Пропонуємо вам дуже смачний рецепт приготування десерту, який, безумовно, доведеться всім до смаку!
Рецепт тістечка «Наполеон»
Інгредієнти: Для коржів:
борошно - 1 кг; маргарин - 400 г; пиво - 1 ст. Для крему:
маргарин - 100 г; згущене молоко - 4 ст. ложки; цукрова пудра - 1 ст. ложка. Приготування Маргарин перекладаємо в миску насипаємо борошно і розтираємо виделкою. Потім викладаємо олійно-борошняну суміш гіркою на обробну дошку, робимо поглиблення і вливаємо акуратно пиво. Замішуємо однорідне тісто і прибираємо його на годину в холодильник.
Після цього розкачуємо з нього довгу ковбаску, ріжемо її на 20 невеликих шматочків, кожен з яких розгортаємо в тонкі коржі. Тепер перекладаємо коржики на деко і ставимо хвилин на 10 в розігріту духовку до максимуму. Змішуємо в мисці маргарин зі згущеним молоком, гарненько збиваємо суміш міксером. Кожен корж ретельно промазуємо кремом, формуємо торт і посипаємо його зверху цукровою пудрою.
Тістечка «Наполеон» з листкового тіста
Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто - 1 упаковка; згущене молоко - 200 мл; цукрова пудра - за смаком; масло вершкове - 200 р. Приготування Розглянемо ще один варіант, як приготувати тістечко «Наполеон». Листкове тісто розморожуємо і нарізаємо на квадрати. Вершкове масло і згущене молоко ретельно розтираємо, а потім злегка збиваємо міксером до пишного стану. Випікаємо коржі 5 хвилин в розігрітій духовці, а потім формуємо з них торт, помазуючи кожен шар кремом. Зверху присипаємо листкове тістечко «Наполеон» крихтою і цукровою пудрою.
Тістечко «Полуничний Наполеон»
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове - 40 0г; борошно - 600 г; коньяк - 3 ст. ложки; яйце - 2 шт.; оцет - 1 ст. ложка; холодна вода - 150 мл; сіль. Для крему:
яєчні жовтки - 7 шт.; цукор - 300 г; молоко - 15 л; ванілін - за смаком; масло вершкове - 200 г; борошно - 100 р. Для прошарку:
свіжа полуниця - 500 г; цукор - 60 г; кукурудзяний крохмаль - 1 ст. ложка. Приготування Змішуємо в чашці воду з оцтом і коньяком. Окремо збиваємо яйця з сіллю, а потім обережно вливаємо оцтово-коньячну суміш. Борошно просіваємо, а охолоджене масло нарізаємо кубиками, викладаємо на борошно і рубаємо ножем до отримання дрібної крихти. Потім збираємо її гіркою, робимо невелике поглиблення і виливаємо яєчно-коньячну суміш.
Замішуємо однорідне тісто, ділимо його на 2 частини, прибираємо в пакети і кладемо мінімум на 2 години в холодильник. Потім кожну частину розрізаємо на 6 частин, формуємо колобки, розкачуємо їх на столі і наколюємо виделкою. Після цього випікаємо коржі в розігрітій духовці 5-7 хвилин при 200 градусах.
Жовтки гарненько розтираємо з цукром, вливаємо кілька ложок холодного молока і перемішуємо. Потім поступово всипаємо борошно і перемішуємо до однорідності. Час, що залишився молоко і ваніль доводимо до кипіння, знімаємо з вогню і проціджуємо. Повертаємо каструлю на плиту і тонкою цівкою, вливаємо желточную суміш. Доводимо до кипіння, знімаємо з плити і охолодити під харчовою плівкою. Остиглий крем збиваємо міксером до пишноти і додаємо розтоплене масло.
Полуницю пюрируем, всипаємо цукор і розтираємо до однорідності. Ставимо ягідне пюре на слабенький вогонь,
доводимо до кипіння і вливаємо поступово крохмаль, розведений у невеликій кількості води. Знімаємо масу з плити, охолодити і відкладаємо трохи в іншу миску для прикраси.
Тепер переходимо до складання торта: перший корж густо промазуємо кремом, на другий викладаємо трохи крему і полуничної просочення і т. д. Боки ретельно обмазуємо, обрізки збираємо в мішок і прокатуємо качалкою до утворення крихти, якій обсипаємо боки і кант зверху. Серединку десерту заповнюємо полуничним желе, даємо «Наполеону» постояти 30 хвилин при кімнатній температурі, а потім наполягаємо мінімум 6 годин у холодильнику.