Вино з аличі
Одним з можливих способів переробки аличі, є приготування з неї вина. Для цієї мети можна використовувати різні її сорти, але кращими вважаються ті, що мають найбільшу цукристість.
Алича набагато краще в порівнянні зі сливою, віддає сік, тим самим спрощуючи процес виноробства, так і отриманий напій по своїй якості, не рідко перевершує сливові вина .
Виробництво вина є одночасно простим і складним процесом, адже необхідно дотримати ряд нюансів, щоб в результаті напій вийшов насиченим, злегка терпким, з приємним післясмаком.
Нижче ми розповімо, як правильно зробити вино з аличі в домашніх умовах.
Інгредієнти:
алича – 3 кг;
цукровий пісок – 02-035 кг;
вода фільтрована – 4 л;
родзинки – 100 р.
Приготування
Аличу перебираємо, позбавляємося від неякісних плодів, листків і плодоніжок, не перемиваючи, складаємо в миску або каструлю. Розминаємо її за допомогою рук або качалки, намагаючись не пошкодити кісточки. Потім вливаємо воду, додаємо ізюм, перемішуємо, прикривають марлею, складеною в чотири шари, або кришкою і залишаємо до початку бродіння на два-три дні. Ознаками такого буде характерне шипіння, поверхнева піна і досить кислий запах.
Зливаємо рідину за допомогою шланга, залишаючи осад, а м'якоть віджимаємо через марлю. Подученный сік заливаємо в банку або бутель, додаємо цукровий пісок. Для отримання сухих і напівсухих вин досить двісті-двісті п'ятдесят грам цукру на один літр рідини. Якщо ж ви робите напівсолодке або солодке вино, то норма цукрового піску на таку ж кількість соку повинна бути від трьохсот до трьохсот п'ятдесяти грам. Зверху на бутель надягаємо медичну рукавичку з проколоті пальцем або встановлюємо гідрозатвор. Поміщаємо вино для бродіння в темне місце з температурою приблизно 18-25 градусів. В залежності від умов, бродіння триватиме від п'ятнадцяти до сорока п'яти днів.
Потім переливаємо молоде вино за допомогою трубочки, залишаючи осад, і ставимо в прохолодне темне місце на тридцять-дев'яносто днів. За цей час вино освітлиться, стане більш прозорим і смак його покращиться. Розливаємо його по ємностей і ставимо на зберігання.
Таке вино можна зробити як із жовтої, так і з червоною аличі.
Інгредієнти:
алича – 5 кг;
цукровий пісок – 03 кг;
вода фільтрована – 25 л;
активатор – 2 г;
винні дріжджі – 2 р.
Приготування
Аличу перебираємо, очищаємо від кісточок і пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо в блендері. Отримуємо мезгу, до якої додаємо теплу воду, цукровий пісок і розведені в малій кількості води в різному посуді винні дріжджі і активатор. Перемішуємо гарненько масу, виливаємо в пляшку або банку і встановлюємо гідрозатвор. Можна також скористатися медичної рукавичкою, зробивши прокол в одному з пальців, але зручніше і надійніше контролювати процес бродіння по бульбашок, які виділяються у воду по трубочці, встановленої герметично на ємність з вином. Звертаємо увагу, що наповнювати мезгою посуд слід лише на дві третини, так як при бродінні вона має властивість збільшуватися в об'ємі.
Після двох днів мезгу пресуємо і віджимаємо з неї сік, який знову визначаємо в бутель під гідрозатвор до припинення процесу бродіння. Потім знімаємо молоде вино з залишку, скориставшись шлангом, розливаємо по бутлях, закриваємо пробкою чи кришкою і поміщаємо для відстоювання та зберігання.
Вино з аличі можна буде вживати через кілька місяців, але найкращі смакові якості воно набуває через три-чотири роки.
Алича набагато краще в порівнянні зі сливою, віддає сік, тим самим спрощуючи процес виноробства, так і отриманий напій по своїй якості, не рідко перевершує сливові вина .
Виробництво вина є одночасно простим і складним процесом, адже необхідно дотримати ряд нюансів, щоб в результаті напій вийшов насиченим, злегка терпким, з приємним післясмаком.
