Вернуться назад Распечатать

Мансаф

Мансаф
Мансаф - традиційне йорданське блюдо, яке представляє собою ніжне м'ясо, відварене в сметані. Воно нікого не залишить байдужим і гості неодмінно попросять у вас поділитися цим рецептиком. Ми розповімо вам, як готувати мансаф і догодити всім без винятку!

Рецепт страви мансаф


Інгредієнти:

  • курячі тушки - 5 шт.;

  • арахіс - 500 г;

  • рис - 3 кг;

  • свіжа зелень петрушки - 50 г;

  • спеції;

  • олія оливкова - 50 мл;

  • цибулина - 3 шт.;

  • часник - 1 головка;

  • лавровий листочок - 7 шт.


  • Для соусу:

  • кефір - 3 л;

  • яйце - 1 шт.;

  • кардамон мелений - за смаком;

  • куркума - за смаком;

  • бульйон - 4 ст. ложки.


  • Приготування
    Курячі тушки ретельно промиваємо, ділимо на 4 частини, складаємо в каструлю, підливаємо трохи масла, кидаємо лавровий листочок, подрібнену цибулю, часник і спеції з приправами. Потім ставимо посуд на слабенький вогонь і тушкуємо хвилин 10-15 хвилин.
    Після цього обережно вливаємо воду, щоб вона практично покрила м'ясо, і варимо до повної готовності. Далі викладаємо курку на піднос і залишаємо остигати. Не втрачаючи часу дарма, зробимо поки соус: збиваємо міксером домашній кефір з яйцем, додаємо куркума, кардамон, спеції і ретельно перемішуємо. Тепер вводимо курячий бульйон і, помішуючи, доводимо соус до кипіння. Окремо на сковороді обсмажуємо злегка арахіс і відварюємо в каструльці рис. Потім викладаємо на піднос лаваш, зверху кладемо рис, м'ясо, посипаємо рясно арахісом, подрібненою петрушкою і поливаємо соусом.

    Мансаф з баранини


    Інгредієнти:

  • баранина - 2 кг;

  • сметана - 15 л;

  • локшина - 100 г;

  • рис - 500 г;

  • цибулина - 2 шт.;

  • спеції;

  • олія оливкова - 30 мл;

  • смажений мигдаль - 150 г;

  • лаваш;

  • свіжа петрушка.


  • Приготування
    Отже, беремо баранину, промиваємо її, обсушуємо і нарубаем на шматочки середніх розмірів. Потім складаємо м'ясо в каструлю, заливаємо холодною водою, додаємо очищені цілі цибулини і варимо до готовності, приблизно 25 години, підсолюємо і поперчив за смаком.
    Мансаф
    В іншу каструлю вливаємо сметану, ставимо на вогонь і, постійно помішуючи, доводимо до закипання. Після цього перекладаємо готове м'ясо в сметану, розбавляємо трохи бульйоном і варимо ще хвилин 30.
    Цим часом беремо дрібну локшину і обсмажуємо її на оливковій масло до золотавого кольору. Далі кидаємо до локшині промитий рис і обсмажуємо все разом хвилинки 2 а потім заливаємо бульйоном і варимо до повної готовності. Тепер беремо великий піднос, викладаємо на нього тонкий лист лаваша, рис, м'ясо, заливаємо соусом і посипаємо смаженим мигдалем і свіжою зеленню.