Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як заварювати пуер?

Як заварювати пуер?

19-01-2015, 15:20
821
Як заварювати пуер?
Чай пуер отримав свою назву від китайського міста Пуер провінції Юньнань. Як і інші види чаю пуер має підбадьорливими і цілющими властивостями. Його часто порівнюють з дорогим вином, адже з роками пуер теж стає тільки краще.
Ще однією особливістю чаю пуер є способи його заварювання - вони відрізняються від традиційних і звичних для нас дій. Такий чай заварюється швидко, і одну і ту ж заварку можна заварити багато разів. Давайте розглянемо докладніше, як же правильно заварювати різні сорти чаю пуер.

Як заварювати пуер в таблетках?
Цей чай являє собою спресовану таблетку (круглу, або квадратної форми) з нарізаного або дрібних чорних і блакитних чаїнок. Колір готового чаю темно-коричневий, а смак ніжний, з солодким присмаком.
1 таблетку чаю пуер можна заварювати до 10 разів. У підготовлений посуд потрібно помістити таблетку і акуратно розім'яти її ложкою. Далі заливаєте розім'ятим чай окропом, а через 5 секунд зливаєте воду. Потім ще секунд через 20 вам потрібно залити заварку гарячою водою (приблизно 95 градусів) і настояти протягом 1-3 хвилин. Час заварювання потрібно поступово збільшувати з кожним разом. Для початку достатньо буде і 1 хвилини, а потім вам краще орієнтуватися на свої смакові уподобання - якщо чай здасться вам занадто слабким, час заварювання потрібно збільшити, а якщо навпаки насиченим, то краще залишити таким же, або навіть трохи скоротити.

Як заварювати чорний пуер в мандарині?
Придбавши таку цікаву і надзвичайно смачну різновид чаю пуер, потрібно знати, що пуер в мандарині можна заварювати лише 3-4 рази. Чаю необхідно дати настоятися в закритому чайнику хвилини 3-4 за бажання додавши туди шматочки мандаринової кірки для посилення смаку. Тим не менш, деякі цінителі чаю стверджують, що цей вид чаю необхідно настоювати протягом 10 хвилин. У такому разі пуер віддасть весь свій смак, а ви зможете повною мірою оцінити цей надзвичайно смачний чай. Але тоді ця заварка не підлягає повторному заварювання.

Як заварювати зелений пуер туо ча?
Пуэртуоча - це спресований зелений чай, витриманий більше 5-ти років, за формою нагадує невелике гніздо. При заварюванні його не потрібно розминати ложкою, як пуер в таблетках.
Як заварювати пуер?
На середню чашку чаю необхідно приблизно 6 грам сухого чаю, але в більшій мірі це залежить від вашого смаку. Наполягати чай потрібно близько 2 хвилин, одну заварку не рекомендують використовувати більше 3 разів.
Як заварювати дикий пуер?
Дикий пуер заварюють не тільки для отримання смачного напою, але і для лікувальних цілей. Він знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань, сприятливо позначається на стані зубів, а також використовується для схуднення.
Заварювати дикий пуер треба приблизно так само, як і пуер в таблетках. А саме спочатку обдати його окропом, і лише потім заварювати. Температура води для заварювання також повинна бути близько 95 градусів. Але наполягати дикий пуер потрібно довше - 3-5 хвилин, і накривати при цьому блюдцем. На середню чашку чаю потрібно 1 чайну ложку заварки.

Як заварювати шеен пуер?
Шен пуер - це молодий зелений чай, який протягом всього терміну зберігання не припиняє процес ферментації.
Спочатку вам потрібно промити чай, як це робиться, ви вже знаєте - заливаємо чай окропом і через 5 секунд зливаємо. Даємо заварці постояти близько 20-30 секунд. Потім заливаємо чай вже трохи охолола водою. І тут потрібно бути дуже уважним. Залили воду, тричі зробили вдих і видих (у звичайному ритмі) і зливаємо настій в чашку. З кожним наступним разом заварку потрібно наполягати на 1-2 вдиху/видиху довше.

Як заварювати молочний пуер?
Молочний пуер має присмаком і ароматом молока, а також виводить їх організму зайвий холестерин, знижує рівень цукру, покращує стан шкіри.
Цей вид чаю заварюється водою температурою від 60 до 80 градусів. Настоювати його потрібно протягом 1-3 хвилин. Однак, особливість цих чаїв в тому, що всі вони мають різну ферментацію, і про правила заварювання краще поцікавитися у продавця.

Як заварювати королівський пуер?
Особливість королівського пуеру полягає в технології його приготування. Королівський пуер не сушать, а в'ялять. Таким чином, на чаинках зберігаються мікроорганізми, які роблять смак чаю неповторним.
Заварюється королівський пуер так: потрібно взяти 6-8 грамів чаю, і гаряча 300 мл води (90-95 градусів). Заливаєте чай водою, наполягаєте 2 хвилини і зливаєте настій в чашку.
Як заварювати пуер?
Заварку можна використовувати кілька разів, але з кожним разом час заварювання чаю необхідно збільшувати.

Як заварювати пуер гун тин?
Цей чай ще називають імператорським пуерів. Готується він за особливою технологією подвійної ферментації.
Перед початком заварювання чай потрібно промити холодною водою. Потім заливаємо заварку окропом і даємо чаю настоятися протягом 20 секунд. Після чого розливаємо пуер по чашках. Заварку можна використовувати не більше 6 разів. При кожному наступному заварюванні час збільшуємо на 20-30 секунд.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як правильно заварювати шипшину?
Як правильно заварювати шипшину?
Всі ми з дитинства знаємо про те, якими чудодійні властивості має шипшина, і напій з плодів зокрема. Але ось ми вже дорослі і тепер прийшов час і нам
Як правильно заварювати чай?
Як правильно заварювати чай?
Як казала одна поважна жінка: пити чай в пакетиках - себе не поважати. І дійсно, справжній напій повинен бути виготовлений виключно з якісної
Як правильно заварювати зелений чай?
Як правильно заварювати зелений чай?
Зелений чай - напій дуже корисний, але щоб він не втратив своїх чудових властивостей, необхідно правильно його заварити. Треба сказати, що якщо ви
Жовтий чай
Жовтий чай
Ви знаєте, що таке жовтий чай? Ні? Тоді ми розповімо вам, де він з'явився і що з себе представляє. А ще обов'язково опишемо способи його
Зелений чай молочний улун
Зелений чай молочний улун
Китай - це скарбниця таємниць і загадок. Зрозуміти китайську кухню під силу далеко не всім. Ми дуже багато чого не знаємо. Однак про дещо, все-таки,
Чай з медом
Чай з медом
Теплий чай з медом - це не тільки чудовий засіб від застуди, але і відмінний зігріваючий напій у прийдешні холоду. Рецепти медового чаю читайте в цій