Калмыкский чай
Рецепт приготування калмицького чаю прийшов до нас з Китаю. По-іншому його ще називають чаєм тибетських ченців або монгольським супом. Головною відмінною особливістю цього напою є те, що при його приготуванні використовується молоко, вершкове масло, мускатний горіх, сіль, лавровий лист, кориця і гвоздика.
Чим же корисний калмицький чай?
Завдяки своїй високій калорійності він відмінно знижує апетит і є прекрасним помічником у схудненні. Цей напій надає тонізуючу дію на весь організм і допомагає боротися з втомою і перевтомою. З молоком і маслом до нас потрапляє безліч мінералів і вітамінів, що дозволяє боротися з захворюваннями органів дихання, шлунково-кишкового тракту, а також серцево-судинної системи, авітамінозом, порушенням обміну речовин, ревматизм. Калмицький чай здатний регулювати рівень цукру в крові, він чудово виводить хміль, піднімає сили, збільшує лактацію. Рецептів приготування цього напою є дуже багато. Але найчастіше його основою є чай, вершкове масло і сіль. Іноді додають молоко, перець і спеції. Давайте розберемося, як правильно варити калмицький чай.
Інгредієнти:
плитковий зелений чай - 200 г;
вода - 2 л;
вершки - 15 л;
масло вершкове - 50 г;
сіль - 2 ч. ложки;
чорний перець горошком - 5 шт.;
мускатний горіх - за смаком.
Приготування
Як приготувати калмикский чай? Беремо плитковий зелений чай, подрібнюємо його і заливаємо холодною водою. Варимо на середньому вогні до закипання. Потім зменшуємо вогонь і тушкуємо протягом 15 хвилин, знімаючи з поверхні спливли чаїнки. Далі вливаємо підігріті вершки і проварюємо ще 10 хвилин. Потім кладемо вершкове масло і солимо, а також кидаємо чорний перець. Даємо чаю настоятися 5 хвилин під кришкою, додаємо мускатний горіх і розливаємо по чашках.
Інгредієнти:
кип'ячена вода - 700 мл;
молоко - 400 мл;
мускатний горіх - 2 шт.;
масло вершкове - 15 ст. ложки;
чорний байховий чай - 20 г;
сіль - 05 ч. ложки.
Приготування
Як варити калмицький чай з молоком? Наливаємо в каструльку воду, ставимо на вогонь і нагріваємо. Потім насипаємо чай, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, кладемо сіль і ретельно перемішуємо. Далі вливаємо молоко і перемішуємо. Додаємо трохи вершкового масла і подрібнений мускатний горіх. Все розмішуємо ложкою і накриваємо напій, щоб він настоявся протягом 10 хвилин.
Інгредієнти:
вода - 3 л;
чорний байховий чай - 200 г;
масло вершкове - 50 г;
вершки 20 % - 15 л;
сіль - 2 ч. ложки.
Приготування
Подрібнений байховий чай заливаємо холодною водою, ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо ще приблизно 15 хвилин. Вливаємо попередньо розігріті вершки і проварюємо ще 5 хвилин. Додаємо сіль і вершкове масло. Все добре перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо настоятися протягом 10 хвилин.
Інгредієнти:
чорний байховий чай - 100 г;
кип'ячена вода - 15 л;
молоко - 2 л;
масло вершкове - 100 г;
борошно пшеничне - 3 ст. ложки;
чорний перець горошком - 7 шт.;
лавровий лист - 2 шт.;
сіль - 15 ч. ложки.
Приготування
Беремо чорний байховий чай, гарненько подрібнюємо і заливаємо холодною кип'яченою водою. Ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо ще 10 хвилин. Далі кладемо сіль і заздалегідь розігріту молоко, проварюємо чай ще 5 хвилин. Після додаємо вершкове масло, обсмажену до золотистого кольору борошно і прянощі. Накриваємо кришкою і даємо напою настоятися протягом 15 хвилин. Приємного вам чаювання!
