Салат «Ромашкове поле» - смачно і красиво
Здорово, коли страви на столі не тільки смачні, але і радують погляд своїм оформленням. Саме про такому блюді і піде зараз мова. Ми розповімо, як приготувати салат «Ромашкове поле». Під однією назвою деколи ховаються зовсім різні страви, так і в нашому випадку - готують цей салат і з консервами, і з м'ясом, і з куркою. Але при цьому кожен з них неповторний і по-своєму смачний. Рецепти салату «Ромашкове поле» чекають вас нижче.
Інгредієнти:
консервована горбуша - 1 банка;
цибуля - 300 г;
морква - 150 г;
огірок - 150 г;
відварений рис - 300 г;
майонез, сіль - за смаком;
листя салату - 5 шт.
Для прикраси:
яйця - 4 шт.;
кріп.
Приготування
Сиру моркву чистимо від шкірки, тремо на тертці і обсмажуємо на рослинному маслі. Огірок нарізаємо тонкою соломкою або ріжемо невеликими кубиками. Цибулю дрібно кришимо. За бажанням його можна обдати окропом, щоб пішла гіркота, а потім замаринувати в суміші оцту і води в пропорції 1:1. Консерви розминаємо виделкою. На широке плоске блюдо починаємо викладати салат шарами. Листя салату рвемо руками на шматочки довільної величини і викладаємо їх першим шаром, злегка змащуємо домашнім майонезом . Потім йде відварений рис (він повинен бути не перевареним), горбуша, маринована цибуля, смажена моркву і огірок. Тепер робимо прикраса з яєць: білки нарізаємо соломкою - це будуть пелюстки ромашок. А сердцевинкой послужить жовток, натертий на дрібній тертці. Кріп буде пелюстками ромашок. Смачний і дуже красивий салат готовий!
Інгредієнти:
довгозернистий рис - 100 г;
свіжі огірки - 2 шт.;
салатний цибулю білий - 1 шт.;
куряче філе - 250 г;
яйця - 3 шт.;
майонез.
Для прикраси:
листя салату;
зелень кропу і петрушки.
Приготування
Сирий рис гарненько промиваємо, а потім висипаємо його в каструлю з киплячою підсоленою водою. При цьому співвідношення води і рису повинно бути 2:1. Відварюємо до готовності. Щоб він не злипнувся, промиваємо холодною водою і відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
Куряче філе також відварюємо в підсоленій воді до готовності. Потім нарізаємо його кубиками. Яйця відварюємо круто, цибулю ріжемо кубиками. Якщо використовуєте салатний цибуля біла, то гіркоти в ньому немає і використовувати його можна в сирому вигляді без попередньої обробки. Якщо ж звичайний лук ріпчаста, то краще попередньо обдати окропом, прибираючи тим самим гіркоту. Тепер нарізаємо огірки - зробити це можна по-різному: можна порізати соломкою, а можна полукружками. Можна навіть натерти їх на крупній тертці, але тоді потрібно буде віджати зайву рідину.
Листя салату рвемо руками на невеликі шматочки. Салат викладаємо на блюдо шарами, кожен шар злегка підсолюємо і змащуємо майонезом. Отже: листя салату, рис, куряче філе, цибуля, огірки. Тепер готуємо прикраса, а саме ромашки. У відварених круто яйця відокремлюємо білки від жовтків. Останні трьом на дрібній тертці, а білки ріжемо соломкою. На поверхні салату робимо кілька маленьких гірок з жовтків, а навколо них викладаємо смужки білка. Маленькі гілочки петрушки і кропу розкладаємо між ромашками. Відправляємо наш «Ромашкове поле» в холодильник години на 2 просякати, а потім подаємо до столу.
Інгредієнти:
яловичина - 300 г;
цибуля - 1 шт.;
печериці - 200 г;
мариновані огірки - 200 г;
твердий сир - 50 г;
яйця - 3 шт.;
майонез.
Для прикраси:
варений яєчний білок - 1 шт.;
морква;
петрушка.
Приготування
Яловичину відварюємо до готовності, а потім нарізаємо соломкою. Огірки ріжемо маленькими кубиками. Яйця відварюємо круто. 3 жовтки і 2 білки дрібно нарізаємо. Всі інгредієнти з'єднуємо, заправляємо салат майонезом. Тепер викладаємо його на плоску тарілку. Верх розрівнюємо, посипаємо сиром, натертим на дрібній тертці, і прикрашаємо ромашками з білка. Серединкою послужать шматочки моркви.
