» » Коктейль «Манхеттен»

Коктейль «Манхеттен»

Коктейль «Манхеттен»
Коктейль «Манхеттен» вперше з'явився в кінці XIX століття в Нью-Йорку, США. Суміш бурбона і вермуту швидко завоювала славу далеко за океаном, особливо в Європі, де її популярність не втрачається досі.
Ідеальний «Манхеттен» подається без льоду, в келиху для Мартіні», а інгредієнти коктейль попередньо змішують в шейкері, або прямо в келиху барною ложкою.
З рецептами безсмертної коктейльної класики і його варіаціями ми познайомимося в цій статті.
Рецепт коктейлю «Манхеттен»
Інгредієнти:

  • вермут - 20 мл;

  • бурбон - 70 мл;

  • бітер «Ангостура» - 1 крапля;

  • коктейльна вишня;

  • лимонна цедра.


  • Приготування
    У шейкері з'єднуємо вермут, віскі і бітер з парою кубиків льоду, акуратно змішуємо. В келих для Мартіні» поміщаємо коктейльну вишеньку і заливаємо зверху «Манхеттен». Подаємо коктейль з вермутом , прикрасивши смужкою лимонний цедри.
    «Голий Манхеттен»
    Коктейль «Манхеттен», склад якого нині представлений у багатьох варіаціях, напевно знайде свого поціновувача не тільки серед представниць слабкої статі. Ось, наприклад, «Голий Манхеттен» - коктейль досить мужній, відрізняється від оригіналу відсутністю вермуту.
    Інгредієнти:

  • віскі - 100 мл;

  • настоянка-бітер «Ангостура» - 3-4 краплі;

  • коктейльна вишня.


  • Приготування
    Келих, в якому буде подаватися коктейль охолоджуємо, наповнивши колотим льодом. У шейкер кладемо кілька кубиків льоду, наливаємо віскі і «Ангостура», швидко струшуємо. Келих для подачі звільняємо від льоду, кладемо на дно пару коктейльних вишень і заливаємо «Манхеттеном».
    Роязикай «Манхеттен»
    Роязикай, або кубинський «Манхеттен», відрізняється від попередників додаванням білого рому, замість бурбона.
    Інгредієнти:

  • білий ром - 100 мл;

  • червоний вермут - 50 мл;

  • бітер «Ангостура» - 5-6 крапель;

  • коктейльна вишня.


  • Приготування
    Струшуємо всі інгредієнти в шейкері з склянкою льоду. Подаємо коктейль з ромом в охолодженому келиху з кількома коктейльними вишеньками на дні.
    «Ідеальний Манхеттен»
    Свою назву «Ідеальний Манхеттен» отримав завдяки рівним пропорціям світлого і червоного вермутів в напої.
    Інгредієнти:

  • червоний вермут - 12 мл;

  • білий вермут (сухий) - 12 мл;

  • віскі - 50 мл;

  • бітер «Ангостура» - 2 краплі;

  • вишні і цедра для прикраси.


  • Приготування
    Обидві частини вермуту і віскі швидко струшуємо в шейкері з колотим льодом, додаємо бітер і сервіруємо в охолодженому келиху. Прикрашаємо, як зазвичай, смужкою апельсинової цедри і парою коктейльних вишень.
    «Мартінез»
    Інгредієнти:

  • джин - 80 мл;

  • білий вермут - 80 мл;

  • вишневий лікер - 2 ст. ложки;

  • апельсиновий лікер - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Всі інгредієнти струшуємо з льодом в шейкері, проціджуємо і подаємо в охолодженому келиху.
    «Роб Рой»
    «Роб Рой» - це ще одна варіація «Манхеттена», основу якого, замість бурбона, становить скотч. Коктейль був названий ім'ям шотландського «Робін Гуда», який допомагав бідним, грабував багатих і пив дуже багато скотча.
    Інгредієнти:
    Коктейль «Манхеттен»


  • скотч - 60 мл;

  • червоний вермут - 40 мл;

  • бітер «Ангостура» - 2 краплі;

  • коктейльна вишня - для прикраси.


  • Приготування
    Власне, схема приготування мало чим відрізняється від попередників.
    Стакан для змішування наповнюємо льодом, зайву воду зливаємо, додаємо біттер, скотч і вермут, акуратно змішуємо барною ложкою і проціджуємо в охолоджений келих. Перед подачею прикрашаємо «Роб Рой» коктейльної вишнею.
    Всіх варіацій «Манхеттена» і не перерахуєш, крім заміни основних інгредієнтів, в основну версію коктейлю можуть додавати солодкі сиропи, наприклад, кленовий, грецьке вино («Грецький Манхеттен»), коньяк та ягідні лікери.
    Додав: admin | 13-03-2015, 09:42
    Переглядів: 461