Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Жовтий чай

Жовтий чай

19-01-2015, 15:18
1 489
Жовтий чай
Коли ми говоримо про чай, то, насамперед, маємо на увазі чорний або зелений чай. А буває ще і жовтий чай. При чому навіть двох видів - китайський і єгипетський. І обидва вони дуже корисні. Китайський жовтий чай ще називають імператорським. Приготування його довго трималося в секреті, і скуштувати його могли тільки імператори і люди, які до них наближені. Та й зараз цей чай випускається малими порціями, сировина для нього збирають дуже акуратно і тільки вручну. Китайський жовтий чай володіє цілющими властивостями, він допомагає знімати спазми, зменшує головний біль і підвищує імунітет.
Єгипетський жовтий чай теж неймовірно корисний. Його рекомендують вживати при захворюваннях органів дихальних шляхів, при гіпертонії, при хворобах травної та сечостатевої системи, суглобів. Також цей чай корисний мамам, що годують, він підвищує лактацію.
Зараз ми вам розповімо, як приготувати китайський і єгипетський жовтий чай, щоб повною мірою відчути їх смак і аромат.

Як готувати жовтий китайський чай?


Чай краще заварювати в скляній ємності, але можна також використовувати керамічні або порцелянові заварники. Насипаємо заварку з розрахунку 3-5 г на людину, і заливаємо гарячою кип'яченою водою. Заварювати окропом не можна, інакше чай стане гірким і пропадуть всі корисні речовини
Жовтий чай
і аромат. Оптимально закип'ятити фільтровану або відстояну воду, а потім охолодити до температури приблизно 70-80 градусів. Жорстку воду використовувати небажано. Через 3-5 хвилин чай готовий до вживання. Рекомендують використовувати скляний посуд для того, щоб ви змогли поспостерігати неймовірний «танець чаїнок». Заварку можна використовувати кілька разів, але при цьому час заварювання щоразу збільшується на 1 хвилину. Справжній китайський жовтий чай залишає в заварнику золотисто-рожеві сліди.
Як пити жовтий китайський чай?
Як пити жовтий китайський чай, щоб повністю насолодитися його неповторним смаком і ароматом? Варто відзначити, що цей напій - не спосіб угамування спраги, це насолода. Пити його потрібно не залпом, а маленькими ковтками, щоб повністю відчути всю принадність смаку. Не варто їм запивати обід або будь-перекус. Краще просто влаштувати чаювання, розслабитися, заспокоїти свої думки і насолодитися в повній мірі цим воістину божественним напоєм. Не рекомендується додавати в жовтий китайський чай, цукор, якщо зовсім не можете пити неподслащенний чай, то краще використовувати ложечку меду, але і її не варто додавати в чай. Краще є мед вприкуску з чаєм. Прийміть до відома, що не варто випивати більше 4-5 чашок жовтого китайського чаю в добу. Якщо випити багато такого міцно завареного чаю, то можливо наступ чайного стану сп'яніння. Для організму це вкрай небажано.

Як варити жовтий єгипетський чай?


Технологія заварювання єгипетського жовтого чаю кардинально відрізняється від заварювання китайського чаю. Жовтий єгипетський чай за своїм зовнішнім виглядом нагадує гречку. Це насіння пожітніка. Перед тим як його використовувати, бажано промити ці насіння під проточною водою, а потім просушити на аркуші паперу близько 2 днів. Заварювання цього чаю зовсім не схоже на класичний процес заварювання, до якого ми звикли.
Жовтий чай
Тому красиві чайники-заварники нам тут не потрібні. А ось каструлька дуже навіть стане в нагоді, тому що цей чай ми будемо варити. Отже, для приготування однієї порції чаю заливаємо в каструлю склянку води і насипати 1 чайну ложку заварки. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння і готуємо близько 7-8 хвилин. Після цього напій готовий до вживання.
Як пити жовтий єгипетський чай?
Жовтий єгипетський чай п'ють гарячим - тільки теплою. Іноді додають мед, лимон або імбир, а іноді молоко. Так він виходить особливо смачною.
Рекомендуємо добрі рецепти
Китайський кисло-солодкий соус
Китайський кисло-солодкий соус
Китайський кисло-солодкий соус являє собою дуже популярне доповнення до м'ясних, рибних і навіть овочевих страв. Приготувати його можна на власній
Як правильно заварювати шипшину?
Як правильно заварювати шипшину?
Всі ми з дитинства знаємо про те, якими чудодійні властивості має шипшина, і напій з плодів зокрема. Але ось ми вже дорослі і тепер прийшов час і нам
Як заварювати пуер?
Як заварювати пуер?
Існує безліч різновидів пуэрf, а об'єднує їх всіх одне - тільки чай вироблений в провінції Юньнань може носити таку назву. До речі, заварюються різні
Як правильно заварювати чай?
Як правильно заварювати чай?
Як казала одна поважна жінка: пити чай в пакетиках - себе не поважати. І дійсно, справжній напій повинен бути виготовлений виключно з якісної
Чай з мелісою
Чай з мелісою
Чай з мелісою - відмінний засіб від безсоння, нервових стресів, перевтоми. З нього добре починати день, оскільки він забезпечить і заряд бадьорості,
Зелений чай молочний улун
Зелений чай молочний улун
Китай - це скарбниця таємниць і загадок. Зрозуміти китайську кухню під силу далеко не всім. Ми дуже багато чого не знаємо. Однак про дещо, все-таки,