Чай з лимоном і медом - перший засіб при застуді. А якщо у цей напій ще додати імбир або корицю, користь буде подвійний, та й смак буде набагато насиченішим. Зараз ми поділимося з вами секретами того, як правильно готувати чай з медом, щоб отримати максимально смачний і корисний напій.
Чай з медом і лимоном
Інгредієнти: чорний або зелений чай - 1 ч. ложка; вода - 1 склянка; лимон - 1 зубчик; цукор або мед - за смаком. Приготування Як правильно заварювати чай? Чайник для заварювання попередньо нагріваємо, обдавши його окропом. Температура води для заварки чорного чаю повинна бути 100 градусів, а для зеленого - 80-90 градусів. Заливаємо її в чайник з заваркою і залишаємо на 2 хвилини. Довше наполягати не варто, інакше чай буде не тільки гірким, але і втратить всі свої корисні властивості. Далі проціджуємо чай і додаємо в нього цукор і скибочку лимона за смаком. Також чорний і зелений чай можна подати з медом. Додаємо його прямо в чашку за смаком або ж подаємо в окремій піалі.
Чай з імбиром і медом
Інгредієнти: вода - 200 мл; корінь імбиру - 1 см; мед - за смаком. Приготування З кореня імбиру чистимо шкірку, дрібно нарізаємо його або тремо на тертці. Перекладаємо його в ємність для заварювання і заливаємо окропом, даємо настоятися хвилин 5-7 і тільки після цього додаємо мед за смаком. У гарячий чай додавати мед не рекомендується, так як в такому випадку не тільки втрачаються всі його цілющі властивості, але навіть виділятися деякі шкідливі речовини.
Чай з корицею і медом
Інгредієнти: вода - 1 літр; кориця - 1 паличка; чай зелений - 2 ст. ложки; корінь імбиру - 10 см; мед - за смаком. Приготування Корінь імбиру чистимо від шкірки, натираємо на тертці, заливаємо водою і кип'ятимо 2-3 хвилини на повільному вогні. Знімаємо з вогню, додаємо паличку кориці, після чого чайник накриваємо і залишаємо на півгодини настоюватися. Потім проціджуємо настій і знову доводимо його до кипіння. Заливаємо настій у глек, у який уже засипаний зелений чай. Даємо настоятися ще 2-3 хвилини, розливаємо чай по чашках і додаємо мед за смаком. Імбирний чай з корицею і медом готовий. Приємного чаювання!
Ромашковий чай з медом
Інгредієнти: суцвіття ромашки - 1 ч. ложка; кипляча вода - 250 мл; мед - за смаком. Приготування В заварник засипаємо суцвіття ромашки і заливаємо окропом. Даємо настоятися протягом 10 хвилин. За цей час чай з ромашки трохи охолоне, його не рекомендується пити гарячим, і в нього можна додавати мед.