Кисіль з крохмалю - рецепт
Кисіль – смачний і корисний напій, який все частіше і частіше готують з магазинних концентратів. А адже зварити його з крохмалю і свіжих ягід досить просто. Ми поділимося з вами кількома рецептами, за допомогою яких ви зможете приготувати натуральний і ароматний напій.
Інгредієнти:
свіжі ягоди – 300 г;
цукор – 150 г;
крохмаль картопляний – 4 ч. ложки;
вода фільтрована – 1 л.
Приготування
Як зробити кисіль з крохмалю? Ягоди промиваємо, пересипаємо в каструлю, заливаємо фільтрованою водою і ставимо на вогонь. Крохмаль розвести в невеликій кількості рідини і гарненько розмішуємо. Як тільки рідина з ягодами почне закипати, засипаємо цукор і ретельно розмішуємо. Потім, поступово тонкою цівкою, вводимо крохмальну суміш, доводимо до закипання і знімаємо каструлю з плити. Розливаємо готовий ягідний кисіль з крохмалю по склянках і подаємо до столу, поки напій не встиг ще покритися плівку.
Інгредієнти:
крохмаль картопляний – 2 ст. ложки;
ягідний компот – 2 л;
лимон – 1 шт.
Приготування
Для приготування киселю з крохмалю компот виливаємо в каструлю і ставимо на середній вогонь. Цим часом нарізаємо тоненькими кружальцями лимон або просто вичавлюємо з нього сік. Крохмаль розвести в невеликій кількості води. Як тільки компот закипить, зменшуємо полум'я, виливаємо тонкою цівкою крохмальну суміш і лимонний сік і ретельно перемішуємо. Проварюємо кисіль до повторного закипання, знову перемішати і пробуємо на смак, додаючи відразу ж цукор і будь-які прянощі за вашим бажанням.
Інгредієнти:
цукор – 25 г;
червоне сухе вино – 05 ст.;
картопляний крохмаль – 1 ст. ложка;
полуничне варення – 50 г;
фільтрована вода 225 мл
Приготування
Для початку виливаємо в каструльку воду і червоне вино, ставимо посуд на слабенький вогонь і вмикаємо кпламя на мінімум. Поки рідина гріється, виймаємо з варення плоди і залишаємо тільки солодкий сироп. Тепер розводимо у воді крохмаль і виливаємо в каструльку, висипаємо цукор, вводимо сироп і варимо напій близько 10 хвилин, регулярно перемішуючи. Потім охолоджуємо його, розподіляємо по порційним склянках і подаємо готовий кисіль на стіл.
Інгредієнти:
журавлина – 1 склянка;
цукор – 05 склянки;
картопляний крохмаль – 2 щіпки.
Приготування
Ягоди ретельно перебираємо, промиваємо під гарячою водою, кладемо в миску і добре розминаємо ложкою. Потім вливаємо півсклянки холодної кип'яченої води, перетираємо ягоди через сито або віджимаємо через марлю. Ягідні вичавки заливаємо 2 склянками води, ставимо на вогонь і кип'ятимо близько 5 хвилин, після чого проціджуємо. У приготовлений відвар кладемо цукор, вливаємо розведений картопляний крохмаль і, розмішуючи, даємо рідини знову закипіти. У готовий кисіль з ягід і крохмалю вливаємо журавлинний сік і гарненько розмішуємо.
Інгредієнти:
вишня – 1 ст.;
цукор – 1 ст.;
вода фільтрована – 3 ст.;
картопляний крохмаль – 2 ст. ложки.
Приготування
Вишню гарненько промиваємо в холодній воді, акуратно виймаємо кісточки, пересипаємо цукром і в такому вигляді залишаємо на 30 хвилин. Протягом цього часу кілька разів перемішуємо ягідну масу ложкою, щоб виділилося більше соку, який потім зливаємо в окремий стакан. Ягоди знову розминаємо, заливаємо гарячою водою, кип'ятимо і проціджують через марлю. Потім вливаємо розведений крохмаль, знову доводимо до кипіння, знімаємо з вогню, вливаємо ягідний сік і перемішуємо.
