Фытыр по-єгипетськи

Рецепт єгипетського здобного пирога фитир
Інгредієнти:
Для крему:
Приготування
Спочатку приготуємо тісто. Розчинний дріжджі в трохи підігрітому молоці, після чого додамо в отриману суміш яйце (1-2 шт.) і щіпку солі. Потроху додаючи просіяне борошно, замісимо тісто, ретельно вимесим його (тільки не дуже довго місимо). Розділимо тісто на 2 приблизно рівні частини. Кожну з частин окремо розкотимо не занадто тонко і змастимо рясно розм'якшеним вершковим маслом . Звернемо пласти в рулети, рулети в свою чергу щільно звернемо равликом (спіраллю). Обернем обидві вертути харчовою плівкою і помістимо в холодильник години на 2-3.
Тепер приготуємо крем. У невеликому ковшике розітремо сире яйце з цукром і ваніллю, додати крохмаль і злегка підігріте молоко. Поставимо кухлик на мінімальний вогонь, а краще - на водяну баню і будемо безперервно помішувати. Крем потрібно трохи загущатися і енергійно збити, можна міксером. Потім крем потрібно остудити, часто помішуючи.
Кожну з охолоджених вертут розгортаємо в пласт. На застелений промасленим папером деко

Випікаємо фитир близько 35-40 хвилин в добре розігрітій духовій шафі. Готовий фитир акуратно викладаємо на блюдо і злегка остуджуємо. Можна промазати поверхню фитира залишилися кремом і присипати цукровою пудрою (втім, це зовсім необов'язково). Фитир по-єгипетськи подаємо з чаєм, кавою, гарячим шоколадом, каркаде або ройбушем. Чи можна подати кисломолочні напої.
Як ви вже, напевно, зрозуміли, фитир - спрощена альтернатива торту «Наполеон», виходить смачно, а возитися набагато менше.
Рекомендуємо добрі рецепти

Сирна ватрушка
Ватрушки - це смачні відкриті пиріжки з начинкою. Їх досить багато різновидів: королевська, французька, угорська, з повидлом. Сьогодні ми поговоримо

Торт «Пломбір»
Торт «Пломбір» - дуже ніжний десерт, який зачарує кожного, хто його спробує. Існує кілька рецептів цього ласощі, і в даній статті ми про них

Торт з заварним кремом
Торти, звичайно ж, люблять всі, і вони присутні на будь-якому святковому торжестві. І сьогодні ми розповімо, як спекти простий і смачний торт з

Торт «Наполеон» з заварним кремом
Торт «Наполеон» - один з найпопулярніших десертів на будь-якому святковому торжестві. Способів його приготування досить багато. І сьогодні мова піде

Brioschi з заварним кремом
Brioschi - це французькі здобні булочки з додаванням вершкового масла. Також в тісто часто додають родзинки, шоколад. І зараз ми розповімо, як їх

Мансаф
Мансаф - це смачне м'ясо, відварене в сметані. Це блюдо відноситься до йорданської кухні. М'ясо при гасінні виходить дуже ніжним. Ми впевнені, така