Рецепт приготування калмицького чаю прийшов до нас з Китаю. По-іншому його ще називають чаєм тибетських ченців або монгольським супом. Головною відмінною особливістю цього напою є те, що при його приготуванні використовується молоко, вершкове масло, мускатний горіх, сіль, лавровий лист, кориця і гвоздика.
Чим же корисний калмицький чай?
Завдяки своїй високій калорійності він відмінно знижує апетит і є прекрасним помічником у схудненні. Цей напій надає тонізуючу дію на весь організм і допомагає боротися з втомою і перевтомою. З молоком і маслом до нас потрапляє безліч мінералів і вітамінів, що дозволяє боротися з захворюваннями органів дихання, шлунково-кишкового тракту, а також серцево-судинної системи, авітамінозом, порушенням обміну речовин, ревматизм. Калмицький чай здатний регулювати рівень цукру в крові, він чудово виводить хміль, піднімає сили, збільшує лактацію. Рецептів приготування цього напою є дуже багато. Але найчастіше його основою є чай, вершкове масло і сіль. Іноді додають молоко, перець і спеції. Давайте розберемося, як правильно варити калмицький чай.
Класичний рецепт калмикского чаю
Інгредієнти: плитковий зелений чай - 200 г; вода - 2 л; вершки - 15 л; масло вершкове - 50 г; сіль - 2 ч. ложки; чорний перець горошком - 5 шт.; мускатний горіх - за смаком. Приготування Як приготувати калмикский чай? Беремо плитковий зелений чай, подрібнюємо його і заливаємо холодною водою. Варимо на середньому вогні до закипання. Потім зменшуємо вогонь і тушкуємо протягом 15 хвилин, знімаючи з поверхні спливли чаїнки. Далі вливаємо підігріті вершки і проварюємо ще 10 хвилин. Потім кладемо вершкове масло і солимо, а також кидаємо чорний перець. Даємо чаю настоятися 5 хвилин під кришкою, додаємо мускатний горіх і розливаємо по чашках.
Рецепт калмикского чаю з молоком
Інгредієнти: кип'ячена вода - 700 мл; молоко - 400 мл; мускатний горіх - 2 шт.; масло вершкове - 15 ст. ложки; чорний байховий чай - 20 г; сіль - 05 ч. ложки. Приготування Як варити калмицький чай з молоком? Наливаємо в каструльку воду, ставимо на вогонь і нагріваємо. Потім насипаємо чай, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, кладемо сіль і ретельно перемішуємо. Далі вливаємо молоко і перемішуємо. Додаємо трохи вершкового масла і подрібнений мускатний горіх. Все розмішуємо ложкою і накриваємо напій, щоб він настоявся протягом 10 хвилин.
Рецепт калмикского чаю з вершками
Інгредієнти: вода - 3 л; чорний байховий чай - 200 г; масло вершкове - 50 г; вершки 20 % - 15 л; сіль - 2 ч. ложки. Приготування Подрібнений байховий чай заливаємо холодною водою, ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо ще приблизно 15 хвилин. Вливаємо попередньо розігріті вершки і проварюємо ще 5 хвилин. Додаємо сіль і вершкове масло. Все добре перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо настоятися протягом 10 хвилин.
Рецепт калмикского чаю
Інгредієнти: чорний байховий чай - 100 г; кип'ячена вода - 15 л; молоко - 2 л; масло вершкове - 100 г; борошно пшеничне - 3 ст. ложки; чорний перець горошком - 7 шт.; лавровий лист - 2 шт.; сіль - 15 ч. ложки. Приготування Беремо чорний байховий чай, гарненько подрібнюємо і заливаємо холодною кип'яченою водою. Ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо ще 10 хвилин. Далі кладемо сіль і заздалегідь розігріту молоко, проварюємо чай ще 5 хвилин. Після додаємо вершкове масло, обсмажену до золотистого кольору борошно і прянощі. Накриваємо кришкою і даємо напою настоятися протягом 15 хвилин. Приємного вам чаювання!