Рецепт киселя з крохмалю
Інгредієнти:
Приготування
Як зробити кисіль з крохмалю? Ягоди промиваємо, пересипаємо в каструлю, заливаємо фільтрованою водою і ставимо на вогонь. Крохмаль розвести в невеликій кількості рідини і гарненько розмішуємо. Як тільки рідина з ягодами почне закипати, засипаємо цукор і ретельно розмішуємо. Потім, поступово тонкою цівкою, вводимо крохмальну суміш, доводимо до закипання і знімаємо каструлю з плити. Розливаємо готовий ягідний кисіль з крохмалю по склянках і подаємо до столу, поки напій не встиг ще покритися плівку.
Кисіль з компоту і крохмалю
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування киселю з крохмалю компот виливаємо в каструлю і ставимо на середній вогонь. Цим часом нарізаємо тоненькими кружальцями лимон або просто вичавлюємо з нього сік. Крохмаль розвести в невеликій кількості води. Як тільки компот закипить, зменшуємо полум'я, виливаємо тонкою цівкою крохмальну суміш і лимонний сік і ретельно перемішуємо. Проварюємо кисіль до повторного закипання, знову перемішати і пробуємо на смак, додаючи відразу ж цукор і будь-які прянощі за вашим бажанням.
Густий кисіль з крохмалю і варення
Інгредієнти:
Приготування
Для початку виливаємо в каструльку воду і червоне вино, ставимо посуд на слабенький вогонь і вмикаємо кпламя на мінімум. Поки рідина гріється, виймаємо з варення плоди і залишаємо тільки солодкий сироп. Тепер розводимо у воді крохмаль і виливаємо в каструльку, висипаємо цукор, вводимо сироп і варимо напій близько 10 хвилин, регулярно перемішуючи. Потім охолоджуємо його, розподіляємо по порційним склянках і подаємо готовий кисіль на стіл.
Журавлинний кисіль з крохмалю
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди ретельно перебираємо, промиваємо під гарячою водою, кладемо в миску і добре розминаємо ложкою. Потім вливаємо півсклянки холодної кип'яченої води, перетираємо ягоди через сито або віджимаємо через марлю. Ягідні вичавки заливаємо 2 склянками води, ставимо на вогонь і кип'ятимо близько 5 хвилин, після чого проціджуємо. У приготовлений відвар кладемо цукор, вливаємо розведений картопляний крохмаль і, розмішуючи, даємо рідини знову закипіти. У готовий кисіль з ягід і крохмалю вливаємо журавлинний сік і гарненько розмішуємо.
Рецепт вишневого киселя з крохмалю
Інгредієнти:
Приготування
Вишню гарненько промиваємо в холодній воді, акуратно виймаємо кісточки, пересипаємо цукром і в такому вигляді залишаємо на 30 хвилин. Протягом цього часу кілька разів перемішуємо ягідну масу ложкою, щоб виділилося більше соку, який потім зливаємо в окремий стакан. Ягоди знову розминаємо, заливаємо гарячою водою, кип'ятимо і проціджують через марлю. Потім вливаємо розведений крохмаль, знову доводимо до кипіння, знімаємо з вогню, вливаємо ягідний сік і перемішуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Корисний кисіль для дитини
Кисіль - дуже корисний напій, що рекомендується вводити в раціон харчування маленьких дітей. Цей напій не тільки насичений вітамінами, але також
Як варити кисіль з ягід?
Кисіль - десертне желеподібне блюдо, приготоване з сушених, заморожених або свіжих ягід, фруктів з додаванням картопляного або кукурудзяного
Фруктовий кисіль - рецепт
Кисіль п'ють сьогодні по усьому світі. Цей напій з ягід, фруктів і крохмалю має насичений смак, багатий вітамінами і володіють лікувальними
Кисіль із слив
Найперші киселі готували з вівса, жита і пшениці. Дещо пізніше, коли з'явився картопляний крохмаль стали варити напій з фруктів і ягід. І сьогодні ми
Кисіль з чорної смородини
Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова