Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сухофрукти з яблук у духовці

Сухофрукти з яблук у духовці

5-07-2015, 17:24
1 313
Сухофрукти з яблук у духовці
Не завжди в магазинах і на ринку можна купити якісні сухофрукти . Але їх легко можна зробити самостійно. Зараз ми розповімо, як приготувати сухофрукти з яблук і груш в духовці.

Як сушити яблука в духовці?


Інгредієнти:

  • яблука.


  • Приготування
    Для сушіння краще використовувати кисло-солодкі яблука. Солодкі яблука краще не сушити, так як потім вони стають абсолютно позбавленими смаку. Сортуємо їх за розміром, потім миємо, видаляємо пошкодження і серцевину. Нарізаємо яблука часточками або кружечками. Шкірку можна очищати, а можна залишити. Щоб яблука не потемніли, витримуємо їх у сольовому розчині ( на 10 літрів води 100 г солі), а потім обсушуємо на сонці. Після цього сухі яблука викладаємо на деко, ставимо в духовку і при 80°С залишаємо на 6 годин. Коли з них випарується 2/3 вологи, знижуємо температуру до 50°С і сушимо ще близько 1 години. Потім яблука на деках виймаємо з духовки і охолодити. Готову яблучну сушку зручно складати на зберігання у скляну банку, закриту фольгою або кришкою. Для того, щоб помістилося їх побільше, їх можна утрамбувати товкачиком.

    Як приготувати сухофрукти з яблук у духовці?


    Інгредієнти:

  • яблука сорту «Антонівка» - 10 кг.


  • Приготування
    З наведеного кількості яблук в результаті вийде приблизно 11 кг сушіння. Яблука перебираємо, миємо й нарізаємо кружальцями або скибочками. Серцевину можна видаляти, а можна і залишити. Щоб яблука не потемніли, їх краще пробланшировать: у гарячу воду ( до кипіння не доводити) опускаємо часточки яблук на 3-5 секунд. Далі яблука злегка обсушуємо і викладаємо на деко або решітку. Сушимо яблука в 3 етапу: 2 години
    Сухофрукти з яблук у духовці
    сушимо яблука при температурі 50°С. Така температура потрібна для того, щоб яблука не покрилися кіркою. Так як якщо з'явиться скориночка, то не зможе випарується вода з яблучних часточок. Щоб яблука не пригоріли, потрібно не закривати щільно дверцята духовки. Після цього етапу підвищуємо температуру до 70°С і висушуємо яблука ще 2 години при відкритих дверцятах духовки. І тільки по закінченню цього часу духовку щільно прикриваємо і сушимо яблука при температурі 80°С 1 годину.
    У духовці можна також зробити сухофрукти з яблук і груш. Для цього вибираємо злегка недостиглі груші, також нарізаємо їх пластинами і сушимо в духовці так само, як і яблука. В процесі сушіння яблука і груші потрібно кілька разів перемішувати.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сушені яблука
    Сушені яблука
    Зібрали такий багатий урожай яблук, що не можете знайти їм застосування? Не мучтеся, намагаючись кожен день годувати сім'ю яблучними стравами -
    В'ялені яблука
    В'ялені яблука
    Користь в'ялених яблук вже давно доведено фахівцями, адже в них міститься набагато більше корисних речовин, ніж у свіжих на одиницю ваги та об'єму.
    Компот із слив і яблук
    Компот із слив і яблук
    Компоти з ягід і фруктів, свіжих або заморожених - виходять смачними і насиченими. Способів їх варіння досить багато. Ми сьогодні з вами поговоримо
    Як сушити яблука в мікрохвильовці?
    Як сушити яблука в мікрохвильовці?
    Взимку всім необхідні вітаміни, адже в цю пору року організм людини піддається простудних захворювань, перемогти які може сильний імунітет,
    Фаршировані яблука в духовці
    Фаршировані яблука в духовці
    Фаршировані яблука, запечені в духовці - смачний і корисний десерт. Таке ласощі припаде до смаку і дорослим, і дітям. У нашій статті ми зібрали