Персиковий сік
Коли красивій дівчині хочуть зробити комплімент, її порівнюють з ніжним персиком. Цей запашний плід дарує нам насолоду в кінці літа, на початку осені. А так хочеться продовжити це час. І один з доступних способів консервування персикового соку, ніж ми сьогодні й займемося.
Інгредієнти:
персики – 5 кг;
цукор – 500 г;
вода – 45 л.
Приготування
Для початку знімаємо з персиків шкірку. Щоб було легше це зробити, опускаємо плоди секунд на 40 в окріп. Потім виймаємо шумівкою, остуджуємо і чистимо від шкірки і кісточок. Пропускаємо м'якоть через м'ясорубку і отримуємо густе пюре.
Окремо готуємо цукровий сироп. Цукор розчиняємо у воді, доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин на повільному вогні. Потім вливаємо в каструлю до персикового пюре і перемішуємо. Знову доводимо до кипіння і швидко розливаємо по стерильним банкам. Закатуємо металевими кришками, ставимо банки догори дном і закутуємо теплою ковдрою, поки сік повністю не охолоне. Ще днів 10 спостерігаємо за його станом, після можна ховати сік з персиків на зиму в комору.
Інгредієнти:
персики – 10 кг;
цукор – 500 р.
Приготування
Для приготування соку вибираємо самі спілі персики. Плоди миємо, розрізаємо на половинки і видаляємо кісточки. У нижню каструлю соковарки наливаємо воду, в середню викладаємо персики, присипаємо їх цукром і відправляємо агрегат на вогонь. Сік, що виділився можна за смаком розвести кип'яченою водою або додати цукру. Розливаємо сік, поки він не охолов нижче 70 °С по стерильним банкам і закатуємо. Загортаємо в теплу ковдру до повного його охолодження.
Пару тижнів стежимо, щоб сік не зіпсувався – не помутнів і не заграв. Після можна спускати банки на зберігання в підвал. Якщо все ж з соком щось не так, банки розкриваємо, а вміст кип'ятимо не менше 5 хвилин. Тепер його можна використовувати тільки для приготування компотів і киселів .
Рецепт персикового соку на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Для початку знімаємо з персиків шкірку. Щоб було легше це зробити, опускаємо плоди секунд на 40 в окріп. Потім виймаємо шумівкою, остуджуємо і чистимо від шкірки і кісточок. Пропускаємо м'якоть через м'ясорубку і отримуємо густе пюре.
Окремо готуємо цукровий сироп. Цукор розчиняємо у воді, доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин на повільному вогні. Потім вливаємо в каструлю до персикового пюре і перемішуємо. Знову доводимо до кипіння і швидко розливаємо по стерильним банкам. Закатуємо металевими кришками, ставимо банки догори дном і закутуємо теплою ковдрою, поки сік повністю не охолоне. Ще днів 10 спостерігаємо за його станом, після можна ховати сік з персиків на зиму в комору.
Як приготувати сік з персиків в соковарці?
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування соку вибираємо самі спілі персики. Плоди миємо, розрізаємо на половинки і видаляємо кісточки. У нижню каструлю соковарки наливаємо воду, в середню викладаємо персики, присипаємо їх цукром і відправляємо агрегат на вогонь. Сік, що виділився можна за смаком розвести кип'яченою водою або додати цукру. Розливаємо сік, поки він не охолов нижче 70 °С по стерильним банкам і закатуємо. Загортаємо в теплу ковдру до повного його охолодження.
Пару тижнів стежимо, щоб сік не зіпсувався – не помутнів і не заграв. Після можна спускати банки на зберігання в підвал. Якщо все ж з соком щось не так, банки розкриваємо, а вміст кип'ятимо не менше 5 хвилин. Тепер його можна використовувати тільки для приготування компотів і киселів .
Рекомендуємо добрі рецепти
Повидло з персиків
Скільки чудових страв можна приготувати з ароматних персиків! Якщо ви хочете зберегти персики на зиму, то один з варіантів - приготувати повидло.
Консервовані персики
Персик по праву можна вважати королем серед фруктів, які ростуть у нашому регіоні, ось тільки влада насолодитися його дивовижним смаком у нас, на
Сливи у власному соку
Любите сливи? Тоді рекомендуємо їх заготовити на зиму. І сьогодні ми розповімо про те, як зробити сливи у власному соку. Такий продукт можна
Персики в сиропі на зиму
Персики - смачний і корисний фрукт, який можна додавати в різні десерти, робити сік, варення і т. д. І сьогодні ми розповімо, як приготувати персики
Варення з персиків
Варення з персиків по праву можна вважати делікатесом, адже варення з таким дивно приємним смаком у нас не прийнято їсти кожен день. Пропонуємо вашій
Компот з айви
Айва - своєрідний продукт, який рідко вживають сирим, але зате з нього виходять чудовий варення і компоти. Ось про останніх ми і поговоримо в нашій