Мансаф

Рецепт страви мансаф
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Курячі тушки ретельно промиваємо, ділимо на 4 частини, складаємо в каструлю, підливаємо трохи масла, кидаємо лавровий листочок, подрібнену цибулю, часник і спеції з приправами. Потім ставимо посуд на слабенький вогонь і тушкуємо хвилин 10-15 хвилин.
Після цього обережно вливаємо воду, щоб вона практично покрила м'ясо, і варимо до повної готовності. Далі викладаємо курку на піднос і залишаємо остигати. Не втрачаючи часу дарма, зробимо поки соус: збиваємо міксером домашній кефір з яйцем, додаємо куркума, кардамон, спеції і ретельно перемішуємо. Тепер вводимо курячий бульйон і, помішуючи, доводимо соус до кипіння. Окремо на сковороді обсмажуємо злегка арахіс і відварюємо в каструльці рис. Потім викладаємо на піднос лаваш, зверху кладемо рис, м'ясо, посипаємо рясно арахісом, подрібненою петрушкою і поливаємо соусом.
Мансаф з баранини
Інгредієнти:
Приготування
Отже, беремо баранину, промиваємо її, обсушуємо і нарубаем на шматочки середніх розмірів. Потім складаємо м'ясо в каструлю, заливаємо холодною водою, додаємо очищені цілі цибулини і варимо до готовності, приблизно 25 години, підсолюємо і поперчив за смаком.

Цим часом беремо дрібну локшину і обсмажуємо її на оливковій масло до золотавого кольору. Далі кидаємо до локшині промитий рис і обсмажуємо все разом хвилинки 2 а потім заливаємо бульйоном і варимо до повної готовності. Тепер беремо великий піднос, викладаємо на нього тонкий лист лаваша, рис, м'ясо, заливаємо соусом і посипаємо смаженим мигдалем і свіжою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти

Яєчня з цибулею
Самий популярний, швидкий і ситне блюдо до сніданку - це яєчня. І варіантів приготування яєчні дуже багато. Можливо у вас вже є улюблений рецепт, а

Баранина в казані
Баранина - популярне м'ясо у східних народів. З нього можна зробити безліч корисних і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально

Бешбармак в мультиварці
Бешбармак - м'ясне блюдо, популярний у народів Середньої Азії: казахів, киргизів, узбеків, туркменів. У перекладі означає «п'ять пальців», тобто його

Тортілья з язиком
Тортилья - смачна мексиканська корж з кукурудзяного борошна, дуже схожа на вірменський лаваш, і тому загортати в неї можна все, що завгодно. І

Різотто з артишоками
Різотто - це популярне блюдо італійської кухні, яке готується з рису з додаванням різних овочів. І сьогодні мова піде про різотто з артишоками.

Рецепт харчо з баранини
Харчо - популярна страва грузинської кухні, яке готують з яловичини, свинини чи баранини. Ось про останньому варіанті його створення ми і поговоримо