Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Чай з мелісою

Чай з мелісою

19-01-2015, 15:18
778
Чай з мелісою
Напевно, жоден напій не зрівняється з популярністю чаю: чорний, зелений, червоний, білий, крупнолистовий, в пакетиках - його п'ють кожен день, багато і часто. І не даремно. Адже про користь цього напою написано багато - чай містить антиоксиданти, що допомагають нашому організму стримувати вільні радикали, а значить, вибираючи чай - ви обираєте шлях до здоров'я.
Кожен день необхідно випивати хоча б дві чашки цього чудового напою, а якщо ви при заварюванні додасте до напою гілочку меліси, то випитий з нею чай допоможе вам подолати безсоння, заспокоїть нервову систему, і ваш сон буде у багато разів солодше.

Чим корисний чай з мелісою?


Меліса, або як ми її ще називаємо, лимонна м'ята, з давніх пір відома своїми корисними властивостями. Її застосовували при неврозах, судомах, гіпертонії і захворюваннях шлунка. Чай з мелісою прописували при мігрені і астмі, для збудження апетиту і полегшення кольок.
Користь чаю з мелісою величезна, особливо його рекомендується вживати в період спалахів грипу, так як завдяки напою, зміцнюється імунітет, і ніякі хвороби не будуть страшні.
Заварюється чорний чай з мелісою, як і звичайний напій, з єдиним доповненням - в чайник додайте пару листочків духмяної трави, а в чашку можете покласти скибочку лимона. Задоволення від такої чайної церемонії вам гарантовано.

Зелений чай з мелісою


Зелений чай корисний значно більше, ніж чорний, а завдяки листочками м'яти лимонної, доданим при заварюванні, набуває легкий тонізуючий присмак і аромат.
Інгредієнти:


  • вода - 500 мл;

  • чай зелений - 1 ст. ложка;

  • листя меліси - кілька листочків.



  • Приготування

    Заварювальний чайник обдаємо окропом, насипаємо заварку, додаємо листочки меліси і наливаємо окріп. Наполягаємо близько 10 хвилин, і можемо подавати.
    Чай з мелісою
    За бажанням можете додати мед або цукор.

    Чай з мелісою та м'ятою


    До речі, ви можете чудово заварювати і самі трави замість чаю. Для цього в заварювальний чайник потрібно насипати 3-4 ложки м'яти і меліси і залити окропом. Дайте напою настоятися хвилин 10-15 і можете розливати його по чашках.
    Якщо хочете, то заваріть чай в термосі, він прекрасно збереже температуру, а випивши з ранку кухлик цього ароматного напою, ви успокоите нервову систему і підготуєте себе до робочого дня.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як правильно заварювати чай?
    Як правильно заварювати чай?
    Як казала одна поважна жінка: пити чай в пакетиках - себе не поважати. І дійсно, справжній напій повинен бути виготовлений виключно з якісної
    Чай з ромашки
    Чай з ромашки
    Чай з ромашкою - не просто напій, а лікувальний напій. Він корисний всім, а значить готувати його можна відразу для всієї родини. Якщо ви не знаєте
    Зелений чай молочний улун
    Зелений чай молочний улун
    Китай - це скарбниця таємниць і загадок. Зрозуміти китайську кухню під силу далеко не всім. Ми дуже багато чого не знаємо. Однак про дещо, все-таки,
    Корисний чай з медом
    Корисний чай з медом
    Чай з медом - смачний тонізуючий напій, якій наповнить вас енергією на весь день. У нашій статті ми розглянемо декілька цікавих рецептів приготування
    Імбирний чай з корицею
    Імбирний чай з корицею
    Імбирний чай - корисний напій, який розслабляє нервову систему і зміцнює імунітет. І сьогодні ми розглянемо декілька цікавих варіантів його
    Чай з листя малини
    Чай з листя малини
    Чай з листя малини - прекрасний засіб для профілактики і лікування грипу та ГРВІ. Особливо гарний такий напій в осінньо-зиязикай період. Пропонуємо