Рецепт салату «Ромашкове поле»
Інгредієнти:
Приготування
Сиру моркву чистимо від шкірки, тремо на тертці і обсмажуємо на рослинному маслі. Огірок нарізаємо тонкою соломкою або ріжемо невеликими кубиками. Цибулю дрібно кришимо. За бажанням його можна обдати окропом, щоб пішла гіркота, а потім замаринувати в суміші оцту і води в пропорції 1:1. Консерви розминаємо виделкою. На широке плоске блюдо починаємо викладати салат шарами. Листя салату рвемо руками на шматочки довільної величини і викладаємо їх першим шаром, злегка змащуємо домашнім майонезом . Потім йде відварений рис (він повинен бути не перевареним), горбуша, маринована цибуля, смажена моркву і огірок. Тепер робимо прикраса з яєць: білки нарізаємо соломкою - це будуть пелюстки ромашок. А сердцевинкой послужить жовток, натертий на дрібній тертці. Кріп буде пелюстками ромашок. Смачний і дуже красивий салат готовий!
Салат «Ромашкове поле» з куркою
Інгредієнти:
Для прикраси:
Приготування
Сирий рис гарненько промиваємо, а потім висипаємо його в каструлю з киплячою підсоленою водою. При цьому співвідношення води і рису повинно бути 2:1. Відварюємо до готовності. Щоб він не злипнувся, промиваємо холодною водою і відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
Куряче філе також відварюємо в підсоленій воді до готовності. Потім нарізаємо його кубиками. Яйця відварюємо круто, цибулю ріжемо кубиками. Якщо використовуєте салатний цибуля біла, то гіркоти в ньому немає і використовувати його можна в сирому вигляді без попередньої обробки. Якщо ж звичайний лук ріпчаста, то краще попередньо обдати окропом, прибираючи тим самим гіркоту. Тепер нарізаємо огірки - зробити це можна по-різному: можна порізати соломкою, а можна полукружками. Можна навіть натерти їх на крупній тертці, але тоді потрібно буде віджати зайву рідину.
Листя салату рвемо руками на невеликі шматочки. Салат викладаємо на блюдо шарами, кожен шар злегка підсолюємо і змащуємо майонезом. Отже: листя салату, рис, куряче філе, цибуля, огірки. Тепер готуємо прикраса, а саме ромашки. У відварених круто яйця відокремлюємо білки від жовтків. Останні трьом на дрібній тертці, а білки ріжемо соломкою. На поверхні салату робимо кілька маленьких гірок з жовтків, а навколо них викладаємо смужки білка. Маленькі гілочки петрушки і кропу розкладаємо між ромашками. Відправляємо наш «Ромашкове поле» в холодильник години на 2 просякати, а потім подаємо до столу.
"Ромашкове поле" з яловичиною і грибами
Інгредієнти:
Для прикраси:
Приготування
Яловичину відварюємо до готовності, а потім нарізаємо соломкою. Огірки ріжемо маленькими кубиками. Яйця відварюємо круто. 3 жовтки і 2 білки дрібно нарізаємо. Всі інгредієнти з'єднуємо, заправляємо салат майонезом. Тепер викладаємо його на плоску тарілку. Верх розрівнюємо, посипаємо сиром, натертим на дрібній тертці, і прикрашаємо ромашками з білка. Серединкою послужать шматочки моркви.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат зі свинячим язиком
Якщо ви хочете приготувати ситний салат, то радимо вам почитати цю статтю. У ній описані рецепти створення салатів зі свинячого язика. Кожен з них
Салат «Завірюха» - для тих, хто не боїться негоди
Напередодні новорічних свят пропонуємо вам ще один салат «Завірюха». Ми підібрали для вас кілька варіацій цієї простої смаколики, так що читайте наші
Салат з грибами і морквою
Салат - дивовижне блюдо, досить додати або замінити один інгредієнт, і виходить новий варіант закуски. І сьогодні ми поговоримо про салаті з грибами
Салат «Лисяча шубка»
Прекрасною альтернативою звичної «оселедця під шубою» з буряком буде салат «Лисяча шубка». Найчастіше готують його з оселедцем, але іноді також
Кальмаровий салат
Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.