Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кавуновий фреш

Кавуновий фреш

4-10-2015, 11:21
700
Кавуновий фреш
Кавунові соки рідко зустрінеш серед магазинного асортименту, тим не менш, усім нам відомо про те, що кавунова м'якоть сповнена рідини і чудово підходить для пропускання через соковижималку. Готовий кавуновий фреш смачний сам по собі, в компанії інших соків або як база для алкогольних коктейлів. Всі три варіанти ми розглянемо в рецептах нижче.

Кавуновий фреш – рецепт


Цей освіжаючий кавуновий напій – відмінний спосіб боротися з спрагою, який сподобається дітям і дорослим. Невелике кількість лимонної кислоти допоможе підкреслити природну солодкість соку.
Інгредієнти:

  • кубики кавунової м'якоті - 3 ст.;

  • сік лимона - 15 мл;

  • мед або сироп агави - за смаком.


  • Приготування
    Попередньо очистіть м'якоть кавуна від насіння, якщо ваша соковижималка не здатна їх відфільтрувати. Пропустіть кавун через пристрій і готовий сироп змішайте з лимонним соком. Якщо натуральної солодощі ягоди недостатньо, ви завжди можете доповнити сік медом або сиропом агави, а пара-трійка кубиків льоду забезпечить освіжаючий ефект.

    Кавуновий фреш в блендері


    Кавунова м'якоть на левову частку складається з води, а тому сік з неї не обов'язково пропускати через соковижималку, досить скористатися простим бленедром і доповнити кавун невеликою кількістю води.
    Візьміть кілограм кавунової м'якоті і очистіть її від насіння. Покладіть шматочки кавуна в блендер і збийте. Якщо вам попалася не дуже соковита ягода і готова збита м'якоть більше нагадує пюре – підлийте трохи води, в іншому випадку доповніть сік лимонним соком або медом за смаком, а потім розливайте по склянках і подавайте з кубиками льоду.

    Кавуново-динний фреш


    Кращий напарник кавуна під час «оксамитового сезону» – диня. Сік обох плодів ми вирішили змішати в рамках цього рецепту і вийшло смачно.
    Підготуйте рівні порції м'якоті дині і кавуна, з останнього видалити всі кісточки. Покладіть підготовлені плоди в чашу блендера і збийте до однорідності. Розбавте готове пюре крижаною водою або шматочками льоду, а якщо солодощі дині і кавуна недостатньо – влийте ще й мед.

    Як зробити заморожений кавуновий фреш?


    Охолодитися можна і з допомогою замороженого кавунового соку, який можна доповнити соками інших ягід і фруктів або алкоголем, як ми зробимо далі.
    Інгредієнти:

  • шматочки кавуна - 8 ст.;

  • текіла - 175 мл;

  • сік лайма - 11 мл;

  • цукровий пісок - 45 р.


  • Приготування
    Збийте всі складові блендером і перелийте сік з текілою в контейнер. Заморожуйте дві години, а потім ложкою розкладіть по келихах.

    Кавуновий фреш з алкоголем


    Багато з нас знайомі з класичним коктейлем «Мімоза» – суміші ігристого вина з апельсиновим соком. Що заважає зробити щось подібне з кавуном в основі?
    Інгредієнти:
    Для соку:

  • м'якоть кавуна - 4 ст.;

  • сік 2-3 лаймів;

  • цукровий сироп - по смаку.


  • Для коктейлю:

  • пляшка ігристого вина;

  • скибочки кавуна і зелень м'яти для декору.


  • Приготування
    Насамперед слід приготувати кавуновий фреш,
    Кавуновий фреш
    для якого очищена від кісточок м'якоть кавуна збивається з допомогою блендера до однорідності разом з соком лайма і цукровим сиропом. Готовий сік додатково пропускають через дрібне сито, щоб позбутися від будь-яких залишків клітинних стінок, сік зберігають в ягоді. Після, готовий сік слід доповнити розтертими між пальцями гілочками м'яти і охолодити протягом двох годин.
    Перед приготуванням мімози м'ята з коктейлю витягується, а отриманий сік наливають у келих флют, заповнюючи останній приблизно на третину. Інший обсяг заповнюється шампанським. Декоруйте келих скибочкою кавуна і листочками м'яти перед подачею.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кавуновий смузі
    Кавуновий смузі
    Одним з найпопулярніших способів боротьби зі спекою є фруктово-ягідні напої. Пропонуємо зробити чудовий прохолодний смузі, який може стати і
    Кавуновий лимонад
    Кавуновий лимонад
    На які тільки хитрощі не підеш, щоб втамувати спрагу в літню спеку! Одним з таких цікавих варіантів можна назвати кавуновий лимонад. Поєднання
    Кавуновий пунш
    Кавуновий пунш
    Кавуновий пунш – чудовий солодкий напій, який чудово освіжає у спекотні дні. Давайте приготуємо його з додаванням лимона, полуниці і соку винограду.
    Варення з кавуна
    Варення з кавуна
    З приходом сезону кавунів всі ми прагнемо наїстися солодкої кавунової м'якоті про запас. А багато господинь запасаються ще й кавуновим варенням, щоб
    Коктейль з кавуна
    Коктейль з кавуна
    Кавун - це смачна і солодка ягода, яку ми любимо з дитинства. У самий розпал сезону її можна їсти не тільки в чистому вигляді, але і використовувати
    Кавуновий сік
    Кавуновий сік
    Кавуновий сік - це чудовий напій для розвантажувальних днів. Містяться в ньому вітаміни допоможуть налагодити обмін речовин, поліпшити колір обличчя.