Вернуться назад Распечатать

Торт «Наполеон» в домашніх умовах

Торт «Наполеон» в домашніх умовах
Один з найпопулярніших десертів, який мало кого залишає байдужим - торт «Наполеон», з ніжним кремом і приголомшливо тонкими коржами. До речі кажучи, у нас на сайті є і «близький родич» даного ласощі - рецепт Мильфея .
Будь-який заклад, будь то кафе або ресторан, обов'язково запропонують вам в меню «Наполеон». Ну а ми з вами давайте приготуємо торт «Наполеон» в домашніх умовах, нехай цей процес не найшвидший, але кінцевий результат ваших старань буде вище всяких похвал.
Торт «Наполеон», рецепт приготування якого ми вам пропонуємо, безсумнівно, сподобається всім любителям чудового і смачного десерту.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • вершкове масло - 300 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • вода - 150 мл;

  • оцет (6%) - 1 ст. ложка;

  • сіль - 1/8 ч. ложки;

  • борошно - 600-650 р.


  • Для крему:

  • молоко - 1 л;

  • цукор - 400 г;

  • жовтки - 8 шт.;

  • ванільний цукор - 2 ч. ложки;

  • борошно - 100 р.



  • Приготування

    Змішуємо оцет з холодною водою, потім у мисці збиваємо яйця, додаємо до них воду і сіль. Охолоджене масло натираємо на тертці, потім висипаємо борошно на обробну дошку, додаємо до нього олію. Тепер борошно і масло треба порубати ножем, потім робимо в отриманій масі поглиблення і вливаємо туди яйця з водою і оцтом. Гарненько змішуємо інгредієнти і замішуємо тісто для нашого смачного торта «Наполеон». Тісто ділимо на рівні частини (10-12), формуємо з кожної кульки, накриваємо їх плівкою і ставимо в холодильник на годинку. Потім кожен кульку розкачуємо (на папері для випікання), щоб вийшов круглий корж. Якщо краї виходять не рівні, ви можете вирізати коло (діаметр - 24-26 см) будь кришкою для каструлі. Обрізки коржа не прибираємо, вони нам знадобляться. Папір з коржем переносимо на деко і випікаємо при 180 градусах. Приготування торта «Наполеон» займає 7-10 хвилин на кожен корж.
    Тепер приготуємо крем для «Наполеона» . Для цього розтираємо жовтки з ванільним і звичайним цукром, змішуємо з борошном і розбавляємо гарячим молоком (доведеним до кипіння). Отриману масу ставимо на невеликий вогонь і варимо до загустіння, не забуваючи періодично помішувати. Готові охолоджені коржі викладаємо у форму (або на блюдо) і перемазиваем остившім кремом. Залишки коржів подрібнюємо в крихту і посипаємо верх і боки тортика. Ставимо його в холодильник і через 6-8 годин торт Наполеон, приготований в домашніх умовах, ви можете подавати до столу.

    Торт «Наполеон «за Гостом


    Щоб приготувати цей торт «Наполеон», смак якого багато з нас пам'ятають з дитинства, давайте звернемося до рецептури Госту, саме його дотримуються кулінари на кондитерських фабриках.
    Інгредієнти:

    Для тіста:

  • вершкове масло - 315 г;

  • борошно - 400 г;

  • вода - 170 г;

  • лимонна кислота - на кінчику ножа;

  • яйце - 1 шт.;

  • сіль - 3 р.


  • Для крему:

  • молоко - 65 г;

  • жовтки - 1 шт.;

  • масло вершкове - 100 г;

  • ванільний цукор -1/2 пакетика;

  • коньяк - 1 ст. ложка;

  • цукор - 90 г;

  • цукрова пудра.



  • Приготування
    Спочатку змішаємо муку з сіллю. Потім розчинний лимонну кислоту у воді і додамо до борошна. Туди ж додаємо яйце і замішуємо еластичне тісто. Сформований кулю, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на півгодини. Вершкове масло трохи присипаємо борошном і гарненько рубаємо ножем, потім формуємо квадрат і відправляємо його в холодильник на 30 хвилин. Потім виймаємо тісто, розгортаємо його, викладаємо в центр вершковий шар і загортаємо конвертом. Розкачуємо тісто в пласт товщиною в 1 см, складаємо обидва кінці до центру, потім ще раз. Виходить, що ми зробили 4 шари. Якщо тісто досить охолоджене і дозволяє його ще раз розкачати, то повторюємо процедуру (розкатали, склали навпіл і ще раз навпіл), якщо немає - відправляємо в холодильник на півгодини. Таким чином, вам треба розкачати і скласти 256 шарів.
    Коли весь процес підготовки тесту в домашніх умовах для торта Наполеон буде закінчений, робимо 2 коржа по 5 мм завтовшки, розміром 22 на 22 див.
    Торт «Наполеон» в домашніх умовах
    Викладаємо на деко (на пергамент) і наколюємо ножем. Випікаємо при 220 градусах 25-30 хвилин. Остиглі коржі намазуємо кремом.
    Для крему ми змішуємо молоко і жовток, проціджуємо, додаємо цукор масу і ставимо на невеликий вогонь. Доводимо до кипіння (обов'язково помішуючи) і кип'ятимо 2-3 хвилини. Знімаємо каструлю з вогню і охолодити до кімнатної температури. Потім додаємо розм'якшене масло, збите в пишну масу, добре перемішуємо, додаємо коньяк, ванільний цукор і ще раз збиваємо. На нижній корж наносимо 2/3 крему, на верхній корж наносимо залишки крему і посипаємо подрібненими залишками коржів. За бажанням, можете посипати торт «Наполеон» цукровою пудрою.