Салат ромашка - рецепт
Ромашки на зеленій галявиніСвоєю свіжістю цей салат здатний повернути літній настрій навіть найбільш сніжною зимою. Існує безліч способів приготування салату ромашка, але всі рецепти об'єднує одне - це листкове страва з майонезній заправкою. Розглянемо декілька базових варіацій страви.
Інгредієнти:
горбуша свіжа - 300 г;
яйця - 4 шт.;
рис -1/2 ст.;
огірки свіжі - 2 шт.;
морква - 3 шт.;
цибуля ріпчаста - 2шт.;
майонез;
листя салату;
сіль, оцет, спеції.
Приготування
Рис відварюємо у підсоленій воді, зливаємо, остуджуємо, змішуємо з майонезом. Горбушу відварюємо з цибулиною і однією морквиною, можна додати спецій за смаком. Рибку остуджуємо, розминаємо виделкою. Якщо не хочете возитися, візьміть консервовану горбушу, але свіжа вийти ароматніше. Цибулю дрібно нарізаємо і маринуємо в холодній воді з оцтом (10-20 хвилин). Залишилася моркву пасеруємо на рослинній олії. Огірки ріжемо дрібною соломкою. Варені яйця, окремо білок і жовток, натираємо на дрібній тертці. Вистилаємо блюдо листям салату. Зверху, у формі квітки, викладаємо шарами: рис, горбушу, цибулю, моркву, промазуючи кожен шар майонезом, далі кладемо огірки. Ще трохи майонезу. Засипаємо все яйцями: пелюстки - білком, серединка - жовтком. Ромашка готова. Останній яскравий штрих - божа корівка з половинки помідори і оливки. Діти будуть у захваті!
Цей салат дуже легкий, вишуканий і простий у виконанні.
Інгредієнти:
цибуля червоний солодкий - 2 шт.;
яйця - 6 шт.;
яблука кислих сортів - 2-3 шт.;
сир - 200 г;
майонез - 3-4 ст. ложки;
петрушка - 3-4 гілочки;
морква - маленьку.
Приготування
Цибулю дрібно нарізаємо, ошпарюємо окропом, щоб пішла гіркота. Зварені круто яйця і сир натираємо на дрібній тертці. Яблука очищаємо від шкірки і серцевини і теж пускаємо на тертку. Укладаємо шарами, промазуючи кожен майонезом: цибулю, яйця, яблука.
Зверху посипаємо сиром. Займемося прикрасою. З білків, що залишилися яєць вирізаємо невеликі ромашки. Маленька хитрість - для цього найкраще підійде ніж з гострим тонким лезом.Серединки квітів робимо з попередньо відвареної моркви. Готові ромашки висаджуємо на салат між гілочок петрушки.
Інгредієнти:
куряче філе - 400 г;
свіжі гриби - 250 г;
картопля - 3шт.;
цибуля - 1шт.;
консервовані ананаси - 1 банка;
сир - 100 г;
яйця-5шт.;
майонез;
листя салату, зелень петрушки, кропу;
сіль, рослинне масло.
Приготування
Гриби обсмажуємо з цибулею. Відварну курку, картоплю і ананаси нарізаємо кубиками. Натираємо сир на середній тертці. На листя салату викладаємо шарами, промазуючи кожен майонезом: картопля, гриби, курку, ананаси, сир.
Верх добре змащуємо майонезом. З тертих жовтків формуємо серединки ромашок, пелюстки викладаємо з нарізаних тонкими пластинками половинок білка. Драпируем квіткову галявину великою кількістю зелені.
Інгредієнти:
куряче філе - 600 г;
яйця - 3 шт.;
маринована кукурудза - 3 ст. ложки;
мариновані гриби - 200 г;
сир - 200 г;
майонез - 100 г;
чіпси для прикраси;
сіль.
Приготування
Відварене куряче філе ріжемо кубиками, гриби - тонкими пластинками. Сир і варені яйця натираємо на середній тертці. Укладаємо шарами, промазуючи кожен майонезом: курку, гриби, яйця, сир.
Зверху викладаємо кукурудзу, з боків - пелюстки з чіпсів. Прихильники більш здорового харчування можуть замінити чіпси на дайкон (не забудьте порізаний кружечками коренеплід на 20 хвилин замочити у підсоленій холодній воді).
Підводимо підсумки. Варіацій на квітково-салатну тему безліч, і як приготувати салат ромашка - залежить тільки від вас. Не бійтеся експериментів, міняйте інгредієнти по своєму смаку, дайте волю фантазії у прикрасі і побільше зелені. Просто не існує неправильного рецепту салату ромашка, а це гарантія успіху вашого кулінарного шедевра.
