Ромашки на зеленій галявиніСвоєю свіжістю цей салат здатний повернути літній настрій навіть найбільш сніжною зимою. Існує безліч способів приготування салату ромашка, але всі рецепти об'єднує одне - це листкове страва з майонезній заправкою. Розглянемо декілька базових варіацій страви.
Салат ромашка з горбушею
Інгредієнти: горбуша свіжа - 300 г; яйця - 4 шт.; рис -1/2 ст.; огірки свіжі - 2 шт.; морква - 3 шт.; цибуля ріпчаста - 2шт.; майонез; листя салату; сіль, оцет, спеції. Приготування Рис відварюємо у підсоленій воді, зливаємо, остуджуємо, змішуємо з майонезом. Горбушу відварюємо з цибулиною і однією морквиною, можна додати спецій за смаком. Рибку остуджуємо, розминаємо виделкою. Якщо не хочете возитися, візьміть консервовану горбушу, але свіжа вийти ароматніше. Цибулю дрібно нарізаємо і маринуємо в холодній воді з оцтом (10-20 хвилин). Залишилася моркву пасеруємо на рослинній олії. Огірки ріжемо дрібною соломкою. Варені яйця, окремо білок і жовток, натираємо на дрібній тертці. Вистилаємо блюдо листям салату. Зверху, у формі квітки, викладаємо шарами: рис, горбушу, цибулю, моркву, промазуючи кожен шар майонезом, далі кладемо огірки. Ще трохи майонезу. Засипаємо все яйцями: пелюстки - білком, серединка - жовтком. Ромашка готова. Останній яскравий штрих - божа корівка з половинки помідори і оливки. Діти будуть у захваті!
Салат французькі ромашки
Цей салат дуже легкий, вишуканий і простий у виконанні.
Інгредієнти: цибуля червоний солодкий - 2 шт.; яйця - 6 шт.; яблука кислих сортів - 2-3 шт.; сир - 200 г; майонез - 3-4 ст. ложки; петрушка - 3-4 гілочки; морква - маленьку. Приготування Цибулю дрібно нарізаємо, ошпарюємо окропом, щоб пішла гіркота. Зварені круто яйця і сир натираємо на дрібній тертці. Яблука очищаємо від шкірки і серцевини і теж пускаємо на тертку. Укладаємо шарами, промазуючи кожен майонезом: цибулю, яйця, яблука.
Зверху посипаємо сиром. Займемося прикрасою. З білків, що залишилися яєць вирізаємо невеликі ромашки. Маленька хитрість - для цього найкраще підійде ніж з гострим тонким лезом.Серединки квітів робимо з попередньо відвареної моркви. Готові ромашки висаджуємо на салат між гілочок петрушки.
Салат ромашка з куркою
Інгредієнти: куряче філе - 400 г; свіжі гриби - 250 г; картопля - 3шт.; цибуля - 1шт.; консервовані ананаси - 1 банка; сир - 100 г; яйця-5шт.; майонез; листя салату, зелень петрушки, кропу; сіль, рослинне масло. Приготування Гриби обсмажуємо з цибулею. Відварну курку, картоплю і ананаси нарізаємо кубиками. Натираємо сир на середній тертці. На листя салату викладаємо шарами, промазуючи кожен майонезом: картопля, гриби, курку, ананаси, сир.
Верх добре змащуємо майонезом. З тертих жовтків формуємо серединки ромашок, пелюстки викладаємо з нарізаних тонкими пластинками половинок білка. Драпируем квіткову галявину великою кількістю зелені.
Салат ромашка з чіпсами - рецепт
Інгредієнти: куряче філе - 600 г; яйця - 3 шт.; маринована кукурудза - 3 ст. ложки; мариновані гриби - 200 г; сир - 200 г; майонез - 100 г; чіпси для прикраси; сіль. Приготування Відварене куряче філе ріжемо кубиками, гриби - тонкими пластинками.
Сир і варені яйця натираємо на середній тертці. Укладаємо шарами, промазуючи кожен майонезом: курку, гриби, яйця, сир.
Зверху викладаємо кукурудзу, з боків - пелюстки з чіпсів. Прихильники більш здорового харчування можуть замінити чіпси на дайкон (не забудьте порізаний кружечками коренеплід на 20 хвилин замочити у підсоленій холодній воді).
Підводимо підсумки. Варіацій на квітково-салатну тему безліч, і як приготувати салат ромашка - залежить тільки від вас. Не бійтеся експериментів, міняйте інгредієнти по своєму смаку, дайте волю фантазії у прикрасі і побільше зелені. Просто не існує неправильного рецепту салату ромашка, а це гарантія успіху вашого кулінарного шедевра.