Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кисіль з крохмалю - рецепт

Кисіль з крохмалю - рецепт

5-07-2015, 17:54
1 370
Кисіль з крохмалю - рецепт
Кисіль – смачний і корисний напій, який все частіше і частіше готують з магазинних концентратів. А адже зварити його з крохмалю і свіжих ягід досить просто. Ми поділимося з вами кількома рецептами, за допомогою яких ви зможете приготувати натуральний і ароматний напій.

Рецепт киселя з крохмалю


Інгредієнти:

  • свіжі ягоди – 300 г;

  • цукор – 150 г;

  • крохмаль картопляний – 4 ч. ложки;

  • вода фільтрована – 1 л.


  • Приготування
    Як зробити кисіль з крохмалю? Ягоди промиваємо, пересипаємо в каструлю, заливаємо фільтрованою водою і ставимо на вогонь. Крохмаль розвести в невеликій кількості рідини і гарненько розмішуємо. Як тільки рідина з ягодами почне закипати, засипаємо цукор і ретельно розмішуємо. Потім, поступово тонкою цівкою, вводимо крохмальну суміш, доводимо до закипання і знімаємо каструлю з плити. Розливаємо готовий ягідний кисіль з крохмалю по склянках і подаємо до столу, поки напій не встиг ще покритися плівку.

    Кисіль з компоту і крохмалю


    Інгредієнти:

  • крохмаль картопляний – 2 ст. ложки;

  • ягідний компот – 2 л;

  • лимон – 1 шт.


  • Приготування
    Для приготування киселю з крохмалю компот виливаємо в каструлю і ставимо на середній вогонь. Цим часом нарізаємо тоненькими кружальцями лимон або просто вичавлюємо з нього сік. Крохмаль розвести в невеликій кількості води. Як тільки компот закипить, зменшуємо полум'я, виливаємо тонкою цівкою крохмальну суміш і лимонний сік і ретельно перемішуємо. Проварюємо кисіль до повторного закипання, знову перемішати і пробуємо на смак, додаючи відразу ж цукор і будь-які прянощі за вашим бажанням.

    Густий кисіль з крохмалю і варення


    Інгредієнти:

  • цукор – 25 г;

  • червоне сухе вино – 05 ст.;

  • картопляний крохмаль – 1 ст. ложка;

  • полуничне варення – 50 г;

  • фільтрована вода 225 мл


  • Приготування
    Для початку виливаємо в каструльку воду і червоне вино, ставимо посуд на слабенький вогонь і вмикаємо кпламя на мінімум. Поки рідина гріється, виймаємо з варення плоди і залишаємо тільки солодкий сироп. Тепер розводимо у воді крохмаль і виливаємо в каструльку, висипаємо цукор, вводимо сироп і варимо напій близько 10 хвилин, регулярно перемішуючи. Потім охолоджуємо його, розподіляємо по порційним склянках і подаємо готовий кисіль на стіл.

    Журавлинний кисіль з крохмалю


    Інгредієнти:

  • журавлина – 1 склянка;

  • цукор – 05 склянки;

  • картопляний крохмаль – 2 щіпки.


  • Приготування
    Ягоди ретельно перебираємо, промиваємо під гарячою водою, кладемо в миску і добре розминаємо ложкою. Потім вливаємо півсклянки холодної кип'яченої води, перетираємо ягоди через сито або віджимаємо через марлю. Ягідні вичавки заливаємо 2 склянками води, ставимо на вогонь і кип'ятимо близько 5 хвилин, після чого проціджуємо. У приготовлений відвар кладемо цукор, вливаємо розведений картопляний крохмаль і, розмішуючи, даємо рідини знову закипіти. У готовий кисіль з ягід і крохмалю вливаємо журавлинний сік і гарненько розмішуємо.

    Рецепт вишневого киселя з крохмалю


    Інгредієнти:
    Кисіль з крохмалю - рецепт


  • вишня – 1 ст.;

  • цукор – 1 ст.;

  • вода фільтрована – 3 ст.;

  • картопляний крохмаль – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Вишню гарненько промиваємо в холодній воді, акуратно виймаємо кісточки, пересипаємо цукром і в такому вигляді залишаємо на 30 хвилин. Протягом цього часу кілька разів перемішуємо ягідну масу ложкою, щоб виділилося більше соку, який потім зливаємо в окремий стакан. Ягоди знову розминаємо, заливаємо гарячою водою, кип'ятимо і проціджують через марлю. Потім вливаємо розведений крохмаль, знову доводимо до кипіння, знімаємо з вогню, вливаємо ягідний сік і перемішуємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Корисний кисіль для дитини
    Корисний кисіль для дитини
    Кисіль - дуже корисний напій, що рекомендується вводити в раціон харчування маленьких дітей. Цей напій не тільки насичений вітамінами, але також
    Як варити кисіль з ягід?
    Як варити кисіль з ягід?
    Кисіль - десертне желеподібне блюдо, приготоване з сушених, заморожених або свіжих ягід, фруктів з додаванням картопляного або кукурудзяного
    Фруктовий кисіль - рецепт
    Фруктовий кисіль - рецепт
    Кисіль п'ють сьогодні по усьому світі. Цей напій з ягід, фруктів і крохмалю має насичений смак, багатий вітамінами і володіють лікувальними
    Кисіль із слив
    Кисіль із слив
    Найперші киселі готували з вівса, жита і пшениці. Дещо пізніше, коли з'явився картопляний крохмаль стали варити напій з фруктів і ягід. І сьогодні ми
    Кисіль з чорної смородини
    Кисіль з чорної смородини
    Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова