Коли красивій дівчині хочуть зробити комплімент, її порівнюють з ніжним персиком. Цей запашний плід дарує нам насолоду в кінці літа, на початку осені. А так хочеться продовжити це час. І один з доступних способів консервування персикового соку, ніж ми сьогодні й займемося.
Рецепт персикового соку на зиму
Інгредієнти: персики – 5 кг; цукор – 500 г; вода – 45 л. Приготування Для початку знімаємо з персиків шкірку. Щоб було легше це зробити, опускаємо плоди секунд на 40 в окріп. Потім виймаємо шумівкою, остуджуємо і чистимо від шкірки і кісточок. Пропускаємо м'якоть через м'ясорубку і отримуємо густе пюре.
Окремо готуємо цукровий сироп. Цукор розчиняємо у воді, доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин на повільному вогні. Потім вливаємо в каструлю до персикового пюре і перемішуємо. Знову доводимо до кипіння і швидко розливаємо по стерильним банкам. Закатуємо металевими кришками, ставимо банки догори дном і закутуємо теплою ковдрою, поки сік повністю не охолоне. Ще днів 10 спостерігаємо за його станом, після можна ховати сік з персиків на зиму в комору.
Як приготувати сік з персиків в соковарці?
Інгредієнти: персики – 10 кг; цукор – 500 р. Приготування Для приготування соку вибираємо самі спілі персики. Плоди миємо, розрізаємо на половинки і видаляємо кісточки. У нижню каструлю
соковарки наливаємо воду, в середню викладаємо персики, присипаємо їх цукром і відправляємо агрегат на вогонь. Сік, що виділився можна за смаком розвести кип'яченою водою або додати цукру. Розливаємо сік, поки він не охолов нижче 70 °С по стерильним банкам і закатуємо. Загортаємо в теплу ковдру до повного його охолодження.
Пару тижнів стежимо, щоб сік не зіпсувався – не помутнів і не заграв. Після можна спускати банки на зберігання в підвал. Якщо все ж з соком щось не так, банки розкриваємо, а вміст кип'ятимо не менше 5 хвилин. Тепер його можна використовувати тільки для приготування компотів і киселів .