Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Коктейль «Хіросіма» - рецепт

Коктейль «Хіросіма» - рецепт

5-07-2015, 18:31
1 746
Коктейль «Хіросіма» - рецепт
Битва середини 20 століття між барменами Америки та СРСР, закінчилася створенням коктейлю «Хіросіма», який придумали у відповідь на американський «Б 52». По суті, «Хіросіма» відрізняється від свого закордонного аналога лише наявністю самбуки і краплі гренадину, завдяки якій напій і отримав свою назву, оскільки в'язка рідина в складі коктейлю перетворюється в подобу ядерного гриба.
За кордоном під аналогічною назвою випускають також достатньо міцний лонгдрінков, разюче відрізняється за складом від свого прабатька, але про все по порядку.

Коктейль «Хіросіма» – рецепт


Склад шотовой версії коктейлю «Хіросіма» незмінний: в рівних частинах у чарці представлені самбука, бейліс і абсент, акуратно нашаровані один на одного. Така ядерна суміш здатна легко знести з ніг непідготовленої людини. Оптимальна порція напою - 60 мл, тобто по 20 мл кожної із складових, але бувалі любителі коктейлів можуть збільшувати порцію, дотримуючись прості пропорції 1:1:1.
Інгредієнти:

  • бейліс - 1 частина;

  • абсент - 1 частина;

  • самбука - 1 частина;

  • гренадин - 3 краплі.


  • Приготування
    Для приготування коктейлю знадобиться чарка і барна ложка, щоб акуратно нашаровувати складові. На дно чарки відправляється порція самбуки, за нею бейліс і абсент у фіналі. У центр напою крапають гренадін.
    Коли коктейль готовий, залишається відкритим лише питання про те, як його пити. На це питання існує одразу три відповіді: по-перше, шот можна просто відразу перекинути в себе, по-друге, озброїтися трубочкою і рухаючись знизу вгору випити «Хіросіму» пошарово, ну і по-третє, видовищно підпалити верхівку шота і швидко випити його через трубочку, поки остання не встигла розтанути.

    Як зробити лонгдрінков коктейль «Хіросіма»?


    З тим, як зробити класичний шот і як його пити ми вже розібралися, але попереду нас ще чекають не менш цікаві лонгдринки і варіація на тему «Хіросіми» в шотовой версії.
    Інгредієнти:

  • віскі - 120 мл;

  • мартіні б'янко - 60 мл;

  • лікер Перно - пара крапель.


  • Приготування
    Наповнюємо шейкер льодом і вливаємо в нього всі наші складові. Ретельно змішуємо їх разом і проціджуємо охолоджений коктейль в хайбол.

    Коктейль «Хіросіма» з апельсиновим лікером


    Оригінальний винахід радянських барменів колеги та іншого кінця світу сприйняли з захопленням і почали інтерпретувати напій на свій лад. В результаті подібних експериментів на світ і з'явилася спрощена версія «Хіросіми» без самбуки і абсенту, зате з апельсиновим лікером.
    Інгредієнти:

  • апельсиновий лікер «Тріпл сек» - 25 мл;

  • бейліс - 7 мл;

  • пара крапель гренадину.


  • Приготування
    Наповнюємо чарку для шотів «Тріпл сек» і з допомогою барної ложки наслаиваем поверх молочний лікер «Бейліс». Капаємо пару крапель гренадину в центр напою і очікуємо появу подібності ядерного гриба в центрі коктейлю.
    Коктейль «Хіросіма» - рецепт

    Приготування коктейлю «Хіросіма» з бурбоном


    Аналог лонгдринка на основі віскі і мартіні також перетерпів деяких змін. Так, на місці віскі деякі бармени воліють бачити бурбон, а сухий мартіні замінюють сухим ж вермутом. Не виключено, що і вам така варіація теж може припасти до смаку.
    Інгредієнти:

  • бурбон - 2 частини;

  • сухий вермут - 1 частина;

  • пара крапель лікеру Пастіс.


  • Приготування
    Наповніть хайбол з льодом, а поки келих охолоджується, займіться приготуванням коктейлю. У заповненому льодом шейкері з'єднуємо бурбон з вермутом і лікером Пастис, все ретельно перемішуємо. Висипаємо лід з хайбола і наповнюємо його процідженим напоєм. Подавайте «Хіросіму» відразу ж.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Коктейль «Секс на пляжі»
    Коктейль «Секс на пляжі»
    Коктейль «Секс на пляжі» - один з найбільш знаменитих. Навряд чи знайдеться хоч один бар, в якому не буде цього напою в меню. Крім того, цей коктейль
    Коктейль «Лонг Айленд»
    Коктейль «Лонг Айленд»
    Коктейль «Лонг Айленд» є в меню кожного поважаючого себе бару. Цей знаменитий коктейль відноситься до лонг-дринкам, тобто п'ють його повільно,
    Коктейль «Чорний росіянин»
    Коктейль «Чорний росіянин»
    Коктейль «Чорний росіянин» як не дивно був винайдений не в Росії, а в Бельгії. Свою назву напій отримав завдяки не зовсім схвальної асоціації
    Коктейль «Боярський»
    Коктейль «Боярський»
    Коктейль «Боярський» з'явився відносно недавно, але вже встиг завоювати прихильність багатьох. Основні складові цього коктейлю - горілка, сироп
    Коктейлі з самбукою
    Коктейлі з самбукою
    Без коктейлів, алкогольних або без алкогольних не обходиться не одна вечірка. Але сьогодні ми хочемо поговорити про коктейлі з самбукою. Вони
    Коктейль «Манхеттен»
    Коктейль «Манхеттен»
    Коктейль «Манхеттен» - це суміш бурбона з вермутом, яка здобула славу в США ще в 19 столітті. Своєю популярністю цей напій не втрачає до цих пір у