Коктейль «Манхеттен»
Коктейль «Манхеттен» вперше з'явився в кінці XIX століття в Нью-Йорку, США. Суміш бурбона і вермуту швидко завоювала славу далеко за океаном, особливо в Європі, де її популярність не втрачається досі.
Ідеальний «Манхеттен» подається без льоду, в келиху для Мартіні», а інгредієнти коктейль попередньо змішують в шейкері, або прямо в келиху барною ложкою.
З рецептами безсмертної коктейльної класики і його варіаціями ми познайомимося в цій статті.
Рецепт коктейлю «Манхеттен»
Інгредієнти:
вермут - 20 мл;
бурбон - 70 мл;
бітер «Ангостура» - 1 крапля;
коктейльна вишня;
лимонна цедра.
Приготування
У шейкері з'єднуємо вермут, віскі і бітер з парою кубиків льоду, акуратно змішуємо. В келих для Мартіні» поміщаємо коктейльну вишеньку і заливаємо зверху «Манхеттен». Подаємо коктейль з вермутом , прикрасивши смужкою лимонний цедри.
«Голий Манхеттен»
Коктейль «Манхеттен», склад якого нині представлений у багатьох варіаціях, напевно знайде свого поціновувача не тільки серед представниць слабкої статі. Ось, наприклад, «Голий Манхеттен» - коктейль досить мужній, відрізняється від оригіналу відсутністю вермуту.
Інгредієнти:
віскі - 100 мл;
настоянка-бітер «Ангостура» - 3-4 краплі;
коктейльна вишня.
Приготування
Келих, в якому буде подаватися коктейль охолоджуємо, наповнивши колотим льодом. У шейкер кладемо кілька кубиків льоду, наливаємо віскі і «Ангостура», швидко струшуємо. Келих для подачі звільняємо від льоду, кладемо на дно пару коктейльних вишень і заливаємо «Манхеттеном».
Роязикай «Манхеттен»
Роязикай, або кубинський «Манхеттен», відрізняється від попередників додаванням білого рому, замість бурбона.
Інгредієнти:
білий ром - 100 мл;
червоний вермут - 50 мл;
бітер «Ангостура» - 5-6 крапель;
коктейльна вишня.
Приготування
Струшуємо всі інгредієнти в шейкері з склянкою льоду. Подаємо коктейль з ромом в охолодженому келиху з кількома коктейльними вишеньками на дні.
«Ідеальний Манхеттен»
Свою назву «Ідеальний Манхеттен» отримав завдяки рівним пропорціям світлого і червоного вермутів в напої.
Інгредієнти:
червоний вермут - 12 мл;
білий вермут (сухий) - 12 мл;
віскі - 50 мл;
бітер «Ангостура» - 2 краплі;
вишні і цедра для прикраси.
Приготування
Обидві частини вермуту і віскі швидко струшуємо в шейкері з колотим льодом, додаємо бітер і сервіруємо в охолодженому келиху. Прикрашаємо, як зазвичай, смужкою апельсинової цедри і парою коктейльних вишень.
«Мартінез»
Інгредієнти:
джин - 80 мл;
білий вермут - 80 мл;
вишневий лікер - 2 ст. ложки;
апельсиновий лікер - 2 ст. ложки.
Приготування
Всі інгредієнти струшуємо з льодом в шейкері, проціджуємо і подаємо в охолодженому келиху.
«Роб Рой»
«Роб Рой» - це ще одна варіація «Манхеттена», основу якого, замість бурбона, становить скотч. Коктейль був названий ім'ям шотландського «Робін Гуда», який допомагав бідним, грабував багатих і пив дуже багато скотча.
Інгредієнти:
скотч - 60 мл;
червоний вермут - 40 мл;
бітер «Ангостура» - 2 краплі;
коктейльна вишня - для прикраси.
Приготування
Власне, схема приготування мало чим відрізняється від попередників.
Стакан для змішування наповнюємо льодом, зайву воду зливаємо, додаємо біттер, скотч і вермут, акуратно змішуємо барною ложкою і проціджуємо в охолоджений келих. Перед подачею прикрашаємо «Роб Рой» коктейльної вишнею.
Всіх варіацій «Манхеттена» і не перерахуєш, крім заміни основних інгредієнтів, в основну версію коктейлю можуть додавати солодкі сиропи, наприклад, кленовий, грецьке вино («Грецький Манхеттен»), коньяк та ягідні лікери.
