Желе із слив

Варення-желе з сливи
Інгредієнти:
Приготування
Якщо ви хочете заготовити желе із слив на зиму, то попередньо вимийте, обсушіть і стерилізуйте на пару банки так, щоб вони були готові одночасно з варенням. Разом з банками стерилізуються і кришки.
Сливи очищаємо від кісточок і разом з шкіркою пропускаємо через м'ясорубку, щоб отримати густе сливове пюре. Перекладаємо пюре в емальований каструлю, додаємо воду і доводимо все до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і варимо желе 10 хвилин на повільному вогні, постійно помішуючи. Варка допоможе вивільнити з сливової шкірки пектин, який виступить в ролі природного згущувача желе.
Іншу глибоку каструлю покриваємо трьома шарами марлі і проціджуємо фруктову масу крізь неї. У результаті повинно вийти близько 5 1/2 склянки густого сливового соку. Так як зараз концентрація пекіна в соку недостатня для того, щоб перетворити його в желе, ми додаємо покупної пектин, ретельно вимішуючи. Якщо поставити джем на плиту зараз. то він швидко почне піниться, щоб уникнути цього достатньо покласти в каструлю шматочок вершкового масла. Варимо желе при постійному кипінні, додаємо цукор і знімаємо каструлю з вогню через хвилину.
Розливаємо желе зі слив з підготовленим банкам, закатуємо і залишаємо остигати в теплі перед розміщенням на зберігання.
Желе із слив і яблук
Інгредієнти:
Приготування
Очищені від шкірки і серцевини яблука, разом з шматочками слив без кісточок, кладемо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння, а потім зменшуємо жар, накриваємо каструлю кришкою і варимо фрукти близько 10 хвилин, розминаючи яблука і сливи пресом в процесі приготування.
Отриману масу проціджують через 3 шари марлі. Відміряємо 5 склянок отриманого соку (можна додати води, якщо не вистачає) і повертаємо їх на вогонь. Змішуємо сік з цукром, додаємо масло і пектин. Варимо сік на середньому вогні при постійному кипінні близько хвилини, а потім розливаємо желе по стерильним банкам і закатуємо.
Желе зі сливи з желатином
Інгредієнти:
Приготування
Сливи розрізаємо навпіл, виймаємо кісточки, а потім дрібно нарізаємо м'якоть плодів і закладаємо її в емальовану каструльку. Заливаємо сливи водою, додаємо цукор, корицю, гвоздику і варимо все близько 10 хвилин або до тих пір, поки плоди не розпадуться. Після, проціджуємо масу через кілька шарів марлі, щоб в результаті отримати близько 5 склянок соку. Розводимо Рислінг водою так, щоб рідини вийшло близько 500 мл.

Якщо ви хочете заготовити сливове желе на зиму, то попередньо стерилізуйте банки на пару, в мікрохвильовій печі або в духовці. До речі, прянощі у цей рецепт додавати не обов'язково, просто так желе вийде набагато пахучіше.
Рекомендуємо добрі рецепти

Желе з яблук
Желе - це легкий, смачний і дуже простий десерт! Готують желе з різних ягід або фруктів. Сьогодні ми вам розповімо, як приготувати желе з яблук.

Желе з обліпихи – рецепти
Плоди обліпихи - це джерело вітамінів і корисних речовин. Облепиховые заготовки незамінні взимку при застуді або просто для підтримки імунітету. Крім

Конфітюр з слив - пальчики оближеш
Конфітюр - це смачне ласощі французького походження, схоже на наше варення, але має желеподібну консистенцію. І сьогодні ми з вами поділимося

Рецепт желе з соку
Желе з соку - смачний і вишуканий десерт, який припаде до душі навіть самим вибагливим гурманам. Давайте розберемо кілька оригінальних, але в теж час

Желе варення
Желе варення - це чудовий десерт, який готується за лічені хвилини, а задоволення від його вживання залишається надовго. У нашій статті ми зібрали