Мансаф - традиційне йорданське блюдо, яке представляє собою ніжне м'ясо, відварене в сметані. Воно нікого не залишить байдужим і гості неодмінно попросять у вас поділитися цим рецептиком. Ми розповімо вам, як готувати мансаф і догодити всім без винятку!
Рецепт страви мансаф
Інгредієнти: курячі тушки - 5 шт.; арахіс - 500 г; рис - 3 кг; свіжа зелень петрушки - 50 г; спеції; олія оливкова - 50 мл; цибулина - 3 шт.; часник - 1 головка; лавровий листочок - 7 шт. Для соусу:
кефір - 3 л; яйце - 1 шт.; кардамон мелений - за смаком; куркума - за смаком; бульйон - 4 ст. ложки. Приготування Курячі тушки ретельно промиваємо, ділимо на 4 частини, складаємо в каструлю, підливаємо трохи масла, кидаємо лавровий листочок, подрібнену цибулю, часник і спеції з приправами. Потім ставимо посуд на слабенький вогонь і тушкуємо хвилин 10-15 хвилин.
Після цього обережно вливаємо воду, щоб вона практично покрила м'ясо, і варимо до повної готовності. Далі викладаємо курку на піднос і залишаємо остигати. Не втрачаючи часу дарма, зробимо поки соус: збиваємо міксером домашній кефір з яйцем, додаємо куркума, кардамон, спеції і ретельно перемішуємо. Тепер вводимо курячий бульйон і, помішуючи, доводимо соус до кипіння. Окремо на сковороді обсмажуємо злегка арахіс і відварюємо в каструльці рис. Потім викладаємо на піднос лаваш, зверху кладемо рис, м'ясо, посипаємо рясно арахісом, подрібненою петрушкою і поливаємо соусом.
Мансаф з баранини
Інгредієнти: баранина - 2 кг; сметана - 15 л; локшина - 100 г; рис - 500 г; цибулина - 2 шт.; спеції; олія оливкова - 30 мл; смажений мигдаль - 150 г; лаваш; свіжа петрушка. Приготування Отже, беремо баранину, промиваємо її, обсушуємо і нарубаем на шматочки середніх розмірів. Потім складаємо м'ясо в каструлю, заливаємо холодною водою, додаємо очищені цілі цибулини і варимо до готовності, приблизно 25 години, підсолюємо і поперчив за смаком.
В іншу каструлю вливаємо сметану, ставимо на вогонь і, постійно помішуючи, доводимо до закипання. Після цього перекладаємо готове м'ясо в сметану, розбавляємо трохи бульйоном і варимо ще хвилин 30.
Цим часом беремо дрібну локшину і обсмажуємо її на оливковій масло до золотавого кольору. Далі кидаємо до локшині промитий рис і обсмажуємо все разом хвилинки 2 а потім заливаємо бульйоном і варимо до повної готовності. Тепер беремо великий піднос, викладаємо на нього тонкий лист лаваша, рис, м'ясо, заливаємо соусом і посипаємо смаженим мигдалем і свіжою зеленню.