Нижче ми розповімо, як правильно зробити вино з аличі в домашніх умовах.
Рецепт вина з аличі в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Аличу перебираємо, позбавляємося від неякісних плодів, листків і плодоніжок, не перемиваючи, складаємо в миску або каструлю. Розминаємо її за допомогою рук або качалки, намагаючись не пошкодити кісточки. Потім вливаємо воду, додаємо ізюм, перемішуємо, прикривають марлею, складеною в чотири шари, або кришкою і залишаємо до початку бродіння на два-три дні. Ознаками такого буде характерне шипіння, поверхнева піна і досить кислий запах.
Зливаємо рідину за допомогою шланга, залишаючи осад, а м'якоть віджимаємо через марлю. Подученный сік заливаємо в банку або бутель, додаємо цукровий пісок. Для отримання сухих і напівсухих вин досить двісті-двісті п'ятдесят грам цукру на один літр рідини. Якщо ж ви робите напівсолодке або солодке вино, то норма цукрового піску на таку ж кількість соку повинна бути від трьохсот до трьохсот п'ятдесяти грам. Зверху на бутель надягаємо медичну рукавичку з проколоті пальцем або встановлюємо гідрозатвор. Поміщаємо вино для бродіння в темне місце з температурою приблизно 18-25 градусів. В залежності від умов, бродіння триватиме від п'ятнадцяти до сорока п'яти днів.
Потім переливаємо молоде вино за допомогою трубочки, залишаючи осад, і ставимо в прохолодне темне місце на тридцять-дев'яносто днів. За цей час вино освітлиться, стане більш прозорим і смак його покращиться. Розливаємо його по ємностей і ставимо на зберігання.
Таке вино можна зробити як із жовтої, так і з червоною аличі.
Вино з аличі на дріжджах
Інгредієнти:
Приготування
Аличу перебираємо, очищаємо від кісточок і пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо в блендері. Отримуємо мезгу, до якої додаємо теплу воду, цукровий пісок і розведені в малій кількості води в різному посуді винні дріжджі і активатор. Перемішуємо гарненько масу, виливаємо в пляшку або банку і встановлюємо гідрозатвор. Можна також скористатися медичної рукавичкою, зробивши прокол в одному з пальців, але зручніше і надійніше контролювати процес бродіння по бульбашок, які виділяються у воду по трубочці, встановленої герметично на ємність з вином. Звертаємо увагу, що наповнювати мезгою посуд слід лише на дві третини, так як при бродінні вона має властивість збільшуватися в об'ємі.
Після двох днів мезгу пресуємо і віджимаємо з неї сік, який знову визначаємо в бутель під гідрозатвор до припинення процесу бродіння. Потім знімаємо молоде вино з залишку, скориставшись шлангом, розливаємо по бутлях, закриваємо пробкою чи кришкою і поміщаємо для відстоювання та зберігання.
Вино з аличі можна буде вживати через кілька місяців, але найкращі смакові якості воно набуває через три-чотири роки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Компот з аличі на зиму
Якщо ви любите аличу, заготовте її у вигляді ароматного компоту. Напій виходить дуже яскравим, в міру солодким, навіть трохи кисленьким. Процес
Компот з кабачків і аличі
Поєднавши кисленькую аличу з нейтральним кабачком, отримаємо напій, який за смаком нагадає солодкий ананасовий сироп. М'якоть овочу в цьому компоті
Вино з шовковиці в домашніх умовах – рецепт
Вино - це один з найдавніших алкогольних напоїв, який донині користується особливою популярністю. Різноманітність інгредієнтів для його створення
Наливка з аличі
З аличі можна зварити і варення, і узвар. А ще з неї можна приготувати смачну ароматну наливку. Напій виходить з тонким ніжним смаком, якщо дотримати
Сливове вино
З соковитих слив можна готувати не тільки відмінне варення, або компот, але і використовувати їх в якості основи для смачного домашнього вина.
Малинове вино - рецепт
Малинове вино, приготоване в домашніх умовах володіє ні з чим незрівняним чудовим смаком. І сьогодні ми розповімо вам декілька простих рецептів