Фытыр по-єгипетськи
Фитир - це такий єгипетський десертний пиріг з кремом, за способом виготовлення, деяким чином, нагадує вертуту . Випічка ця легка і смачна. Готувати фитир по-єгипетськи зовсім нескладно, всі інгредієнти доступні. Ваші гості і домашні безумовно будуть вдячні вам за таке незвичайне ласощі.
Інгредієнти:
борошно пшеничне високосортна - близько 3 склянок;
молоко середньої жирності - 1 стакан;
дріжджі сухі - 1/2-1 ч. ложка сухих дріжджів (або в 3 рази більше свіжих пресованих);
яйце куряче - 1-2 шт.;
натуральне вершкове масло - близько 200 г;
сіль - 1 щіпка.
Для крему:
яйце куряче - 1 шт.;
цукор - 1 стакан (180-200 г);
крохмаль кукурудзяний - 3 ст. ложки;
молоко - 2 склянки;
ваніль.
Приготування
Спочатку приготуємо тісто. Розчинний дріжджі в трохи підігрітому молоці, після чого додамо в отриману суміш яйце (1-2 шт.) і щіпку солі. Потроху додаючи просіяне борошно, замісимо тісто, ретельно вимесим його (тільки не дуже довго місимо). Розділимо тісто на 2 приблизно рівні частини. Кожну з частин окремо розкотимо не занадто тонко і змастимо рясно розм'якшеним вершковим маслом . Звернемо пласти в рулети, рулети в свою чергу щільно звернемо равликом (спіраллю). Обернем обидві вертути харчовою плівкою і помістимо в холодильник години на 2-3.
Тепер приготуємо крем. У невеликому ковшике розітремо сире яйце з цукром і ваніллю, додати крохмаль і злегка підігріте молоко. Поставимо кухлик на мінімальний вогонь, а краще - на водяну баню і будемо безперервно помішувати. Крем потрібно трохи загущатися і енергійно збити, можна міксером. Потім крем потрібно остудити, часто помішуючи.
Кожну з охолоджених вертут розгортаємо в пласт. На застелений промасленим папером деко викладаємо один з пластів тіста, рясно промазуємо його кремом, зверху кладемо другий розкатаний пласт, з'єднуємо і щільно защипуємо краю.
Випікаємо фитир близько 35-40 хвилин в добре розігрітій духовій шафі. Готовий фитир акуратно викладаємо на блюдо і злегка остуджуємо. Можна промазати поверхню фитира залишилися кремом і присипати цукровою пудрою (втім, це зовсім необов'язково). Фитир по-єгипетськи подаємо з чаєм, кавою, гарячим шоколадом, каркаде або ройбушем. Чи можна подати кисломолочні напої.
Як ви вже, напевно, зрозуміли, фитир - спрощена альтернатива торту «Наполеон», виходить смачно, а возитися набагато менше.
Рецепт єгипетського здобного пирога фитир
Інгредієнти:
Для крему:
Приготування
Спочатку приготуємо тісто. Розчинний дріжджі в трохи підігрітому молоці, після чого додамо в отриману суміш яйце (1-2 шт.) і щіпку солі. Потроху додаючи просіяне борошно, замісимо тісто, ретельно вимесим його (тільки не дуже довго місимо). Розділимо тісто на 2 приблизно рівні частини. Кожну з частин окремо розкотимо не занадто тонко і змастимо рясно розм'якшеним вершковим маслом . Звернемо пласти в рулети, рулети в свою чергу щільно звернемо равликом (спіраллю). Обернем обидві вертути харчовою плівкою і помістимо в холодильник години на 2-3.
Тепер приготуємо крем. У невеликому ковшике розітремо сире яйце з цукром і ваніллю, додати крохмаль і злегка підігріте молоко. Поставимо кухлик на мінімальний вогонь, а краще - на водяну баню і будемо безперервно помішувати. Крем потрібно трохи загущатися і енергійно збити, можна міксером. Потім крем потрібно остудити, часто помішуючи.
Кожну з охолоджених вертут розгортаємо в пласт. На застелений промасленим папером деко викладаємо один з пластів тіста, рясно промазуємо його кремом, зверху кладемо другий розкатаний пласт, з'єднуємо і щільно защипуємо краю.
Випікаємо фитир близько 35-40 хвилин в добре розігрітій духовій шафі. Готовий фитир акуратно викладаємо на блюдо і злегка остуджуємо. Можна промазати поверхню фитира залишилися кремом і присипати цукровою пудрою (втім, це зовсім необов'язково). Фитир по-єгипетськи подаємо з чаєм, кавою, гарячим шоколадом, каркаде або ройбушем. Чи можна подати кисломолочні напої.
Як ви вже, напевно, зрозуміли, фитир - спрощена альтернатива торту «Наполеон», виходить смачно, а возитися набагато менше.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сирна ватрушка
Ватрушки - це смачні відкриті пиріжки з начинкою. Їх досить багато різновидів: королевська, французька, угорська, з повидлом. Сьогодні ми поговоримо
Торт «Пломбір»
Торт «Пломбір» - дуже ніжний десерт, який зачарує кожного, хто його спробує. Існує кілька рецептів цього ласощі, і в даній статті ми про них
Торт з заварним кремом
Торти, звичайно ж, люблять всі, і вони присутні на будь-якому святковому торжестві. І сьогодні ми розповімо, як спекти простий і смачний торт з
Торт «Наполеон» з заварним кремом
Торт «Наполеон» - один з найпопулярніших десертів на будь-якому святковому торжестві. Способів його приготування досить багато. І сьогодні мова піде
Brioschi з заварним кремом
Brioschi - це французькі здобні булочки з додаванням вершкового масла. Також в тісто часто додають родзинки, шоколад. І зараз ми розповімо, як їх
Мансаф
Мансаф - це смачне м'ясо, відварене в сметані. Це блюдо відноситься до йорданської кухні. М'ясо при гасінні виходить дуже ніжним. Ми впевнені, така