини. Тепер відвар проціджуємо і нагріваємо до бажаної температури. Вживати його потрібно в гарячому вигляді.
Збитень ялицевий з імбиром
Інгредієнти:
Приготування
Закладаємо В каструлю гілочки шавлії і ялиці, додаємо корицю і подрібнений корінь імбиру. Вливаємо воду, доводимо масу до кипіння і даємо прокипіти хвилин 10. Після цього вимикаємо вогонь і даємо відвару настоятися хвилин 30. Після цього додаємо мед, гвоздику і ще хвилин 20 тушкуємо на малому вогні.
Збитень з імбиром в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
У глибокому посуді мед розбавляємо в 200 мл води і даємо отриманої суміші кип'ятити, знімаючи піну, яка утворилася. В іншому посуді розвести цукор також у 200 мл води і також доводимо до кипіння. Потім отримані суміші з'єднуємо і проварюємо на малому вогні, поки не вийде однорідна маса. При цьому не слід допускати активного кипіння. У рідину, що залишилася, додаємо прянощі, накриваємо посуд кришкою і варимо хвилин 15 потім вимикаємо вогонь і даємо відвар 15-20 хвилин настоюватися. Тепер настій проціджуємо і з'єднуємо його з цукрово-медової сумішшю. Перед вживанням напій підігріваємо.
Як приготувати збитень з імбиром?
Інгредієнти:

Приготування
Мед розчиняємо у воді, ставимо на вогонь і, знімаючи піну, кип'ятимо 10 хвилин. Додаємо прянощі, доводимо до кипіння і остуживаем. Дріжджі розвести теплою водою і вливаємо масу в медовий відвар. Отриманий напій розливаємо по пляшках і залишаємо годин на 12 в теплому місці. Після цього пляшки укупориваем і ставимо в холодне місце на 2-3 тижні настоюватись. По закінченню цього часу напій буде готовий.
Рекомендуємо добрі рецепти

Напій з імбиру
Напій з імбиру просто чарівний, завдяки своєму смаку і надзвичайно корисним властивостям! Охолоджений імбирний напій з лимоном допоможе вам втамувати

Монастирський збитень
У давні часи збитень вважався зігріваючим напоєм. Його варили різними способами з додаванням трав'яних зборів. До наших днів дійшла велика кількість

Рецепт глінтвейну з червоного вина
Глінтвейн - популярний гарячий алкогольний напій, який готується з вина. І сьогодні мова піде про глінтвейн з червоного вина. Пропонуємо вашій увазі

Збитень: рецепт
Збитень називають також "російським глінтвейном", однак на відміну від свого західного побратима збитень найчастіше готують безалкогольним. Цей напій

Чай з медом
Теплий чай з медом - це не тільки чудовий засіб від застуди, але і відмінний зігріваючий напій у прийдешні холоду. Рецепти медового чаю читайте в цій

Імбирний чай з корицею
Імбирний чай - корисний напій, який розслабляє нервову систему і зміцнює імунітет. І сьогодні ми розглянемо декілька цікавих варіантів його