Кисіль – смачний і корисний напій, який все частіше і частіше готують з магазинних концентратів. А адже зварити його з крохмалю і свіжих ягід досить просто. Ми поділимося з вами кількома рецептами, за допомогою яких ви зможете приготувати натуральний і ароматний напій.
Рецепт киселя з крохмалю
Інгредієнти: свіжі ягоди – 300 г; цукор – 150 г; крохмаль картопляний – 4 ч. ложки; вода фільтрована – 1 л. Приготування Як зробити кисіль з крохмалю? Ягоди промиваємо, пересипаємо в каструлю, заливаємо фільтрованою водою і ставимо на вогонь. Крохмаль розвести в невеликій кількості рідини і гарненько розмішуємо. Як тільки рідина з ягодами почне закипати, засипаємо цукор і ретельно розмішуємо. Потім, поступово тонкою цівкою, вводимо крохмальну суміш, доводимо до закипання і знімаємо каструлю з плити. Розливаємо готовий ягідний кисіль з крохмалю по склянках і подаємо до столу, поки напій не встиг ще покритися плівку.
Кисіль з компоту і крохмалю
Інгредієнти: крохмаль картопляний – 2 ст. ложки; ягідний компот – 2 л; лимон – 1 шт. Приготування Для приготування киселю з крохмалю компот виливаємо в каструлю і ставимо на середній вогонь. Цим часом нарізаємо тоненькими кружальцями лимон або просто вичавлюємо з нього сік. Крохмаль розвести в невеликій кількості води. Як тільки компот закипить, зменшуємо полум'я, виливаємо тонкою цівкою крохмальну суміш і лимонний сік і ретельно перемішуємо. Проварюємо кисіль до повторного закипання, знову перемішати і пробуємо на смак, додаючи відразу ж цукор і будь-які прянощі за вашим бажанням.
Густий кисіль з крохмалю і варення
Інгредієнти: цукор – 25 г; червоне сухе вино – 05 ст.; картопляний крохмаль – 1 ст. ложка; полуничне варення – 50 г; фільтрована вода 225 мл Приготування Для початку виливаємо в каструльку воду і червоне вино, ставимо посуд на слабенький вогонь і вмикаємо кпламя на мінімум. Поки рідина гріється, виймаємо з варення плоди і залишаємо тільки солодкий сироп. Тепер розводимо у воді крохмаль і виливаємо в каструльку, висипаємо цукор, вводимо сироп і варимо напій близько 10 хвилин, регулярно перемішуючи. Потім охолоджуємо його, розподіляємо по порційним склянках і подаємо готовий кисіль на стіл.
Журавлинний кисіль з крохмалю
Інгредієнти: журавлина – 1 склянка; цукор – 05 склянки; картопляний крохмаль – 2 щіпки. Приготування Ягоди ретельно перебираємо, промиваємо під гарячою водою, кладемо в миску і добре розминаємо ложкою. Потім вливаємо півсклянки холодної кип'яченої води, перетираємо ягоди через сито або віджимаємо через марлю. Ягідні вичавки заливаємо 2 склянками води, ставимо на вогонь і кип'ятимо близько 5 хвилин, після чого проціджуємо. У приготовлений відвар кладемо цукор, вливаємо розведений картопляний крохмаль і, розмішуючи, даємо рідини знову закипіти. У готовий кисіль з ягід і крохмалю вливаємо журавлинний сік і гарненько розмішуємо.
Рецепт вишневого киселя з крохмалю
Інгредієнти: вишня – 1 ст.; цукор – 1 ст.; вода фільтрована – 3 ст.; картопляний крохмаль – 2 ст. ложки. Приготування Вишню гарненько промиваємо в холодній воді, акуратно виймаємо кісточки, пересипаємо цукром і в такому вигляді залишаємо на 30 хвилин. Протягом цього часу кілька разів перемішуємо ягідну масу ложкою, щоб виділилося більше соку, який потім зливаємо в окремий стакан. Ягоди знову розминаємо, заливаємо гарячою водою, кип'ятимо і проціджують через марлю. Потім вливаємо розведений крохмаль, знову доводимо до кипіння, знімаємо з вогню, вливаємо ягідний сік і перемішуємо.