Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тістечко «Наполеон»

Тістечко «Наполеон»

17-01-2015, 22:58
2 524
Тістечко «Наполеон»
Пропонуємо вам дуже смачний рецепт приготування десерту, який, безумовно, доведеться всім до смаку!

Рецепт тістечка «Наполеон»


Інгредієнти:
Для коржів:

  • борошно - 1 кг;

  • маргарин - 400 г;

  • пиво - 1 ст.


  • Для крему:

  • маргарин - 100 г;

  • згущене молоко - 4 ст. ложки;

  • цукрова пудра - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Маргарин перекладаємо в миску насипаємо борошно і розтираємо виделкою. Потім викладаємо олійно-борошняну суміш гіркою на обробну дошку, робимо поглиблення і вливаємо акуратно пиво. Замішуємо однорідне тісто і прибираємо його на годину в холодильник.
    Після цього розкачуємо з нього довгу ковбаску, ріжемо її на 20 невеликих шматочків, кожен з яких розгортаємо в тонкі коржі. Тепер перекладаємо коржики на деко і ставимо хвилин на 10 в розігріту духовку до максимуму. Змішуємо в мисці маргарин зі згущеним молоком, гарненько збиваємо суміш міксером. Кожен корж ретельно промазуємо кремом, формуємо торт і посипаємо його зверху цукровою пудрою.

    Тістечка «Наполеон» з листкового тіста


    Інгредієнти:

  • листкове бездріжджове тісто - 1 упаковка;

  • згущене молоко - 200 мл;

  • цукрова пудра - за смаком;

  • масло вершкове - 200 р.


  • Приготування
    Розглянемо ще один варіант, як приготувати тістечко «Наполеон». Листкове тісто розморожуємо і нарізаємо на квадрати. Вершкове масло і згущене молоко ретельно розтираємо, а потім злегка збиваємо міксером до пишного стану. Випікаємо коржі 5 хвилин в розігрітій духовці, а потім формуємо з них торт, помазуючи кожен шар кремом. Зверху присипаємо листкове тістечко «Наполеон» крихтою і цукровою пудрою.

    Тістечко «Полуничний Наполеон»


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • масло вершкове - 40 0г;

  • борошно - 600 г;

  • коньяк - 3 ст. ложки;

  • яйце - 2 шт.;

  • оцет - 1 ст. ложка;

  • холодна вода - 150 мл;

  • сіль.


  • Для крему:

  • яєчні жовтки - 7 шт.;

  • цукор - 300 г;

  • молоко - 15 л;

  • ванілін - за смаком;

  • масло вершкове - 200 г;

  • борошно - 100 р.


  • Для прошарку:

  • свіжа полуниця - 500 г;

  • цукор - 60 г;

  • кукурудзяний крохмаль - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Змішуємо в чашці воду з оцтом і коньяком. Окремо збиваємо яйця з сіллю, а потім обережно вливаємо оцтово-коньячну суміш. Борошно просіваємо, а охолоджене масло нарізаємо кубиками, викладаємо на борошно і рубаємо ножем до отримання дрібної крихти. Потім збираємо її гіркою, робимо невелике поглиблення і виливаємо яєчно-коньячну суміш.
    Замішуємо однорідне тісто, ділимо його на 2 частини, прибираємо в пакети і кладемо мінімум на 2 години в холодильник. Потім кожну частину розрізаємо на 6 частин, формуємо колобки, розкачуємо їх на столі і наколюємо виделкою. Після цього випікаємо коржі в розігрітій духовці 5-7 хвилин при 200 градусах.
    Жовтки гарненько розтираємо з цукром, вливаємо кілька ложок холодного молока і перемішуємо. Потім поступово всипаємо борошно і перемішуємо до однорідності. Час, що залишився молоко і ваніль доводимо до кипіння, знімаємо з вогню і проціджуємо. Повертаємо каструлю на плиту і тонкою цівкою, вливаємо желточную суміш. Доводимо до кипіння, знімаємо з плити і охолодити під харчовою плівкою. Остиглий крем збиваємо міксером до пишноти і додаємо розтоплене масло.
    Полуницю пюрируем, всипаємо цукор і розтираємо до однорідності. Ставимо ягідне пюре на слабенький вогонь,
    Тістечко «Наполеон»
    доводимо до кипіння і вливаємо поступово крохмаль, розведений у невеликій кількості води. Знімаємо масу з плити, охолодити і відкладаємо трохи в іншу миску для прикраси.
    Тепер переходимо до складання торта: перший корж густо промазуємо кремом, на другий викладаємо трохи крему і полуничної просочення і т. д. Боки ретельно обмазуємо, обрізки збираємо в мішок і прокатуємо качалкою до утворення крихти, якій обсипаємо боки і кант зверху. Серединку десерту заповнюємо полуничним желе, даємо «Наполеону» постояти 30 хвилин при кімнатній температурі, а потім наполягаємо мінімум 6 годин у холодильнику.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Ленінградський торт - рецепт
    Ленінградський торт - рецепт
    Любите смачні тортики, які швидко готуються? Значить вам точно сподобається рецепт десерту "Ленінградського". Як його приготувати, який знадобиться
    Торт «Наполеон» в домашніх умовах
    Торт «Наполеон» в домашніх умовах
    Наполеон - це не тільки великий полководець, хороший коньяк і салат. Це приголомшливий торт, який можна їсти знову і знову, насолоджуючись кожним
    Торт «Наполеон» зі згущеним молоком
    Торт «Наполеон» зі згущеним молоком
    Торт «Наполеон» можна готувати за різними рецептами. Ми вирішили розповісти вам про рецепти цього десерту зі згущеним молоком. Таке ласощі нікого не
    Торт з заварним кремом
    Торт з заварним кремом
    Торти, звичайно ж, люблять всі, і вони присутні на будь-якому святковому торжестві. І сьогодні ми розповімо, як спекти простий і смачний торт з
    Торт «Наполеон» з заварним кремом
    Торт «Наполеон» з заварним кремом
    Торт «Наполеон» - один з найпопулярніших десертів на будь-якому святковому торжестві. Способів його приготування досить багато. І сьогодні мова піде
    Тістечко зі згущеним молоком
    Тістечко зі згущеним молоком
    Згущене молоко - улюблені ласощі багатьох з дитинства. І сьогодні ми розповімо, як зробити чудові тістечка зі згущеним молоком. Ми впевнені, що такий