» » Вино з шовковиці в домашніх умовах – рецепт

Вино з шовковиці в домашніх умовах – рецепт

Вино з шовковиці в домашніх умовах – рецепт
Одним з кращих способів використання ягідного врожаю може стати приготування вина. Для цього підійдуть практично будь-які плоди, але в рецептах нижче в якості основи ми використовуємо широко розповсюджену в літню пору шовковицю. На вино можна пустити як свіжу ягоду, так і ту, що вже втратила форму, для процесу бродіння її цілісність не критична, оскільки на виході все одно вийде солодкий напій з вельми незвичайним смаком. Про всі секрети приготування вина з шовковиці, ми розповімо далі.

Як правильно зробити вино з чорної шовковиці?


У перший місяць літа знайти чорні ягоди можна повсюдно, ось тільки особливою популярністю шовковиця, з невідомої причини, не користується. Щоб відновити справедливість, ділимося з вами базовим рецептом шовковичного вина, яке багате і смаком та користю.
Інгредієнти:

  • ягоди шовковиці - 18 кг;

  • цукровий пісок - 460 м;

  • лимонна кислота - 7 р.


  • Приготування
    Попередньо зібрані ягоди не слід промивати, щоб зберегти на їх поверхні штами диких дріжджів, які посприяють розвитку бродіння в подальшому. Якщо на поверхні існують забруднення, то видалити їх можна за допомогою сухої ганчірки або щітки. Пересипаємо шовковицю в обраний скляну посудину, засипаємо цукром і додаємо лимонну кислоту. Все перемішуємо і вливаємо 45 літра води. Горлечко скляної посудини перев'язуємо рукавичкою і залишаємо бродити. Під час активного протікання процесу, рукавичка роздується від великої кількості виділяється вуглекислого газу, але потім опуститься і це стане повідомленням про закінчення бродіння. Перебродив напій зливають на марлевий фільтр, а потім підігрівають до температури не вище 70 градусів, щоб позбутися від бульбашок газу, але не випарити спирт.

    Вино з білої шовковиці в домашніх умовах – рецепт


    Інгредієнти:

  • шовковиця - 28 кг;

  • цукровий пісок - 950 г;

  • родзинки - 340 г;

  • пектиназа - 1 ч. ложка;

  • лимонний кислота - 2 ч. ложки;

  • вода - 4 6 л.


  • Приготування
    В даному випадку миття ягід шовковиці для нас не принципово, оскільки за процес зброджування будуть відповідати дріжджі з поверхні родзинок.
    Довільно наріжте родзинки і засипте його в ємність з шовковицею. Слідом відправте цукровий пісок, лимонну кислоту і пектиназу. Останню можна придбати в магазинах для виноробів, вона знадобиться для розщеплення полісахаридів з стінок плодів. Заливаємо основу для вина водою і розмішуємо. На горлечко банки надягаємо гумову рукавичку або ставимо ємність на водяний затвор, як тільки виділення вуглекислого газу завершиться, напій можна обережно процідити і розливати по пляшках.

    Вино з вишень та шовковиці


    Інгредієнти:

  • шовковиця - 1 8 кг;

  • натуральний вишневий сік - 370 мл;

  • цукровий пісок - 1 4 кг;

  • лимонний сік - 15 мл;

  • винні дріжджі.


  • Приготування
    Не промиваючи шовковицю, пересипаємо її в бутель і змішуємо з соком вишні, цукром і лимонним соком. Додаємо в напій винні дріжджі. Кількість останніх визначається обраною маркою виробника в кожному конкретному випадку, а тому дотримуйтесь інструкції. Перемішайте компоненти напою ще раз і замотайте горлечко гумовою рукавичкою. Коли вироблення вуглекислого газу підійде до кінця, процес бродіння можна вважати завершеним.

    Простий рецепт вина з шовковиці

    Вино з шовковиці в домашніх умовах – рецепт

    Інгредієнти:

  • сік ягід шовковиці - 2 л;

  • палички кориці - 2 шт.;

  • цукор - 680 г;

  • вино - 1 8 л.


  • Приготування
    Доведіть до кипіння ягідний сік з 2 літрами води і охолодити до теплого стану. Всипте цукор, влийте вино і покладіть корицю. Залиште напій перебродити під водяним затвором 5-6 днів, процідіть і розлийте по пляшках.
    Додав: admin | 30-07-2015, 20:23
    Переглядів: 4735