Зелений чай молочний улун
Китайський чай молочний улун відносять до елітних сортів. В його смаку простежуються молочні нотки і виливає він молочний аромат. Звідси і назва. Цей чай збирають тільки навесні і восени. Але найбільше цінується осінній збір, смак і аромат чаю, зібраного в цей час більш насичені. У даній статті ми розповімо вам, як заварювати молочний улун чай, а також розповімо про його корисні властивості.
Зелений чай молочний улун крім відмінного смаку ще й дуже корисний. Антиоксидантів в цьому чаї в 2 рази більше, ніж в чорному. Він має зігріваючу і в той же час тонізуючим ефектом. Цей напій поліпшує апетит, а випивши його після вживання жирної їжі, ви не будете відчувати важкість у шлунку. Також чай благотворно впливає на судинну систему, перешкоджаючи утворенню тромбів. Він допомагає усунути головний біль і зміцнює кровоносну систему. Крім того даний напій освіжає дихання і стан ротової порожнини поліпшується. Китайський чай молочний улун сприяє зміцненню загального імунітету. Регулярне вживання сприяє зниженню ваги і скорочення кількості зморшок. До того ж цей чай покращує пам'ять, при його постійному вживанні працездатність поліпшується, а увага і зосередженість підвищуються. Загалом, користь напою з Китаю дуже велика.
Щоб відчути весь смак і аромат чаю, його потрібно правильно приготувати. Для цього краще використовувати глиняні чайники з товстими стінками для тривалого збереження тепла. Воду слід брати джерельну або покупну бутильовану. Звичайна водопровідна вода може зіпсувати весь чай. Отже, як заварити чай улун: чайник, в якому будемо заварювати чай, потрібно спочатку прогріти. Для цього обполіскуємо його окропом. Потім, кладемо в нього 8-9 г чаю. На цю кількість потрібно буде 05 літра води. Спочатку заливаємо заварку невеликою кількістю води з температурою близько 85-90 градусів. Окропом відразу заливати не можна, інакше пропаде весь смак і аромат. Перша заварка зливається, ми її робимо для того, щоб чаїнки «прокинулися». Потім знову заливаємо чай водою, даємо настоятися 2-3 хвилини і розливаємо його по чашках. Особливістю даного чаю є те, що його можна заварювати кілька разів, проте час, що витрачається на цей процес, трохи збільшується. З кожним разом смак чаю трохи змінюється, але гірше він ніяк не стає, просто з'являються нові відтінки аромату.
Чим корисний чай улун?
Зелений чай молочний улун крім відмінного смаку ще й дуже корисний. Антиоксидантів в цьому чаї в 2 рази більше, ніж в чорному. Він має зігріваючу і в той же час тонізуючим ефектом. Цей напій поліпшує апетит, а випивши його після вживання жирної їжі, ви не будете відчувати важкість у шлунку. Також чай благотворно впливає на судинну систему, перешкоджаючи утворенню тромбів. Він допомагає усунути головний біль і зміцнює кровоносну систему. Крім того даний напій освіжає дихання і стан ротової порожнини поліпшується. Китайський чай молочний улун сприяє зміцненню загального імунітету. Регулярне вживання сприяє зниженню ваги і скорочення кількості зморшок. До того ж цей чай покращує пам'ять, при його постійному вживанні працездатність поліпшується, а увага і зосередженість підвищуються. Загалом, користь напою з Китаю дуже велика.
Як правильно заварювати чай улун?
Щоб відчути весь смак і аромат чаю, його потрібно правильно приготувати. Для цього краще використовувати глиняні чайники з товстими стінками для тривалого збереження тепла. Воду слід брати джерельну або покупну бутильовану. Звичайна водопровідна вода може зіпсувати весь чай. Отже, як заварити чай улун: чайник, в якому будемо заварювати чай, потрібно спочатку прогріти. Для цього обполіскуємо його окропом. Потім, кладемо в нього 8-9 г чаю. На цю кількість потрібно буде 05 літра води. Спочатку заливаємо заварку невеликою кількістю води з температурою близько 85-90 градусів. Окропом відразу заливати не можна, інакше пропаде весь смак і аромат. Перша заварка зливається, ми її робимо для того, щоб чаїнки «прокинулися». Потім знову заливаємо чай водою, даємо настоятися 2-3 хвилини і розливаємо його по чашках. Особливістю даного чаю є те, що його можна заварювати кілька разів, проте час, що витрачається на цей процес, трохи збільшується. З кожним разом смак чаю трохи змінюється, але гірше він ніяк не стає, просто з'являються нові відтінки аромату.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як правильно заварювати шипшину?
Всі ми з дитинства знаємо про те, якими чудодійні властивості має шипшина, і напій з плодів зокрема. Але ось ми вже дорослі і тепер прийшов час і нам
Як заварювати пуер?
Існує безліч різновидів пуэрf, а об'єднує їх всіх одне - тільки чай вироблений в провінції Юньнань може носити таку назву. До речі, заварюються різні
Як правильно заварювати чай?
Як казала одна поважна жінка: пити чай в пакетиках - себе не поважати. І дійсно, справжній напій повинен бути виготовлений виключно з якісної
Жовтий чай
Ви знаєте, що таке жовтий чай? Ні? Тоді ми розповімо вам, де він з'явився і що з себе представляє. А ще обов'язково опишемо способи його
Калмыкский чай
Калмикский чай відомий дуже давно, оскільки напій цей не простий. Він тонізує, допомагає боротися з втомою, захворюваннями ШКТ, авітамінозом. З цих
Чай з коньяком
Чай з коньяком - це прекрасний розслабляючий напій, який буде доречний в кінці важкого робочого дня. Подавати це запашне питво можна з лимоном і