Мансаф
Мансаф - традиційне йорданське блюдо, яке представляє собою ніжне м'ясо, відварене в сметані. Воно нікого не залишить байдужим і гості неодмінно попросять у вас поділитися цим рецептиком. Ми розповімо вам, як готувати мансаф і догодити всім без винятку!
Інгредієнти:
курячі тушки - 5 шт.;
арахіс - 500 г;
рис - 3 кг;
свіжа зелень петрушки - 50 г;
спеції;
олія оливкова - 50 мл;
цибулина - 3 шт.;
часник - 1 головка;
лавровий листочок - 7 шт.
Для соусу:
кефір - 3 л;
яйце - 1 шт.;
кардамон мелений - за смаком;
куркума - за смаком;
бульйон - 4 ст. ложки.
Приготування
Курячі тушки ретельно промиваємо, ділимо на 4 частини, складаємо в каструлю, підливаємо трохи масла, кидаємо лавровий листочок, подрібнену цибулю, часник і спеції з приправами. Потім ставимо посуд на слабенький вогонь і тушкуємо хвилин 10-15 хвилин.
Після цього обережно вливаємо воду, щоб вона практично покрила м'ясо, і варимо до повної готовності. Далі викладаємо курку на піднос і залишаємо остигати. Не втрачаючи часу дарма, зробимо поки соус: збиваємо міксером домашній кефір з яйцем, додаємо куркума, кардамон, спеції і ретельно перемішуємо. Тепер вводимо курячий бульйон і, помішуючи, доводимо соус до кипіння. Окремо на сковороді обсмажуємо злегка арахіс і відварюємо в каструльці рис. Потім викладаємо на піднос лаваш, зверху кладемо рис, м'ясо, посипаємо рясно арахісом, подрібненою петрушкою і поливаємо соусом.
Інгредієнти:
баранина - 2 кг;
сметана - 15 л;
локшина - 100 г;
рис - 500 г;
цибулина - 2 шт.;
спеції;
олія оливкова - 30 мл;
смажений мигдаль - 150 г;
лаваш;
свіжа петрушка.
Приготування
Отже, беремо баранину, промиваємо її, обсушуємо і нарубаем на шматочки середніх розмірів. Потім складаємо м'ясо в каструлю, заливаємо холодною водою, додаємо очищені цілі цибулини і варимо до готовності, приблизно 25 години, підсолюємо і поперчив за смаком.
В іншу каструлю вливаємо сметану, ставимо на вогонь і, постійно помішуючи, доводимо до закипання. Після цього перекладаємо готове м'ясо в сметану, розбавляємо трохи бульйоном і варимо ще хвилин 30.
Цим часом беремо дрібну локшину і обсмажуємо її на оливковій масло до золотавого кольору. Далі кидаємо до локшині промитий рис і обсмажуємо все разом хвилинки 2 а потім заливаємо бульйоном і варимо до повної готовності. Тепер беремо великий піднос, викладаємо на нього тонкий лист лаваша, рис, м'ясо, заливаємо соусом і посипаємо смаженим мигдалем і свіжою зеленню.
Рецепт страви мансаф
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Курячі тушки ретельно промиваємо, ділимо на 4 частини, складаємо в каструлю, підливаємо трохи масла, кидаємо лавровий листочок, подрібнену цибулю, часник і спеції з приправами. Потім ставимо посуд на слабенький вогонь і тушкуємо хвилин 10-15 хвилин.
Після цього обережно вливаємо воду, щоб вона практично покрила м'ясо, і варимо до повної готовності. Далі викладаємо курку на піднос і залишаємо остигати. Не втрачаючи часу дарма, зробимо поки соус: збиваємо міксером домашній кефір з яйцем, додаємо куркума, кардамон, спеції і ретельно перемішуємо. Тепер вводимо курячий бульйон і, помішуючи, доводимо соус до кипіння. Окремо на сковороді обсмажуємо злегка арахіс і відварюємо в каструльці рис. Потім викладаємо на піднос лаваш, зверху кладемо рис, м'ясо, посипаємо рясно арахісом, подрібненою петрушкою і поливаємо соусом.
Мансаф з баранини
Інгредієнти:
Приготування
Отже, беремо баранину, промиваємо її, обсушуємо і нарубаем на шматочки середніх розмірів. Потім складаємо м'ясо в каструлю, заливаємо холодною водою, додаємо очищені цілі цибулини і варимо до готовності, приблизно 25 години, підсолюємо і поперчив за смаком.
В іншу каструлю вливаємо сметану, ставимо на вогонь і, постійно помішуючи, доводимо до закипання. Після цього перекладаємо готове м'ясо в сметану, розбавляємо трохи бульйоном і варимо ще хвилин 30.
Цим часом беремо дрібну локшину і обсмажуємо її на оливковій масло до золотавого кольору. Далі кидаємо до локшині промитий рис і обсмажуємо все разом хвилинки 2 а потім заливаємо бульйоном і варимо до повної готовності. Тепер беремо великий піднос, викладаємо на нього тонкий лист лаваша, рис, м'ясо, заливаємо соусом і посипаємо смаженим мигдалем і свіжою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Яєчня з цибулею
Самий популярний, швидкий і ситне блюдо до сніданку - це яєчня. І варіантів приготування яєчні дуже багато. Можливо у вас вже є улюблений рецепт, а
Баранина в казані
Баранина - популярне м'ясо у східних народів. З нього можна зробити безліч корисних і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально
Бешбармак в мультиварці
Бешбармак - м'ясне блюдо, популярний у народів Середньої Азії: казахів, киргизів, узбеків, туркменів. У перекладі означає «п'ять пальців», тобто його
Тортілья з язиком
Тортилья - смачна мексиканська корж з кукурудзяного борошна, дуже схожа на вірменський лаваш, і тому загортати в неї можна все, що завгодно. І
Різотто з артишоками
Різотто - це популярне блюдо італійської кухні, яке готується з рису з додаванням різних овочів. І сьогодні мова піде про різотто з артишоками.
Рецепт харчо з баранини
Харчо - популярна страва грузинської кухні, яке готують з яловичини, свинини чи баранини. Ось про останньому варіанті його створення ми і поговоримо