Чай з медом
Чай з лимоном і медом - перший засіб при застуді. А якщо у цей напій ще додати імбир або корицю, користь буде подвійний, та й смак буде набагато насиченішим. Зараз ми поділимося з вами секретами того, як правильно готувати чай з медом, щоб отримати максимально смачний і корисний напій.
Інгредієнти:
чорний або зелений чай - 1 ч. ложка;
вода - 1 склянка;
лимон - 1 зубчик;
цукор або мед - за смаком.
Приготування
Як правильно заварювати чай? Чайник для заварювання попередньо нагріваємо, обдавши його окропом. Температура води для заварки чорного чаю повинна бути 100 градусів, а для зеленого - 80-90 градусів. Заливаємо її в чайник з заваркою і залишаємо на 2 хвилини. Довше наполягати не варто, інакше чай буде не тільки гірким, але і втратить всі свої корисні властивості. Далі проціджуємо чай і додаємо в нього цукор і скибочку лимона за смаком. Також чорний і зелений чай можна подати з медом. Додаємо його прямо в чашку за смаком або ж подаємо в окремій піалі.
Інгредієнти:
вода - 200 мл;
корінь імбиру - 1 см;
мед - за смаком.
Приготування
З кореня імбиру чистимо шкірку, дрібно нарізаємо його або тремо на тертці. Перекладаємо його в ємність для заварювання і заливаємо окропом, даємо настоятися хвилин 5-7 і тільки після цього додаємо мед за смаком. У гарячий чай додавати мед не рекомендується, так як в такому випадку не тільки втрачаються всі його цілющі властивості, але навіть виділятися деякі шкідливі речовини.
Інгредієнти:
вода - 1 літр;
кориця - 1 паличка;
чай зелений - 2 ст. ложки;
корінь імбиру - 10 см;
мед - за смаком.
Приготування
Корінь імбиру чистимо від шкірки, натираємо на тертці, заливаємо водою і кип'ятимо 2-3 хвилини на повільному вогні. Знімаємо з вогню, додаємо паличку кориці, після чого чайник накриваємо і залишаємо на півгодини настоюватися. Потім проціджуємо настій і знову доводимо його до кипіння. Заливаємо настій у глек, у який уже засипаний зелений чай. Даємо настоятися ще 2-3 хвилини, розливаємо чай по чашках і додаємо мед за смаком. Імбирний чай з корицею і медом готовий. Приємного чаювання!
Інгредієнти:
суцвіття ромашки - 1 ч. ложка;
кипляча вода - 250 мл;
мед - за смаком.
Приготування
В заварник засипаємо суцвіття ромашки і заливаємо окропом. Даємо настоятися протягом 10 хвилин. За цей час чай з ромашки трохи охолоне, його не рекомендується пити гарячим, і в нього можна додавати мед.
Чай з медом і лимоном
Інгредієнти:
Приготування
Як правильно заварювати чай? Чайник для заварювання попередньо нагріваємо, обдавши його окропом. Температура води для заварки чорного чаю повинна бути 100 градусів, а для зеленого - 80-90 градусів. Заливаємо її в чайник з заваркою і залишаємо на 2 хвилини. Довше наполягати не варто, інакше чай буде не тільки гірким, але і втратить всі свої корисні властивості. Далі проціджуємо чай і додаємо в нього цукор і скибочку лимона за смаком. Також чорний і зелений чай можна подати з медом. Додаємо його прямо в чашку за смаком або ж подаємо в окремій піалі.
Чай з імбиром і медом
Інгредієнти:
Приготування
З кореня імбиру чистимо шкірку, дрібно нарізаємо його або тремо на тертці. Перекладаємо його в ємність для заварювання і заливаємо окропом, даємо настоятися хвилин 5-7 і тільки після цього додаємо мед за смаком. У гарячий чай додавати мед не рекомендується, так як в такому випадку не тільки втрачаються всі його цілющі властивості, але навіть виділятися деякі шкідливі речовини.
Чай з корицею і медом
Інгредієнти:
Приготування
Корінь імбиру чистимо від шкірки, натираємо на тертці, заливаємо водою і кип'ятимо 2-3 хвилини на повільному вогні. Знімаємо з вогню, додаємо паличку кориці, після чого чайник накриваємо і залишаємо на півгодини настоюватися. Потім проціджуємо настій і знову доводимо його до кипіння. Заливаємо настій у глек, у який уже засипаний зелений чай. Даємо настоятися ще 2-3 хвилини, розливаємо чай по чашках і додаємо мед за смаком. Імбирний чай з корицею і медом готовий. Приємного чаювання!
Ромашковий чай з медом
Інгредієнти:
Приготування
В заварник засипаємо суцвіття ромашки і заливаємо окропом. Даємо настоятися протягом 10 хвилин. За цей час чай з ромашки трохи охолоне, його не рекомендується пити гарячим, і в нього можна додавати мед.
Рекомендуємо добрі рецепти
Чай з ромашки
Чай з ромашкою - не просто напій, а лікувальний напій. Він корисний всім, а значить готувати його можна відразу для всієї родини. Якщо ви не знаєте
Чай з корицею
Коли на вулиці сиро і холодно і хочеться тепла та затишку, згадайте про чай з корицею. Цей напій здатний не тільки зігріти вас, але і підняти
Чай з молоком
Теплий чай з молоком здатний не тільки скрасити прохолодні вечора, але і подбає про вашу фігуру завдяки своїм очищаючим властивостям. Кілька
Корисний чай з медом
Чай з медом - смачний тонізуючий напій, якій наповнить вас енергією на весь день. У нашій статті ми розглянемо декілька цікавих рецептів приготування
Імбирний чай з лимоном
Імбирний чай - корисний і смачний напій, який використовують для профілактики простудних захворювань, а також у боротьбі із зайвою вагою. І сьогодні
Імбирний чай з корицею
Імбирний чай - корисний напій, який розслабляє нервову систему і зміцнює імунітет. І сьогодні ми розглянемо декілька цікавих варіантів його