Кавунові соки рідко зустрінеш серед магазинного асортименту, тим не менш, усім нам відомо про те, що кавунова м'якоть сповнена рідини і чудово підходить для пропускання через соковижималку. Готовий кавуновий фреш смачний сам по собі, в компанії інших соків або як база для алкогольних коктейлів. Всі три варіанти ми розглянемо в рецептах нижче.
Кавуновий фреш – рецепт
Цей освіжаючий кавуновий напій – відмінний спосіб боротися з спрагою, який сподобається дітям і дорослим. Невелике кількість лимонної кислоти допоможе підкреслити природну солодкість соку.
Інгредієнти: кубики кавунової м'якоті - 3 ст.; сік лимона - 15 мл; мед або сироп агави - за смаком. Приготування Попередньо очистіть м'якоть кавуна від насіння, якщо ваша соковижималка не здатна їх відфільтрувати. Пропустіть кавун через пристрій і готовий сироп змішайте з лимонним соком. Якщо натуральної солодощі ягоди недостатньо, ви завжди можете доповнити сік медом або сиропом агави, а пара-трійка кубиків льоду забезпечить освіжаючий ефект.
Кавуновий фреш в блендері
Кавунова м'якоть на левову частку складається з води, а тому сік з неї не обов'язково пропускати через соковижималку, досить скористатися простим бленедром і доповнити кавун невеликою кількістю води.
Візьміть кілограм кавунової м'якоті і очистіть її від насіння. Покладіть шматочки кавуна в блендер і збийте. Якщо вам попалася не дуже соковита ягода і готова збита м'якоть більше нагадує пюре – підлийте трохи води, в іншому випадку доповніть сік лимонним соком або медом за смаком, а потім розливайте по склянках і подавайте з кубиками льоду.
Кавуново-динний фреш
Кращий напарник кавуна під час «оксамитового сезону» – диня. Сік обох плодів ми вирішили змішати в рамках цього рецепту і вийшло смачно.
Підготуйте рівні порції м'якоті дині і кавуна, з останнього видалити всі кісточки. Покладіть підготовлені плоди в чашу блендера і збийте до однорідності. Розбавте готове пюре крижаною водою або шматочками льоду, а якщо солодощі дині і кавуна недостатньо – влийте ще й мед.
Як зробити заморожений кавуновий фреш?
Охолодитися можна і з допомогою замороженого кавунового соку, який можна доповнити соками інших ягід і фруктів або алкоголем, як ми зробимо далі.
Інгредієнти: шматочки кавуна - 8 ст.; текіла - 175 мл; сік лайма - 11 мл; цукровий пісок - 45 р. Приготування Збийте всі складові блендером і перелийте сік з текілою в контейнер. Заморожуйте дві години, а потім ложкою розкладіть по келихах.
Кавуновий фреш з алкоголем
Багато з нас знайомі з класичним коктейлем «Мімоза» – суміші ігристого вина з апельсиновим соком. Що заважає зробити щось подібне з кавуном в основі?
Інгредієнти: Для соку:
м'якоть кавуна - 4 ст.; сік 2-3 лаймів; цукровий сироп - по смаку. Для коктейлю:
пляшка ігристого вина; скибочки кавуна і зелень м'яти для декору. Приготування Насамперед слід приготувати кавуновий фреш,
для якого очищена від кісточок м'якоть кавуна збивається з допомогою блендера до однорідності разом з соком лайма і цукровим сиропом. Готовий сік додатково пропускають через дрібне сито, щоб позбутися від будь-яких залишків клітинних стінок, сік зберігають в ягоді. Після, готовий сік слід доповнити розтертими між пальцями гілочками м'яти і охолодити протягом двох годин.
Перед приготуванням мімози м'ята з коктейлю витягується, а отриманий сік наливають у келих флют, заповнюючи останній приблизно на третину. Інший обсяг заповнюється шампанським. Декоруйте келих скибочкою кавуна і листочками м'яти перед подачею.