Вернуться назад Распечатать

Тістечко «Наполеон»

Тістечко «Наполеон»
Пропонуємо вам дуже смачний рецепт приготування десерту, який, безумовно, доведеться всім до смаку!

Рецепт тістечка «Наполеон»


Інгредієнти:
Для коржів:

  • борошно - 1 кг;

  • маргарин - 400 г;

  • пиво - 1 ст.


  • Для крему:

  • маргарин - 100 г;

  • згущене молоко - 4 ст. ложки;

  • цукрова пудра - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Маргарин перекладаємо в миску насипаємо борошно і розтираємо виделкою. Потім викладаємо олійно-борошняну суміш гіркою на обробну дошку, робимо поглиблення і вливаємо акуратно пиво. Замішуємо однорідне тісто і прибираємо його на годину в холодильник.
    Після цього розкачуємо з нього довгу ковбаску, ріжемо її на 20 невеликих шматочків, кожен з яких розгортаємо в тонкі коржі. Тепер перекладаємо коржики на деко і ставимо хвилин на 10 в розігріту духовку до максимуму. Змішуємо в мисці маргарин зі згущеним молоком, гарненько збиваємо суміш міксером. Кожен корж ретельно промазуємо кремом, формуємо торт і посипаємо його зверху цукровою пудрою.

    Тістечка «Наполеон» з листкового тіста


    Інгредієнти:

  • листкове бездріжджове тісто - 1 упаковка;

  • згущене молоко - 200 мл;

  • цукрова пудра - за смаком;

  • масло вершкове - 200 р.


  • Приготування
    Розглянемо ще один варіант, як приготувати тістечко «Наполеон». Листкове тісто розморожуємо і нарізаємо на квадрати. Вершкове масло і згущене молоко ретельно розтираємо, а потім злегка збиваємо міксером до пишного стану. Випікаємо коржі 5 хвилин в розігрітій духовці, а потім формуємо з них торт, помазуючи кожен шар кремом. Зверху присипаємо листкове тістечко «Наполеон» крихтою і цукровою пудрою.

    Тістечко «Полуничний Наполеон»


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • масло вершкове - 40 0г;

  • борошно - 600 г;

  • коньяк - 3 ст. ложки;

  • яйце - 2 шт.;

  • оцет - 1 ст. ложка;

  • холодна вода - 150 мл;

  • сіль.


  • Для крему:

  • яєчні жовтки - 7 шт.;

  • цукор - 300 г;

  • молоко - 15 л;

  • ванілін - за смаком;

  • масло вершкове - 200 г;

  • борошно - 100 р.


  • Для прошарку:

  • свіжа полуниця - 500 г;

  • цукор - 60 г;

  • кукурудзяний крохмаль - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Змішуємо в чашці воду з оцтом і коньяком. Окремо збиваємо яйця з сіллю, а потім обережно вливаємо оцтово-коньячну суміш. Борошно просіваємо, а охолоджене масло нарізаємо кубиками, викладаємо на борошно і рубаємо ножем до отримання дрібної крихти. Потім збираємо її гіркою, робимо невелике поглиблення і виливаємо яєчно-коньячну суміш.
    Замішуємо однорідне тісто, ділимо його на 2 частини, прибираємо в пакети і кладемо мінімум на 2 години в холодильник. Потім кожну частину розрізаємо на 6 частин, формуємо колобки, розкачуємо їх на столі і наколюємо виделкою. Після цього випікаємо коржі в розігрітій духовці 5-7 хвилин при 200 градусах.
    Жовтки гарненько розтираємо з цукром, вливаємо кілька ложок холодного молока і перемішуємо. Потім поступово всипаємо борошно і перемішуємо до однорідності. Час, що залишився молоко і ваніль доводимо до кипіння, знімаємо з вогню і проціджуємо. Повертаємо каструлю на плиту і тонкою цівкою, вливаємо желточную суміш. Доводимо до кипіння, знімаємо з плити і охолодити під харчовою плівкою. Остиглий крем збиваємо міксером до пишноти і додаємо розтоплене масло.
    Полуницю пюрируем, всипаємо цукор і розтираємо до однорідності. Ставимо ягідне пюре на слабенький вогонь,
    Тістечко «Наполеон»
    доводимо до кипіння і вливаємо поступово крохмаль, розведений у невеликій кількості води. Знімаємо масу з плити, охолодити і відкладаємо трохи в іншу миску для прикраси.
    Тепер переходимо до складання торта: перший корж густо промазуємо кремом, на другий викладаємо трохи крему і полуничної просочення і т. д. Боки ретельно обмазуємо, обрізки збираємо в мішок і прокатуємо качалкою до утворення крихти, якій обсипаємо боки і кант зверху. Серединку десерту заповнюємо полуничним желе, даємо «Наполеону» постояти 30 хвилин при кімнатній температурі, а потім наполягаємо мінімум 6 годин у холодильнику.