Чим же корисний калмицький чай?
Завдяки своїй високій калорійності він відмінно знижує апетит і є прекрасним помічником у схудненні. Цей напій надає тонізуючу дію на весь організм і допомагає боротися з втомою і перевтомою. З молоком і маслом до нас потрапляє безліч мінералів і вітамінів, що дозволяє боротися з захворюваннями органів дихання, шлунково-кишкового тракту, а також серцево-судинної системи, авітамінозом, порушенням обміну речовин, ревматизм. Калмицький чай здатний регулювати рівень цукру в крові, він чудово виводить хміль, піднімає сили, збільшує лактацію. Рецептів приготування цього напою є дуже багато. Але найчастіше його основою є чай, вершкове масло і сіль. Іноді додають молоко, перець і спеції. Давайте розберемося, як правильно варити калмицький чай.
Класичний рецепт калмикского чаю
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати калмикский чай? Беремо плитковий зелений чай, подрібнюємо його і заливаємо холодною водою. Варимо на середньому вогні до закипання. Потім зменшуємо вогонь і тушкуємо протягом 15 хвилин, знімаючи з поверхні спливли чаїнки. Далі вливаємо підігріті вершки і проварюємо ще 10 хвилин. Потім кладемо вершкове масло і солимо, а також кидаємо чорний перець. Даємо чаю настоятися 5 хвилин під кришкою, додаємо мускатний горіх і розливаємо по чашках.
Рецепт калмикского чаю з молоком
Інгредієнти:
Приготування
Як варити калмицький чай з молоком? Наливаємо в каструльку воду, ставимо на вогонь і нагріваємо. Потім насипаємо чай, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, кладемо сіль і ретельно перемішуємо. Далі вливаємо молоко і перемішуємо. Додаємо трохи вершкового масла і подрібнений мускатний горіх. Все розмішуємо ложкою і накриваємо напій, щоб він настоявся протягом 10 хвилин.
Рецепт калмикского чаю з вершками
Інгредієнти:
Приготування
Подрібнений байховий чай заливаємо холодною водою, ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо ще приблизно 15 хвилин. Вливаємо попередньо розігріті вершки і проварюємо ще 5 хвилин. Додаємо сіль і вершкове масло. Все добре перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо настоятися протягом 10 хвилин.
Рецепт калмикского чаю
Інгредієнти:
Приготування
Беремо чорний байховий чай, гарненько подрібнюємо і заливаємо холодною кип'яченою водою. Ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо ще 10 хвилин. Далі кладемо сіль і заздалегідь розігріту молоко, проварюємо чай ще 5 хвилин. Після додаємо вершкове масло, обсмажену до золотистого кольору борошно і прянощі. Накриваємо кришкою і даємо напою настоятися протягом 15 хвилин. Приємного вам чаювання!
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт глінтвейну з червоного вина
Глінтвейн - популярний гарячий алкогольний напій, який готується з вина. І сьогодні мова піде про глінтвейн з червоного вина. Пропонуємо вашій увазі
Чай з коньяком
Чай з коньяком - це прекрасний розслабляючий напій, який буде доречний в кінці важкого робочого дня. Подавати це запашне питво можна з лимоном і
Чай з молоком
Теплий чай з молоком здатний не тільки скрасити прохолодні вечора, але і подбає про вашу фігуру завдяки своїм очищаючим властивостям. Кілька
Яблучний чай з апельсином
На даний момент в магазинах існує величезний вибір фруктових чаїв. І сьогодні ми розповімо, як приготувати такий смачний напій в домашніх умовах.
Корисний чай з медом
Чай з медом - смачний тонізуючий напій, якій наповнить вас енергією на весь день. У нашій статті ми розглянемо декілька цікавих рецептів приготування
Як приготувати грог?
Грог - алкогольний напій, приготований з рому або коньяку, який потім розбавляється гарячою водою з додаванням цукру, лимонного соку, кориці та інших