Вино з аличі в домашніх умовах

Сливове біле вино
Розповімо, як зробити вино з жовтої аличі. Плоди достигають у середині липня, на вино годяться яскраво-жовті, досить м'які плоди.
Інгредієнти:
Приготування
Щоб вино вдалося, ягоди і фрукти тільки перебирають, видаляючи гілочки, листя та інше сміття, пошкоджені і зіпсовані плоди, обриваючи хвостики, але мити їх не можна категорично, щоб не видалити потрібні мікроорганізми з шкірки. Підготовлену аличу акуратно притискаємо (кісточки повинні залишитися неушкодженими) і укладаємо в скляну ємність. Додаємо родзинки, вливаємо воду (не нижче 35 градусів) і залишаємо на 2 доби в теплому місці. Поява піни і бульбашок на поверхні – ознака початку бродіння. Коли воно стане впевненим (можна почекати ще день), акуратно зціджуємо сік, пропускаючи його через марлю. Кісточки і шкірки викидаємо, а в сусло всипаємо цукор. Кількість цукру визначить тип вина: менш солодке вино буде більш сухим. Розчиняємо цукор, помішуючи рідина, потім переливаємо її назад в бутель і споруджуємо водяний замок: кришці робимо отвір, в ньому закріплюємо за допомогою пластиліну або жуйки довгий гнучкий шланг, який опускають в ємність з водою (банку або каструлю). Закріплюємо і залишаємо на місяць-півтора. Час первинного дозрівання вина залежить від температури і початкової цукристості аличі. Коли бродіння закінчилося (газ не виходить через шланг), обережно зціджуємо вино і переливаємо в ємності меншого обсягу. Щільно укупориваем їх і переносимо в темне сухе прохолодне місце ще місяця півтора-два. Вино дозріє і добере фортеці. Далі його можна подавати.
Приблизно так само готується медове вино з аличі, в домашніх умовах. Вино на меду зробити легше, ніж у промислових, а користі в такому напої, безсумнівно, більше.
Медове вино з червоної аличі
Інгредієнти:
Приготування

Рекомендуємо добрі рецепти

Вино з шовковиці в домашніх умовах – рецепт
Вино - це один з найдавніших алкогольних напоїв, який донині користується особливою популярністю. Різноманітність інгредієнтів для його створення

Вино з аличі
Алича - дуже смачний і ароматний фрукт. Страви і напої з неї насичені смаком і кольором. Найбільш поширеним методом її переробки є приготування

Наливка з аличі
З аличі можна зварити і варення, і узвар. А ще з неї можна приготувати смачну ароматну наливку. Напій виходить з тонким ніжним смаком, якщо дотримати

Сливове вино
З соковитих слив можна готувати не тільки відмінне варення, або компот, але і використовувати їх в якості основи для смачного домашнього вина.

Домашнє вино з чорноплідної горобини
Вино - приємний алкогольний і вітамінний напій. Його можна подавати до різних десертів, солодкій випічці та інших страв. Зробити його в домашніх

Домашнє вино з агрусу - рецепт
Вино з агрусу ні чим за смаком не поступається традиційному виноградному. Краще всього для напою підійдуть сорти великого, солодкого жовтого або