Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як правильно заварювати зелений чай?

Як правильно заварювати зелений чай?

19-01-2015, 15:19
657
Як правильно заварювати зелений чай?
У наші дні цей цілющий напій широко поширився практично в усі куточки земної кулі і зайняв гідне місце на полицях продуктових магазинів і кухнях наших будинків. Але, незважаючи на таку високу популярність зеленого чаю, далеко не всі володіють мистецтвом правильного його приготування. Як правильно заварювати зелений чай, як його правильно вживати і які корисні властивості таяться в зелених листках цієї рослини, поговоримо в сьогоднішній статті.

Як правильно заварювати зелений китайський чай?


Правила заварювання зеленого чаю - це не просто приготування смачного ароматного напою, це ціла церемонія, що вимагає терпіння і розміреності. По-перше, за традиційним китайським поняттям господиня повинна знаходитися в щасливому та доброму настрої. Адже основою напою є вода, а вона, і це визнають навіть сучасні вчені, здатна приймати у себе будь-яку інформацію. Таким чином, якщо готувати чай у поганому настрої, він буде зовсім не таким смачним і корисним, як очікується.
По-друге, для заварювання зеленого чаю важливо вміння правильно підготувати посуд. Ось як це слід робити. Візьміть високий, краще конусоподібний, керамічний глек і гарненько промийте його проточною водою, щоб на стінках не залишилося ні пилу, ні нальоту, що можуть зіпсувати смак чаю. Потім заповніть посудину заздалегідь доведеної до кипіння гарячою водою, щоб він як слід прогрівся. Причому воду краще взяти відфільтровану м'яку, купивши її в магазині або пропустивши домашню воду через спеціальний фільтр.
Коли стінки заварника прогрілися, злийте з нього воду, промокніть рушником і можете приступати до заварювання. За прийнятими нормами на кожні 150 мілілітрів води заварки слід брати 1 чайну ложку без гірки. Припустимо, що наш заварник має ємність 350 мілілітрів. Кладемо 2 чайні ложечки чаю і наливаємо 300 мл води. Чому не повний заварник? Так щоб залишити місце для скупчення аромату, адже все гаряче має властивість підніматися вгору. Якщо не залишити місця для пари, він видавиться через отвір в ручці кришки.
Ще один нюанс в приготуванні цього цілющого напою - це дотримання температури води. Якщо чорний чай ми звикли заварювати окропом, хапаючи чайник, як тільки він закипить, то тут цей номер не пройде. Окріп просто вб'є всі корисні елементи. Температура води для заварювання зеленого чаю не повинна перевищувати 80-85 градусів.

Скільки часу заварювати зелений чай?


Не менш ніж температура води, важливо і те, скільки часу заварювати зелений чай. Знавці цієї справи стверджують, що часовий проміжок настоювання напою залежить від багатьох факторів. Це і сорт чаю, і вік рослини, і місце його зростання, і час збору сировини, і навіть фаза місяця й знак Зодіаку, в якому місяць в той момент перебувала. Але, купивши чай у магазині, ми навряд чи дізнаємося всю цю інформацію, як же бути? У цьому випадку майстри чайної справи радять відштовхуватися від середнього часового проміжку, що становить 4 хвилини. А при кожному повторному заварюванні додавати по 15 секунд.

Скільки разів можна заварювати зелений чай?


Як бути при кожному повторному заварюванні, запитаєте ви, і скільки ж разів можна заварювати зелений чай? Як говорив товариш Сухов з кінофільму «Гаряче сонце пустелі», схід - справа тонка, і чай тут не виняток. Якісний першосортний зелений чай можна заварювати до 5-6 разів, і лише на сьоме заварювання ви відчуєте зміна смаку і аромату. Дивовижний
Як правильно заварювати зелений чай?
напій, чи не так?

Де застосовується зелений чай?


Тепер ви знаєте, як правильно заварювати зелений чай, залишилося лише нагадати, де його можна застосувати з користю для здоров'я. По-перше, зелений чай хороший вже і просто напій. Він легко вгамовує спрагу в будь-яку спеку. По-друге, це прекрасний помічник для тих, хто вирішив скинути вагу. Адже зелений чай володіє властивістю видаляти з організму зайву воду, виводити шлаки і токсини, а також він чудово знижує апетит, що дозволяє витримувати будь-яку дієту без виснажливого відчуття голоду. Полюбіть зелений чай, і позитивний результат не змусить себе чекати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як правильно заварювати шипшину?
Як правильно заварювати шипшину?
Всі ми з дитинства знаємо про те, якими чудодійні властивості має шипшина, і напій з плодів зокрема. Але ось ми вже дорослі і тепер прийшов час і нам
Як заварювати пуер?
Як заварювати пуер?
Існує безліч різновидів пуэрf, а об'єднує їх всіх одне - тільки чай вироблений в провінції Юньнань може носити таку назву. До речі, заварюються різні
Як правильно заварювати чай?
Як правильно заварювати чай?
Як казала одна поважна жінка: пити чай в пакетиках - себе не поважати. І дійсно, справжній напій повинен бути виготовлений виключно з якісної
Чай з мелісою
Чай з мелісою
Чай з мелісою - відмінний засіб від безсоння, нервових стресів, перевтоми. З нього добре починати день, оскільки він забезпечить і заряд бадьорості,
Зелений чай молочний улун
Зелений чай молочний улун
Китай - це скарбниця таємниць і загадок. Зрозуміти китайську кухню під силу далеко не всім. Ми дуже багато чого не знаємо. Однак про дещо, все-таки,
Чай з медом
Чай з медом
Теплий чай з медом - це не тільки чудовий засіб від застуди, але і відмінний зігріваючий напій у прийдешні холоду. Рецепти медового чаю читайте в цій