Салат ромашка з горбушею
Інгредієнти:
Приготування
Рис відварюємо у підсоленій воді, зливаємо, остуджуємо, змішуємо з майонезом. Горбушу відварюємо з цибулиною і однією морквиною, можна додати спецій за смаком. Рибку остуджуємо, розминаємо виделкою. Якщо не хочете возитися, візьміть консервовану горбушу, але свіжа вийти ароматніше. Цибулю дрібно нарізаємо і маринуємо в холодній воді з оцтом (10-20 хвилин). Залишилася моркву пасеруємо на рослинній олії. Огірки ріжемо дрібною соломкою. Варені яйця, окремо білок і жовток, натираємо на дрібній тертці. Вистилаємо блюдо листям салату. Зверху, у формі квітки, викладаємо шарами: рис, горбушу, цибулю, моркву, промазуючи кожен шар майонезом, далі кладемо огірки. Ще трохи майонезу. Засипаємо все яйцями: пелюстки - білком, серединка - жовтком. Ромашка готова. Останній яскравий штрих - божа корівка з половинки помідори і оливки. Діти будуть у захваті!
Салат французькі ромашки
Цей салат дуже легкий, вишуканий і простий у виконанні.
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю дрібно нарізаємо, ошпарюємо окропом, щоб пішла гіркота. Зварені круто яйця і сир натираємо на дрібній тертці. Яблука очищаємо від шкірки і серцевини і теж пускаємо на тертку. Укладаємо шарами, промазуючи кожен майонезом: цибулю, яйця, яблука.
Зверху посипаємо сиром. Займемося прикрасою. З білків, що залишилися яєць вирізаємо невеликі ромашки. Маленька хитрість - для цього найкраще підійде ніж з гострим тонким лезом.Серединки квітів робимо з попередньо відвареної моркви. Готові ромашки висаджуємо на салат між гілочок петрушки.
Салат ромашка з куркою
Інгредієнти:
Приготування
Гриби обсмажуємо з цибулею. Відварну курку, картоплю і ананаси нарізаємо кубиками. Натираємо сир на середній тертці. На листя салату викладаємо шарами, промазуючи кожен майонезом: картопля, гриби, курку, ананаси, сир.
Верх добре змащуємо майонезом. З тертих жовтків формуємо серединки ромашок, пелюстки викладаємо з нарізаних тонкими пластинками половинок білка. Драпируем квіткову галявину великою кількістю зелені.
Салат ромашка з чіпсами - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Відварене куряче філе ріжемо кубиками, гриби - тонкими пластинками. Сир і варені яйця натираємо на середній тертці. Укладаємо шарами, промазуючи кожен майонезом: курку, гриби, яйця, сир.
Зверху викладаємо кукурудзу, з боків - пелюстки з чіпсів. Прихильники більш здорового харчування можуть замінити чіпси на дайкон (не забудьте порізаний кружечками коренеплід на 20 хвилин замочити у підсоленій холодній воді).
Підводимо підсумки. Варіацій на квітково-салатну тему безліч, і як приготувати салат ромашка - залежить тільки від вас. Не бійтеся експериментів, міняйте інгредієнти по своєму смаку, дайте волю фантазії у прикрасі і побільше зелені. Просто не існує неправильного рецепту салату ромашка, а це гарантія успіху вашого кулінарного шедевра.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат «Ромашкове поле» - смачно і красиво
Готуючись до свята, ми завжди намагаємося, щоб страви були не тільки смачними, але і радували око. І сьогодні ми поговоримо про такому блюді.
Салат з чіпсами - рецепт
Прикрасою будь-якого столу, звичайно ж, є салати, які можна приготувати в найкоротший час. І в сьогоднішній нашій статті ми поговоримо з вами про
Салат «Лисяча шубка»
Прекрасною альтернативою звичної «оселедця під шубою» з буряком буде салат «Лисяча шубка». Найчастіше готують його з оселедцем, але іноді також
Салат з ананасів і печериць
Салати є прикрасою будь-якого святкового застілля. І сьогодні ми поговоримо про незвичайну салаті з ананаса і печериць. Незважаючи на дивне поєднання
Салат з чіпсами
Чіпси - це смачний, але, на жаль, не дуже корисний снек. Найчастіше в салатах чіпси служать прикрасою, але є рецепти, де чіпси є основною складовою.