Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Торт «Наполеон» в домашніх умовах

Торт «Наполеон» в домашніх умовах

18-01-2015, 11:21
858
Торт «Наполеон» в домашніх умовах
Один з найпопулярніших десертів, який мало кого залишає байдужим - торт «Наполеон», з ніжним кремом і приголомшливо тонкими коржами. До речі кажучи, у нас на сайті є і «близький родич» даного ласощі - рецепт Мильфея .
Будь-який заклад, будь то кафе або ресторан, обов'язково запропонують вам в меню «Наполеон». Ну а ми з вами давайте приготуємо торт «Наполеон» в домашніх умовах, нехай цей процес не найшвидший, але кінцевий результат ваших старань буде вище всяких похвал.
Торт «Наполеон», рецепт приготування якого ми вам пропонуємо, безсумнівно, сподобається всім любителям чудового і смачного десерту.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • вершкове масло - 300 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • вода - 150 мл;

  • оцет (6%) - 1 ст. ложка;

  • сіль - 1/8 ч. ложки;

  • борошно - 600-650 р.


  • Для крему:

  • молоко - 1 л;

  • цукор - 400 г;

  • жовтки - 8 шт.;

  • ванільний цукор - 2 ч. ложки;

  • борошно - 100 р.



  • Приготування

    Змішуємо оцет з холодною водою, потім у мисці збиваємо яйця, додаємо до них воду і сіль. Охолоджене масло натираємо на тертці, потім висипаємо борошно на обробну дошку, додаємо до нього олію. Тепер борошно і масло треба порубати ножем, потім робимо в отриманій масі поглиблення і вливаємо туди яйця з водою і оцтом. Гарненько змішуємо інгредієнти і замішуємо тісто для нашого смачного торта «Наполеон». Тісто ділимо на рівні частини (10-12), формуємо з кожної кульки, накриваємо їх плівкою і ставимо в холодильник на годинку. Потім кожен кульку розкачуємо (на папері для випікання), щоб вийшов круглий корж. Якщо краї виходять не рівні, ви можете вирізати коло (діаметр - 24-26 см) будь кришкою для каструлі. Обрізки коржа не прибираємо, вони нам знадобляться. Папір з коржем переносимо на деко і випікаємо при 180 градусах. Приготування торта «Наполеон» займає 7-10 хвилин на кожен корж.
    Тепер приготуємо крем для «Наполеона» . Для цього розтираємо жовтки з ванільним і звичайним цукром, змішуємо з борошном і розбавляємо гарячим молоком (доведеним до кипіння). Отриману масу ставимо на невеликий вогонь і варимо до загустіння, не забуваючи періодично помішувати. Готові охолоджені коржі викладаємо у форму (або на блюдо) і перемазиваем остившім кремом. Залишки коржів подрібнюємо в крихту і посипаємо верх і боки тортика. Ставимо його в холодильник і через 6-8 годин торт Наполеон, приготований в домашніх умовах, ви можете подавати до столу.

    Торт «Наполеон «за Гостом


    Щоб приготувати цей торт «Наполеон», смак якого багато з нас пам'ятають з дитинства, давайте звернемося до рецептури Госту, саме його дотримуються кулінари на кондитерських фабриках.
    Інгредієнти:

    Для тіста:

  • вершкове масло - 315 г;

  • борошно - 400 г;

  • вода - 170 г;

  • лимонна кислота - на кінчику ножа;

  • яйце - 1 шт.;

  • сіль - 3 р.


  • Для крему:

  • молоко - 65 г;

  • жовтки - 1 шт.;

  • масло вершкове - 100 г;

  • ванільний цукор -1/2 пакетика;

  • коньяк - 1 ст. ложка;

  • цукор - 90 г;

  • цукрова пудра.



  • Приготування
    Спочатку змішаємо муку з сіллю. Потім розчинний лимонну кислоту у воді і додамо до борошна. Туди ж додаємо яйце і замішуємо еластичне тісто. Сформований кулю, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на півгодини. Вершкове масло трохи присипаємо борошном і гарненько рубаємо ножем, потім формуємо квадрат і відправляємо його в холодильник на 30 хвилин. Потім виймаємо тісто, розгортаємо його, викладаємо в центр вершковий шар і загортаємо конвертом. Розкачуємо тісто в пласт товщиною в 1 см, складаємо обидва кінці до центру, потім ще раз. Виходить, що ми зробили 4 шари. Якщо тісто досить охолоджене і дозволяє його ще раз розкачати, то повторюємо процедуру (розкатали, склали навпіл і ще раз навпіл), якщо немає - відправляємо в холодильник на півгодини. Таким чином, вам треба розкачати і скласти 256 шарів.
    Коли весь процес підготовки тесту в домашніх умовах для торта Наполеон буде закінчений, робимо 2 коржа по 5 мм завтовшки, розміром 22 на 22 див.
    Торт «Наполеон» в домашніх умовах
    Викладаємо на деко (на пергамент) і наколюємо ножем. Випікаємо при 220 градусах 25-30 хвилин. Остиглі коржі намазуємо кремом.
    Для крему ми змішуємо молоко і жовток, проціджуємо, додаємо цукор масу і ставимо на невеликий вогонь. Доводимо до кипіння (обов'язково помішуючи) і кип'ятимо 2-3 хвилини. Знімаємо каструлю з вогню і охолодити до кімнатної температури. Потім додаємо розм'якшене масло, збите в пишну масу, добре перемішуємо, додаємо коньяк, ванільний цукор і ще раз збиваємо. На нижній корж наносимо 2/3 крему, на верхній корж наносимо залишки крему і посипаємо подрібненими залишками коржів. За бажанням, можете посипати торт «Наполеон» цукровою пудрою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Закусочний торт «Наполеон»
    Закусочний торт «Наполеон»
    Закусочний торт «Наполеон» відомий не сильно, оскільки класичний десерт його затьмарює. Однак це не означає, що його не варто готувати. Ніжні
    Ленінградський торт - рецепт
    Ленінградський торт - рецепт
    Любите смачні тортики, які швидко готуються? Значить вам точно сподобається рецепт десерту "Ленінградського". Як його приготувати, який знадобиться
    Торт «Наполеон» зі згущеним молоком
    Торт «Наполеон» зі згущеним молоком
    Торт «Наполеон» можна готувати за різними рецептами. Ми вирішили розповісти вам про рецепти цього десерту зі згущеним молоком. Таке ласощі нікого не
    Торт з заварним кремом
    Торт з заварним кремом
    Торти, звичайно ж, люблять всі, і вони присутні на будь-якому святковому торжестві. І сьогодні ми розповімо, як спекти простий і смачний торт з
    Торт «Наполеон» з заварним кремом
    Торт «Наполеон» з заварним кремом
    Торт «Наполеон» - один з найпопулярніших десертів на будь-якому святковому торжестві. Способів його приготування досить багато. І сьогодні мова піде
    Тістечко «Наполеон»
    Тістечко «Наполеон»
    Один з найпопулярніших десертів, який мало кого залишає байдужим - тістечко «Наполеон», з ніжним кремом і приголомшливо тонкими коржами. І в нашій