Торт «Наполеон» з заварним кремом

Класичний «Наполеон» з заварним кремом
Інгредієнти:
Для крему:
Для тіста:
Приготування
Охолоджене масло рубаємо з борошном до стану дрібної «крихти» і вливаємо підсолену воду. Замішуємо однорідне тісто і розгортаємо поліно. Поділяємо його на 5 частин, розкачуємо кожну в тонкий пласт, наколюємо його в декількох місцях виделкою і випікаємо в духовці на 10 хвилин. Готові коржі відкладаємо в сторону і залишаємо остигати.
Далі переходимо до приготування заварного крему : змішуємо в каструльці куряче яйце, додаємо борошно і цукровий пісок. Ставимо посуд на плиту, тонкою цівкою вливаємо молоко і, постійно помішуючи варимо до загустіння. У готовий крем кладемо масло, перемішуємо і змащуємо всі коржі, формуючи торт. Даємо ласощів настоятися і гарненько просочитися, а потім розрізаємо домашній «Наполеон» з заварним кремом на порційні шматочки.
Сирний «Наполеон» з заварним кремом
Інгредієнти:
Для крему:
Для коржів:
Приготування
Отже, спочатку давайте приготуємо крем для нашого майбутнього торта. Для цього в миску розбиваємо яйця, засипаємо їх цукром і з допомогою міксера збиваємо все до стану білої піни. Потім кидаємо трохи ваніліну, поступово всипаємо борошно і крохмаль. Розмішуємо масу віником до повного розчинення. Після цього вливаємо молоко, переливаємо вміст в каструлю і ставимо на помірний вогонь. Безперервно помішуючи крем, прогріваємо до тих пір, поки він злегка не загусне. Далі знімаємо його з плити і, поки він ще гарячий, опускаємо в нього шматок вершкового масла. Ретельно все перемішуємо і залишаємо крем при кімнатній температурі повністю охолонути.
Тепер переходимо до приготування тіста: сир гарненько розтираємо з розм'якшеним вершковим маслом і цукровим піском. Потім розбиваємо яйця і додаємо ванілін. Включаємо міксер на малі обороти і ретельно розмішуємо сирну масу до однорідного стану. Вводимо розпушувач і невеликими порціями всипаємо просіяне борошно, орієнтуючись на консистенцію сиру.
Замішуємо м'яке і еластичне тісто, поділяють його на 10 частин і розкачуємо кожну в тонкі пласти. По центру пласта маємо круглу тарілку і ножем обрізаємо все зайве. Випікаємо коржі в гарячій

Потім даємо їм охолонути, і починаємо змащувати їх кремом. Гарненько промазуємо кожен коржик і накриваємо наступним, злегка притискаючи його до попереднього. Верхівку і боки тортика теж промазуємо, як слід, кремом. Після цього прибираємо м'який «Наполеон» з заварним кремом в холодильник і залишаємо його хоча б на 8 годин для просочення, або ж на всю ніч.
Рекомендуємо добрі рецепти

Торт в мікрохвильовці
Торт у мікрохвильовці - відмінний варіант швидкого десерту, коли не вистачає часу на випічку і гості вже на підході. Пропонуємо вам кілька простих і

Ленінградський торт - рецепт
Любите смачні тортики, які швидко готуються? Значить вам точно сподобається рецепт десерту "Ленінградського". Як його приготувати, який знадобиться

Торт «Наполеон» зі згущеним молоком
Торт «Наполеон» можна готувати за різними рецептами. Ми вирішили розповісти вам про рецепти цього десерту зі згущеним молоком. Таке ласощі нікого не

Торт з заварним кремом
Торти, звичайно ж, люблять всі, і вони присутні на будь-якому святковому торжестві. І сьогодні ми розповімо, як спекти простий і смачний торт з

Тістечко «Наполеон»
Один з найпопулярніших десертів, який мало кого залишає байдужим - тістечко «Наполеон», з ніжним кремом і приголомшливо тонкими коржами. І в нашій

Brioschi з заварним кремом
Brioschi - це французькі здобні булочки з додаванням вершкового масла. Також в тісто часто додають родзинки, шоколад. І зараз ми розповімо, як їх