Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Чай з ромашки

Чай з ромашки

19-01-2015, 15:19
984
Чай з ромашки

Майже в кожній родині чай є напоєм, без якого не проходить і дня. Хтось любить міцний чорний чай, комусь до душі тонкий смак зеленого чаю, а для деяких чай це ціла церемонія, для якої купуються кращі сорти в дорогих фірязиках магазинах. Але люди, які по-справжньому дбають про своє здоров'я і хоч трохи розбираються в цілющі властивості трав, воліють чай з простою ромашки, купленої в найближчій аптеці. Такий чай корисний, до того ж він дуже смачний і обійдеться вам в якісь копійки.

Чим корисний чай з ромашки?



Багато хто знає, що ромашка є хорошим заспокійливим засобом і позитивно впливає на нервову систему людини. Так само ромашка дуже допомагає тим, у кого є така проблема як безсоння. Досить часто занепокоєння викликають проблеми з шлунково-кишковим трактом, тут вам на допомогу теж прийде ромашка. Вона заспокоює слизову оболонку шлунка і знімає біль. Саме тому ромашковий чай дуже корисний при захворюванні виразки шлунка і дванадцятипалої кишки. Але і це не всі корисні властивості ромашки. Вона так само допомагає при каменях у жовчному міхурі та нирках.

У ромашкового чаю багато позитивних цілющих властивостей, тому наявність його в будинку буде плюсом для будь-якої господині, яка піклується про здоров'я своєї родини.

Дитячий чай з ромашкою



Він допоможе при розладах шлунка у маленьких діток і налагодить травлення. Також ромашковий чай допоможе заспокоїти біль при прорізуванні зубів у малюків.

Інгредієнти:

  • ромашка аптечна - 3 ч. ложки;

  • вода - 200 мл;

  • мед - за смаком.



  • Приготування
    Ромашку засипте у велику чашку, залийте окропом і накрийте зверху блюдцем. Дайте настоятися 15 хвилин, потім процідіть і додайте мед.

    Як заварити чай з ромашки?



    Саму ромашку ви можете придбати в будь-якій аптеці. Вона продається в сушеному вигляді та у фільтр-пакетах, які найбільш зручні для заварювання. При бажанні ви можете самі виростити ромашку у себе на городі. Але так як це все одно займає час, то все ж краще дістатися до найближчої аптеки і придбати чай там.

    Інгредієнти:

  • фільтр-пакет ромашки - 2 шт.;

  • вода - 500 мл



  • Приготування
    Пакетики помістіть у велику чашку і залийте окропом. Накрийте чашку блюдцем і дайте настоятися 10-15 хвилин. Потім витягніть пакетики з чаю і додайте за смаком цукор або мед. Ромашковий чай потрібно пити теплим.
    Якщо ви віддаєте перевагу урізноманітнити ромашковий чай, то тоді ви можете приготувати чай з ромашкою і м'ятою. Він так само дуже добре допомагає при безсонні і стресі. Для цього вам просто потрібно буде змішати по одній столовій ложці ромашкових суцвіть і м'яти, залити окропом і дати настоятися приблизно 5-10 хвилин.

    Зелений чай з ромашкою



    Особливо буде корисний зелений чай з ромашкою вагітним жінкам. Він благотворно впливає на нервову систему і сприяє розслабленню. Якщо ваша вагітність протікає в супроводі частих стресів і переживань, то саме такий чай вам і потрібен. Головне пам'ятати, що навіть у натурального чаю є свої протипоказання. Тому пити зелений чай з ромашкою потрібно не більше двох разів на добу.

    Інгредієнти:

  • зелений чай - 2 ч. ложки;
  • Чай з ромашки

  • ромашка - 1 ч. ложка;

  • вода - 500 мл;

  • лимон - 2 скибочки.



  • Приготування
    Чайник для заварювання чаю обдайте окропом, потім висипте в нього зелений чай і суцвіття ромашки. Залийте окропом і настоюйте протягом 15 хвилин. Коли чай буде готовий, процідіть і розлийте по чашках. Додайте по часточці лимона і трохи меду для солодощі. Такий зелений чай виходить приємного світло жовтого кольору з дуже м'яким смаком і слабкою гірчинкою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат ромашка - рецепт
    Салат ромашка - рецепт
    Хочете прикрасити святковий стіл яскравим, смачним, легким салатиком? Тоді сміливо дивіться наші рецепти салату «Ромашка». Вони дуже різні, але всі
    Чай Каркаде
    Чай Каркаде
    Чай Каркаде широко відомий своїми прекрасними смаковими якостями і корисними властивостями, тому дуже багато людей вважають за краще пити вранці саме
    Чай з мелісою
    Чай з мелісою
    Чай з мелісою - відмінний засіб від безсоння, нервових стресів, перевтоми. З нього добре починати день, оскільки він забезпечить і заряд бадьорості,
    Чай з медом
    Чай з медом
    Теплий чай з медом - це не тільки чудовий засіб від застуди, але і відмінний зігріваючий напій у прийдешні холоду. Рецепти медового чаю читайте в цій
    Чай з лимоном
    Чай з лимоном
    Що може бути простіше, ніж приготувати чай з лимоном? Заварив чай, додав лимон, і все здавалося б. Але і тут є свої маленькі хитрощі створення цього
    Корисний чай з медом
    Корисний чай з медом
    Чай з медом - смачний тонізуючий напій, якій наповнить вас енергією на весь день. У нашій статті ми розглянемо декілька цікавих рецептів приготування