Чай Каркаде
Червоний чай Каркаде був відомий ще дуже давно і називався «еліксир фараонів». З чого ж роблять чай Каркаде? Цей чарівний напій виготовляється з висушених пелюсток гібіскуса. Каркаде має запам'ятовувальний солодкуватий смак, відтінений незвичайною кислинкою. Такий чай можна вживати як в гарячому, так і в холодному вигляді. З-за цього чай Каркаде не втратить своїх смакових якостей, ні лікувальних властивостей. Чай Каркаде особливо корисний людям, які хворіють на цукровий діабет? так як квіти гибискуса міститься дуже багато вітамінів, кислот, які добре впливають на весь організм в цілому. Завдяки своїм сечогінним і проносним властивостями, чай є відмінним засобом для зниження ваги.
Користь чаю Каркаде неоціненна: крім усього перерахованого, він знижує холестерин, зміцнює судини, є сильним антисептиком, покращує функціонування жовчного міхура, добре впливає на органи зору і навіть має омолоджуючий ефект для організму. В цілому, чай Каркаде можна назвати ліками від багатьох хвороб.
Протипоказання: чай Каркаде не рекомендується вживати людям, що страждають виразковою хворобою, так як підвищена кислотність чаю може подразнювати слизову оболонку шлунка, сечокам'яної, жовчнокам'яною хворобою.
Якщо ви знаходитесь не вдома, то заваріть собі чай Каркаде в пакетиках. Можете додати в чай цукор і часточку лимона. Можна також покласти в чай тоненько нарізані шматочки імбиру і дрібні листочки м'яти. Це додасть напою приголомшливо смачний аромат.
Єгипетський рецепт заварювання чаю Каркаде
Інгредієнти:
сухі пелюстки гибискуса - 15 г;
кип'ячена вода - 1 л;
цедра лимона - за смаком;
цукор - 2 ст. ложки;
мед, кориця, м'ята - за смаком.
Приготування
Заварюйте чай Каркаде краще в керамічному або скляному посуді. Ні в якому разі не заварюйте чай у металевих ємностях, тому що при зіткненні з металом зіпсується смак і колір чаю. Отже, беремо миску кладемо на дно сухі пелюстки гібіскуса і заливаємо холодною кип'яченою водою. Залишаємо пелюстки розмокати протягом 3 годин. По закінченню часу, ставимо посуд на плиту і доводимо наш напій до кипіння. Після того як чай закипить, зменшіть вогонь і варіть чай каркаде рівно 5 хвилин.
Зніміть готовий чай з вогню, дайте йому трохи охолонути і процідіть через марлю або ситечко. За смаком можете додати у свіжозварений чай мед, цукор, м'яту. Деякі люди дуже люблять додавати корицю. Вона надає чаю каркаде незабутньо приємний і ніжний смак.
Чай Каркаде можна пити і в охолодженому вигляді. Для цього почекайте , поки він охолоне, додайте в нього лід, заздалегідь приготовлений з кип'яченої води. Перед заморожуванням льоду можете додати у формочки листочки свіжої м'яти або прополісу.
Класичні рецепти приготування чаю Каркаде
Другий спосіб приготування цього цілющого напою полягає в заварюванні сухих пелюсток гібіскуса окропом води. Для цього каркаде залийте пелюстки окропом і дайте чаю настоятися протягом 10 хвилин.
Ще один незвичайний і самий довгий рецепт заварювання чаю каркаде, полягає в настоюванні пелюсток в холодній кип'яченій воді. Для цього просто залийте сухі пелюстки холодною водою, додайте м'яти і залиште настоюватися протягом 20 годин при кімнатній температурі.
Виловлені пелюстки гибискуса краще не викидати, їх можна просто їсти, а можна навіть додавати в різні страви. Пам'ятайте, що в заварених пелюстках міститься дуже багато корисних і цінних для організму речовин.
Користь чаю Каркаде неоціненна: крім усього перерахованого, він знижує холестерин, зміцнює судини, є сильним антисептиком, покращує функціонування жовчного міхура, добре впливає на органи зору і навіть має омолоджуючий ефект для організму. В цілому, чай Каркаде можна назвати ліками від багатьох хвороб.
Протипоказання: чай Каркаде не рекомендується вживати людям, що страждають виразковою хворобою, так як підвищена кислотність чаю може подразнювати слизову оболонку шлунка, сечокам'яної, жовчнокам'яною хворобою.
Як правильно пити чай Каркаде?
Якщо ви знаходитесь не вдома, то заваріть собі чай Каркаде в пакетиках. Можете додати в чай цукор і часточку лимона. Можна також покласти в чай тоненько нарізані шматочки імбиру і дрібні листочки м'яти. Це додасть напою приголомшливо смачний аромат.
Єгипетський рецепт заварювання чаю Каркаде
Інгредієнти:
Приготування
Заварюйте чай Каркаде краще в керамічному або скляному посуді. Ні в якому разі не заварюйте чай у металевих ємностях, тому що при зіткненні з металом зіпсується смак і колір чаю. Отже, беремо миску кладемо на дно сухі пелюстки гібіскуса і заливаємо холодною кип'яченою водою. Залишаємо пелюстки розмокати протягом 3 годин. По закінченню часу, ставимо посуд на плиту і доводимо наш напій до кипіння. Після того як чай закипить, зменшіть вогонь і варіть чай каркаде рівно 5 хвилин.
Зніміть готовий чай з вогню, дайте йому трохи охолонути і процідіть через марлю або ситечко. За смаком можете додати у свіжозварений чай мед, цукор, м'яту. Деякі люди дуже люблять додавати корицю. Вона надає чаю каркаде незабутньо приємний і ніжний смак.
Чай Каркаде можна пити і в охолодженому вигляді. Для цього почекайте , поки він охолоне, додайте в нього лід, заздалегідь приготовлений з кип'яченої води. Перед заморожуванням льоду можете додати у формочки листочки свіжої м'яти або прополісу.
Класичні рецепти приготування чаю Каркаде
Другий спосіб приготування цього цілющого напою полягає в заварюванні сухих пелюсток гібіскуса окропом води. Для цього каркаде залийте пелюстки окропом і дайте чаю настоятися протягом 10 хвилин.
Ще один незвичайний і самий довгий рецепт заварювання чаю каркаде, полягає в настоюванні пелюсток в холодній кип'яченій воді. Для цього просто залийте сухі пелюстки холодною водою, додайте м'яти і залиште настоюватися протягом 20 годин при кімнатній температурі.
Виловлені пелюстки гибискуса краще не викидати, їх можна просто їсти, а можна навіть додавати в різні страви. Пам'ятайте, що в заварених пелюстках міститься дуже багато корисних і цінних для організму речовин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Абрикосовий джем - рецепт
У абрикосі міститься безліч вітамінів і мікроелементів. Звичайно ж, набагато більше користі від свіжих або в'ялених фруктів. Але сьогодні ми
Як правильно заварювати чай?
Як казала одна поважна жінка: пити чай в пакетиках - себе не поважати. І дійсно, справжній напій повинен бути виготовлений виключно з якісної
Імбирний чай - рецепт
Зима - час морозу, снігу та застуди. І якщо перші два компоненти цього часу року подобаються практично всім, то третій не любить ніхто. Але уникнути
Чай з корицею
Коли на вулиці сиро і холодно і хочеться тепла та затишку, згадайте про чай з корицею. Цей напій здатний не тільки зігріти вас, але і підняти
Фытыр по-єгипетськи
Фитир - єгипетський десертний пиріг з кремом. За способом приготування схожий на вертуту. Приготувати таке ласощі зовсім нескладно, а ваші домашні