Жовтий чай

Єгипетський жовтий чай теж неймовірно корисний. Його рекомендують вживати при захворюваннях органів дихальних шляхів, при гіпертонії, при хворобах травної та сечостатевої системи, суглобів. Також цей чай корисний мамам, що годують, він підвищує лактацію.
Зараз ми вам розповімо, як приготувати китайський і єгипетський жовтий чай, щоб повною мірою відчути їх смак і аромат.
Як готувати жовтий китайський чай?
Чай краще заварювати в скляній ємності, але можна також використовувати керамічні або порцелянові заварники. Насипаємо заварку з розрахунку 3-5 г на людину, і заливаємо гарячою кип'яченою водою. Заварювати окропом не можна, інакше чай стане гірким і пропадуть всі корисні речовини

Як пити жовтий китайський чай?
Як пити жовтий китайський чай, щоб повністю насолодитися його неповторним смаком і ароматом? Варто відзначити, що цей напій - не спосіб угамування спраги, це насолода. Пити його потрібно не залпом, а маленькими ковтками, щоб повністю відчути всю принадність смаку. Не варто їм запивати обід або будь-перекус. Краще просто влаштувати чаювання, розслабитися, заспокоїти свої думки і насолодитися в повній мірі цим воістину божественним напоєм. Не рекомендується додавати в жовтий китайський чай, цукор, якщо зовсім не можете пити неподслащенний чай, то краще використовувати ложечку меду, але і її не варто додавати в чай. Краще є мед вприкуску з чаєм. Прийміть до відома, що не варто випивати більше 4-5 чашок жовтого китайського чаю в добу. Якщо випити багато такого міцно завареного чаю, то можливо наступ чайного стану сп'яніння. Для організму це вкрай небажано.
Як варити жовтий єгипетський чай?
Технологія заварювання єгипетського жовтого чаю кардинально відрізняється від заварювання китайського чаю. Жовтий єгипетський чай за своїм зовнішнім виглядом нагадує гречку. Це насіння пожітніка. Перед тим як його використовувати, бажано промити ці насіння під проточною водою, а потім просушити на аркуші паперу близько 2 днів. Заварювання цього чаю зовсім не схоже на класичний процес заварювання, до якого ми звикли.

Як пити жовтий єгипетський чай?
Жовтий єгипетський чай п'ють гарячим - тільки теплою. Іноді додають мед, лимон або імбир, а іноді молоко. Так він виходить особливо смачною.
Рекомендуємо добрі рецепти

Китайський кисло-солодкий соус
Китайський кисло-солодкий соус являє собою дуже популярне доповнення до м'ясних, рибних і навіть овочевих страв. Приготувати його можна на власній

Як правильно заварювати шипшину?
Всі ми з дитинства знаємо про те, якими чудодійні властивості має шипшина, і напій з плодів зокрема. Але ось ми вже дорослі і тепер прийшов час і нам

Як заварювати пуер?
Існує безліч різновидів пуэрf, а об'єднує їх всіх одне - тільки чай вироблений в провінції Юньнань може носити таку назву. До речі, заварюються різні

Як правильно заварювати чай?
Як казала одна поважна жінка: пити чай в пакетиках - себе не поважати. І дійсно, справжній напій повинен бути виготовлений виключно з якісної

Чай з мелісою
Чай з мелісою - відмінний засіб від безсоння, нервових стресів, перевтоми. З нього добре починати день, оскільки він забезпечить і заряд бадьорості,

Зелений чай молочний улун
Китай - це скарбниця таємниць і загадок. Зрозуміти китайську кухню під силу далеко не всім. Ми дуже багато чого не знаємо. Однак про дещо, все-таки,