Ідеальний «Манхеттен» подається без льоду, в келиху для Мартіні», а інгредієнти коктейль попередньо змішують в шейкері, або прямо в келиху барною ложкою.
З рецептами безсмертної коктейльної класики і його варіаціями ми познайомимося в цій статті.
Рецепт коктейлю «Манхеттен»
Інгредієнти:
Приготування
У шейкері з'єднуємо вермут, віскі і бітер з парою кубиків льоду, акуратно змішуємо. В келих для Мартіні» поміщаємо коктейльну вишеньку і заливаємо зверху «Манхеттен». Подаємо коктейль з вермутом , прикрасивши смужкою лимонний цедри.
«Голий Манхеттен»
Коктейль «Манхеттен», склад якого нині представлений у багатьох варіаціях, напевно знайде свого поціновувача не тільки серед представниць слабкої статі. Ось, наприклад, «Голий Манхеттен» - коктейль досить мужній, відрізняється від оригіналу відсутністю вермуту.
Інгредієнти:
Приготування
Келих, в якому буде подаватися коктейль охолоджуємо, наповнивши колотим льодом. У шейкер кладемо кілька кубиків льоду, наливаємо віскі і «Ангостура», швидко струшуємо. Келих для подачі звільняємо від льоду, кладемо на дно пару коктейльних вишень і заливаємо «Манхеттеном».
Роязикай «Манхеттен»
Роязикай, або кубинський «Манхеттен», відрізняється від попередників додаванням білого рому, замість бурбона.
Інгредієнти:
Приготування
Струшуємо всі інгредієнти в шейкері з склянкою льоду. Подаємо коктейль з ромом в охолодженому келиху з кількома коктейльними вишеньками на дні.
«Ідеальний Манхеттен»
Свою назву «Ідеальний Манхеттен» отримав завдяки рівним пропорціям світлого і червоного вермутів в напої.
Інгредієнти:
Приготування
Обидві частини вермуту і віскі швидко струшуємо в шейкері з колотим льодом, додаємо бітер і сервіруємо в охолодженому келиху. Прикрашаємо, як зазвичай, смужкою апельсинової цедри і парою коктейльних вишень.
«Мартінез»
Інгредієнти:
Приготування
Всі інгредієнти струшуємо з льодом в шейкері, проціджуємо і подаємо в охолодженому келиху.
«Роб Рой»
«Роб Рой» - це ще одна варіація «Манхеттена», основу якого, замість бурбона, становить скотч. Коктейль був названий ім'ям шотландського «Робін Гуда», який допомагав бідним, грабував багатих і пив дуже багато скотча.
Інгредієнти:
Приготування
Власне, схема приготування мало чим відрізняється від попередників.
Стакан для змішування наповнюємо льодом, зайву воду зливаємо, додаємо біттер, скотч і вермут, акуратно змішуємо барною ложкою і проціджуємо в охолоджений келих. Перед подачею прикрашаємо «Роб Рой» коктейльної вишнею.
Всіх варіацій «Манхеттена» і не перерахуєш, крім заміни основних інгредієнтів, в основну версію коктейлю можуть додавати солодкі сиропи, наприклад, кленовий, грецьке вино («Грецький Манхеттен»), коньяк та ягідні лікери.
Рекомендуємо добрі рецепти
Коктейлі з Куантро
Французький лікер Куантро - прекрасна основа для безлічі смачних і вишуканих коктейлів, як класичних, так і сучасних. У нашій статті ми зібрали
Білий російський коктейль
Білий росіянин - це популярний алкогольний коктейль, який робиться на основі горілки з кавовим лікером і вершками. Сьогодні ми з вами розглянемо
Коктейлі з віскі
Віскі - це найпопулярніший напій у світі, що має багату історію вживання. Поціновувачі цього напою, воліють пити його в чистому вигляді. Але ми
Коктейлі з джином
Джин - це міцне спиртне вино, яке має насичений смак ялівцю. Його рідко хто п'є в чистому вигляді. Тому сьогодні ми розповімо вам, як приготувати
Коктейлі з колою
Кола - найпопулярніший безалкогольний напій, які люблять багато хто з нас. Зараз ми розповімо вам, як приготувати смачні коктейлі з нею. Вони можуть
Коктейль з кавуна
Кавун - це смачна і солодка ягода, яку ми любимо з дитинства. У самий розпал сезону її можна їсти не тільки в чистому вигляді, але і використовувати