Вернуться назад Распечатать

Торт «Наполеон» з заварним кремом

Торт «Наполеон» з заварним кремом
Що приготувати смачненьке до чаю? Це питання практично щодня задає собі будь-яка господиня. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати листковий торт «Наполеон» з заварним кремом і здивувати гостей вашими кулінарними здібностями.

Класичний «Наполеон» з заварним кремом


Інгредієнти:
Для крему:

  • цукровий пісок - 1 ст.;

  • масло вершкове - 20 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • молоко - 2 ст.;

  • борошно - 2 ст. ложки.


  • Для тіста:

  • борошно - 2 ст.;

  • сіль - щіпка;

  • масло вершкове - 200 г;

  • вода - 05 ст.


  • Приготування
    Охолоджене масло рубаємо з борошном до стану дрібної «крихти» і вливаємо підсолену воду. Замішуємо однорідне тісто і розгортаємо поліно. Поділяємо його на 5 частин, розкачуємо кожну в тонкий пласт, наколюємо його в декількох місцях виделкою і випікаємо в духовці на 10 хвилин. Готові коржі відкладаємо в сторону і залишаємо остигати.
    Далі переходимо до приготування заварного крему : змішуємо в каструльці куряче яйце, додаємо борошно і цукровий пісок. Ставимо посуд на плиту, тонкою цівкою вливаємо молоко і, постійно помішуючи варимо до загустіння. У готовий крем кладемо масло, перемішуємо і змащуємо всі коржі, формуючи торт. Даємо ласощів настоятися і гарненько просочитися, а потім розрізаємо домашній «Наполеон» з заварним кремом на порційні шматочки.

    Сирний «Наполеон» з заварним кремом


    Інгредієнти:
    Для крему:

  • яйце - 4 шт.;

  • молоко - 1 л;

  • цукор - 15 ст.;

  • крохмаль - 2 ст. ложки;

  • мука - 4 ст. ложки;

  • ванілін - 1 пакетик;

  • масло вершкове - 150 р.


  • Для коржів:

  • сир - 500 г;

  • борошно - 3 ст.;

  • масло вершкове - 100 г;

  • цукор - 15 ст.;

  • яйце - 2 шт.;

  • ванілін - 1 пакетик;

  • розпушувач - 05 пакетика.


  • Приготування
    Отже, спочатку давайте приготуємо крем для нашого майбутнього торта. Для цього в миску розбиваємо яйця, засипаємо їх цукром і з допомогою міксера збиваємо все до стану білої піни. Потім кидаємо трохи ваніліну, поступово всипаємо борошно і крохмаль. Розмішуємо масу віником до повного розчинення. Після цього вливаємо молоко, переливаємо вміст в каструлю і ставимо на помірний вогонь. Безперервно помішуючи крем, прогріваємо до тих пір, поки він злегка не загусне. Далі знімаємо його з плити і, поки він ще гарячий, опускаємо в нього шматок вершкового масла. Ретельно все перемішуємо і залишаємо крем при кімнатній температурі повністю охолонути.
    Тепер переходимо до приготування тіста: сир гарненько розтираємо з розм'якшеним вершковим маслом і цукровим піском. Потім розбиваємо яйця і додаємо ванілін. Включаємо міксер на малі обороти і ретельно розмішуємо сирну масу до однорідного стану. Вводимо розпушувач і невеликими порціями всипаємо просіяне борошно, орієнтуючись на консистенцію сиру.
    Замішуємо м'яке і еластичне тісто, поділяють його на 10 частин і розкачуємо кожну в тонкі пласти. По центру пласта маємо круглу тарілку і ножем обрізаємо все зайве. Випікаємо коржі в гарячій
    Торт «Наполеон» з заварним кремом
    духовці 5 хвилин, при температурі приблизно в 180 градусів. Не забуваємо перед посадкою в духовку наколоти корж виделкою в декількох місцях, щоб він не вздувался при випічці і не деформувався. Як тільки він придбає світло-коричневий відтінок, швиденько виймаємо його з духовки і відправляємо туди наступний.
    Потім даємо їм охолонути, і починаємо змащувати їх кремом. Гарненько промазуємо кожен коржик і накриваємо наступним, злегка притискаючи його до попереднього. Верхівку і боки тортика теж промазуємо, як слід, кремом. Після цього прибираємо м'який «Наполеон» з заварним кремом в холодильник і залишаємо його хоча б на 8 годин для просочення, або ж на всю ніч.