Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Персиковий сік

Персиковий сік

5-07-2015, 17:29
2 187
Персиковий сік
Коли красивій дівчині хочуть зробити комплімент, її порівнюють з ніжним персиком. Цей запашний плід дарує нам насолоду в кінці літа, на початку осені. А так хочеться продовжити це час. І один з доступних способів консервування персикового соку, ніж ми сьогодні й займемося.

Рецепт персикового соку на зиму


Інгредієнти:

  • персики – 5 кг;

  • цукор – 500 г;

  • вода – 45 л.


  • Приготування
    Для початку знімаємо з персиків шкірку. Щоб було легше це зробити, опускаємо плоди секунд на 40 в окріп. Потім виймаємо шумівкою, остуджуємо і чистимо від шкірки і кісточок. Пропускаємо м'якоть через м'ясорубку і отримуємо густе пюре.
    Окремо готуємо цукровий сироп. Цукор розчиняємо у воді, доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин на повільному вогні. Потім вливаємо в каструлю до персикового пюре і перемішуємо. Знову доводимо до кипіння і швидко розливаємо по стерильним банкам. Закатуємо металевими кришками, ставимо банки догори дном і закутуємо теплою ковдрою, поки сік повністю не охолоне. Ще днів 10 спостерігаємо за його станом, після можна ховати сік з персиків на зиму в комору.

    Як приготувати сік з персиків в соковарці?


    Інгредієнти:

  • персики – 10 кг;

  • цукор – 500 р.


  • Приготування
    Для приготування соку вибираємо самі спілі персики. Плоди миємо, розрізаємо на половинки і видаляємо кісточки. У нижню каструлю
    Персиковий сік
    соковарки наливаємо воду, в середню викладаємо персики, присипаємо їх цукром і відправляємо агрегат на вогонь. Сік, що виділився можна за смаком розвести кип'яченою водою або додати цукру. Розливаємо сік, поки він не охолов нижче 70 °С по стерильним банкам і закатуємо. Загортаємо в теплу ковдру до повного його охолодження.
    Пару тижнів стежимо, щоб сік не зіпсувався – не помутнів і не заграв. Після можна спускати банки на зберігання в підвал. Якщо все ж з соком щось не так, банки розкриваємо, а вміст кип'ятимо не менше 5 хвилин. Тепер його можна використовувати тільки для приготування компотів і киселів .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Повидло з персиків
    Повидло з персиків
    Скільки чудових страв можна приготувати з ароматних персиків! Якщо ви хочете зберегти персики на зиму, то один з варіантів - приготувати повидло.
    Консервовані персики
    Консервовані персики
    Персик по праву можна вважати королем серед фруктів, які ростуть у нашому регіоні, ось тільки влада насолодитися його дивовижним смаком у нас, на
    Сливи у власному соку
    Сливи у власному соку
    Любите сливи? Тоді рекомендуємо їх заготовити на зиму. І сьогодні ми розповімо про те, як зробити сливи у власному соку. Такий продукт можна
    Персики в сиропі на зиму
    Персики в сиропі на зиму
    Персики - смачний і корисний фрукт, який можна додавати в різні десерти, робити сік, варення і т. д. І сьогодні ми розповімо, як приготувати персики
    Варення з персиків
    Варення з персиків
    Варення з персиків по праву можна вважати делікатесом, адже варення з таким дивно приємним смаком у нас не прийнято їсти кожен день. Пропонуємо вашій
    Компот з айви
    Компот з айви
    Айва - своєрідний продукт, який рідко вживають сирим, але зате з нього виходять чудовий варення і компоти. Ось про останніх ми і поговоримо в нашій